Zomerse ratatouille + leuke blogs

Het eerste veganistische blog waarmee ik in aanraking kwam was OhSheGlows van Angela uit Canada. Ik weet nog dat er een wereld voor me openging. De wereld van Green Smoothies, Banana Soft Serve en de heerlijkste gerechtjes zonder dierlijke ingrediënten. Dagenlang spitte ik de posts door en probeerde ik recepten uit. Na een tijdje begon ik verder te zoeken naar andere blogs en al snel kwam ik op DailyGarnish terecht. Daar volgde ik de verhalen van Emily, die zwanger was, maar ondertussen volop bleef bloggen over voeding en recepten.

Het fijne aan blogs vind ik dat je je met iemand kan identificeren. Het is leuk om te lezen hoe andere mensen hetzelfde in het leven staan als jij. Ik doe vaak weer nieuwe inspiratie op qua ingrediënten en voedselcombinaties waar ik zelf nooit op was gekomen. Ook vind ik het altijd heerlijk om te lezen over gezondheidstips, yoga en dagelijkse onderwerpen. Zoals veel mensen de TV aanzetten lees ik liever een nieuwe blogpost.

Nadat ik vorig jaar met Vegadutchie.nl begon zijn er ook enorm veel leuke dingen op mijn pad gekomen. Zo sta ik op dit moment in het Vegan Magazine met twee recepten en een interview. Mijn foto staat zelfs op de cover! Verder stond ik op de Neighbourfoodmarket en maakte ik kennis met veel andere foodies. Maar hetgene wat me het meeste doet zijn jullie reacties en mails. Dit is de reden waarom ik blog. Lezers enthousiast maken en laten zien hoe lekker veganistisch tafelen is!

Hieronder vinden jullie mijn favoriete blogs, waar ik uren kan rondneuzen.

Greenkitchenstories
De Groene Meisjes
OhSheGlows
KathEats
Ashleylynn
Lunchboxbunch
Veganbackpacker (superleuke vegan travel tips)
Mynewroots
Tomboythatwearsmakeup
Watmaaktsuzette
Thekindlife
Some like it Raw

Voor mijn lief maakte ik gisteren een heerlijke zomerse ratatouille. Niet te zwaar, zodat er nog plaats was voor een glaasje champagne en een toetje (volgende blogpost)!

Ratatouille met verse kruiden


Voor 4 porties

Ingrediënten

4 tenen knoflook, in plakjes
3 middelgrote uien, in blokjes
4 middelgrote aardappels, in blokjes
1,5 paprika, in blokjes
1 aubergine, in maantjes
1 courgette, in maantjes
200 gram champignons, in vieren
3 middelgrote wortelen, geschaafd en in plakjes

olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
1 el paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
3 el agavesiroop
1 blik tomatenblokjes
1 pot biologische pastasaus
1 blik (van de tomatenblokjes) groentenbouillon
2 handen verse kruiden (basilicum, peterselie, dille, bieslook, tijm)
peper/zout

1. Verhit een flink scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, agavesiroop paprikapoeder en komijnpoeder voor 2 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en schep 2 minuten om.

2. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, pastasaus, Italiaanse kruiden en flinke! scheut olijfolie en de helft van de verse kruiden toe. Zet het vuur laag en laat met de deksel half op de pan koken totdat de groenten zacht zijn (30 tot 45 minuten). Breng op smaak met zout en peper.

3. Laat de ratatouille een beetje afkoelen. Verdeel het over de borden en serveer met de verse kruiden eventueel wat extra zout en peper.

Veel trek? De ratatouille smaakt heerlijk met een beetje rijst of knapperig brood.

Wat zijn jullie favoriete blogs?

 

10 Comments

 1. Ashley 26 oktober 2013 at 11:28 - Reply

  Gruwelijk laat, maar ik zie nu pas dat ik tussen het rijtje sta! Wat leuk, dankjewel! 🙂 xx

 2. Miriam 23 oktober 2012 at 09:59 - Reply

  Oh She Gloes is mijn lievelings site. Als ik iets koop en weet niet wat ermee te doen, dan zoek ik naar ecepten op haar blog. Heb net de vegan mac’n’cheese gemaakt. Heerlijk! Alles wat ik daar van heb lukt altijd!

 3. Laura Tejedor 7 september 2012 at 15:38 - Reply

  Hoi,
  Ik volg veel van de blogs die in jouw lijstje staan. Maar mijn favoriet is http://www.choosingraw.com. Er staan veel vegan recepten op, waarvan veel glutenvrij en rauw. Daarnaast staan er ook veel artikelen op over hoe je omgaat met ‘veganist zijn’. Echt een aanrader!
  Groetjes Laura

 4. Nancy 27 juli 2012 at 10:58 - Reply

  Ik volg dezelfde blogs als jij, maar welke ik ook interessant vind zijn The Holy Kale, Earthsprout en The Alkaline Sisters. Zeer inspirerende blogs.

  • Jolijn 30 juli 2012 at 19:30 - Reply

   The Hole Kale vind ik ook erg leuk. Ga ook eens kijken naar de andere blogs.

 5. Annewil 27 juli 2012 at 09:37 - Reply

  Leuk om zo’n overzichtje met blogs tegen te komen! Sommige ken ik al (ben ook begonnen met Oh She Glows), maar andere nog niet (genoeg bij te lezen dus!).

  • Jolijn 27 juli 2012 at 09:52 - Reply

   Die zien er ook leuk uit zeg!

 6. sonja@vesenmork 26 juli 2012 at 06:47 - Reply

  ik houd van veel dezelfde blogs als jij, hoewel er een paar tussen staan die ik niet ken. Zal ik eens checken. Ook lees ik enorm graag “keeping healthy, getting stylish”, niet zozeer voor de recepten, maar omdat ik Laura’s attitude naar gezondheid en lichaamsbeeld zo inspirerend vind. En omdat ik high raw probeer te eten, haal ik ook veel inspiratie uit “raw on $10 a day or less”, “choosing raw” en “nouveau raw”. en natuurlijk deze blog 🙂

  • Jolijn 27 juli 2012 at 09:53 - Reply

   Dank voor de nieuwe inspiratie :))

 7. Benthe 25 juli 2012 at 21:30 - Reply

  Ik ben zelf niet veganistisch of vegetarisch maar volg wel een aantal blogs omdat ik hun leefstijl inspirerend vind en er ook veel tips uit kan halen. Daarnaast vind je er vaak recepten voor veel groente, wat ik ben niet vegan/vega vaak mis.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.