[donotprint/]
Zoete aardappelsoep
Voor ongeveer 3 kommen
1 grote zoete aardappel, in blokjes
1 liter groentebouillon (ik gebruik die van Ekoplaza met minder zout)
1 ui, gesneden
1 el kokosolie
2 el kerriepoeder
200 ml kokosroom of kokosmelk
Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de kerriepoeder en ui 1 minuut. Voeg de bouillon en aardappel toe en laat ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje koken tot de zoete aardappel zacht is. Giet de soep in een blender met de kokosroom en laat draaien tot er een gladde substantie is ontstaan.
Lekker met warm naanbrood.
Was heerlijk! lekker romig.
[…] – Smoothie naar keuze, bijvoorbeeld mijn Spirulina Smoothie Lunch – Zoete aardappelsoep Avond – Spring […]
Het was echt heeerlijk!! Bedankt voor het recept, ga ik zeker vaker maken 🙂
Ik heb het soepje net gemaakt, het is heerlijk! Ik kijk uit naar een nieuw soep-receptje voor de herfst die er aan zit te komen 😀
Bedankt voor het delen van dit recept -en de vele andere!
Jouw blog heeft me een hele nieuwe kijk gegeven op koken en eten.
Nu voor het eerst aan het kennismaken met de zoete aardappel, in deze soep.
Erg lekker!!
Erg lekker. Ik ga het is proberen.
Ziet er heerlijk uit, en ook nog eens lekker makkelijk en snel! Goed recept voor na m’n werk.
Op de foto lijkt het wel een pompoen
dat dacht ik ook, lijkt eerder een pompoen dan een zoete aardappel. Hier zijn de zoete aardappels net als een gewone aardappel doch wat “ruiger” van vorm en de schil is oranje/bruin. Maar of het nu een pompoen is of een zoete aardappel, smaken zal het in ieder geval. Bedankt voor het recept!
Is het ook 🙂 Stond leuk voor de kleur!