Zoete aardappelsoep (supersnel)

[donotprint]

[donotprint/]
Zoete aardappelsoep

Voor ongeveer 3 kommen

1 grote zoete aardappel, in blokjes
1 liter groentebouillon (ik gebruik die van Ekoplaza met minder zout)
1 ui, gesneden
1 el kokosolie
2 el kerriepoeder
200 ml kokosroom of kokosmelk

Verwarm in een pan de kokosolie en fruit de kerriepoeder en ui 1 minuut. Voeg de bouillon en aardappel toe en laat ongeveer 10 minuten tot een kwartiertje koken tot de zoete aardappel zacht is. Giet de soep in een blender met de kokosroom en laat draaien tot er een gladde substantie is ontstaan.

Lekker met warm naanbrood.

[print_link]

2015-02-19T16:27:25+00:00Herfst, Soep, Zomer|11 Comments

11 Comments

  1. Evi 10 augustus 2014 at 18:11 - Reply

    Was heerlijk! lekker romig.

  2. Detox Schema | 7 mei 2014 at 13:46 - Reply

    […] – Smoothie naar keuze, bijvoorbeeld mijn Spirulina Smoothie Lunch – Zoete aardappelsoep Avond –  Spring […]

  3. Sanne 8 oktober 2013 at 18:18 - Reply

    Het was echt heeerlijk!! Bedankt voor het recept, ga ik zeker vaker maken 🙂

  4. Laura 24 september 2013 at 16:17 - Reply

    Ik heb het soepje net gemaakt, het is heerlijk! Ik kijk uit naar een nieuw soep-receptje voor de herfst die er aan zit te komen 😀

  5. Janneke 3 mei 2013 at 11:26 - Reply

    Bedankt voor het delen van dit recept -en de vele andere!
    Jouw blog heeft me een hele nieuwe kijk gegeven op koken en eten.

  6. geesked@hotmail.com 18 maart 2013 at 11:44 - Reply

    Nu voor het eerst aan het kennismaken met de zoete aardappel, in deze soep.
    Erg lekker!!

  7. Writy 21 oktober 2012 at 19:38 - Reply

    Erg lekker. Ik ga het is proberen.

  8. Martine 19 september 2012 at 17:10 - Reply

    Ziet er heerlijk uit, en ook nog eens lekker makkelijk en snel! Goed recept voor na m’n werk.

  9. Marlies 19 september 2012 at 17:09 - Reply

    Op de foto lijkt het wel een pompoen

    • Mia 19 september 2012 at 17:28 - Reply

      dat dacht ik ook, lijkt eerder een pompoen dan een zoete aardappel. Hier zijn de zoete aardappels net als een gewone aardappel doch wat “ruiger” van vorm en de schil is oranje/bruin. Maar of het nu een pompoen is of een zoete aardappel, smaken zal het in ieder geval. Bedankt voor het recept!

    • Jolijn 29 september 2012 at 16:14 - Reply

      Is het ook 🙂 Stond leuk voor de kleur!

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.