Op de valreep nog een écht Halloween-soepje! Het is helemaal de tijd voor zoete aardappels en ik eet ze samen met pompoen bijna iedere dag. Deze soep is snel op tafel te zetten en is dus een ideaal recept voor doordeweeks.
Zoete aardappel & Preisoep
2 personen
1 ui , fijngehakt
2 knoflook, fijngehakt
2 cm gember, geschild en fijngehakt
2 cm kurkuma, geschild en fijngehakt
1 tl mosterdzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl karwijzaad
1000 ml groentenbouillon
200 ml kokosmelk
600 gram zoete aardappel, geschild in kleine blokjes
1 prei, gewassen in ringen
handje peterselie, fijngehakt
kokosolie
Verwarm een beetje kokosolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, gember, kurkuma, mosterdzaad, paprikapoeder en karwijzaad 5 minuten op laag vuur. Voeg de zoete aardappel en prei toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe een laat 20 minuten doorkoken met de deksel op de pan. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep met een staafmixer. Serveer met peterselie.
Erg lekker. Ik ga het vaker maken.?
Fijn om te horen! 🙂
[…] Soep van prei en zoete aardappel (veganistisch) […]
Verrukkelijk!!! We maken hem ook voor kerst!
Ohh vet lekker! Ga ik dit weekend maken:) Dankjewel!
Was het lekker?
Gisteren gemaakt… Heerlijk! !!!