Yoga – deel 1

Hier is hij dan: de yogablog deel 1 🙂 Bedankt voor alle stemmen op Facebook. Het is zo leuk om feedback te krijgen!

Yoga. Het eerste wat in me opkomt is een yogaboek dat in de boekenkast van mijn ouders stond. Allemaal ingewikkelde houdingen werden afgebeeld door een man en een vrouw. Met vriendinnen probeerde ik het weleens na te doen, maar al gauw gingen we dan weer lekker door met buitenspelen.

Een paar jaar geleden raakte ik geïnteresseerd naar yoga en omdat het ook erg ‘hip’ was las ik er af en toe wat over. Pas een anderhalf jaar geleden kocht ik mijn eerste boek ‘yoga lifestyle’ van Maya Fiennes. Dit boek beschrijft de Kundalini yoga, een vrij spirituele vorm van yoga waar de nadruk ligt op bewustzijn. Het is echter ook zwaar, omdat je veel oefeningen lang achter elkaar doet. Ik werd er erg ontspannen van en merkte dat mijn lichaam veel flexibeler en sterker werd. Ondertussen ging ik ook veel online yoga filmpjes op internet doen en nam ik af en toe een lesje. Na Thailand wilde ik graag verder met yoga en in april besloot ik me aan te melden bij Delight Studio. Hier volg ik nu meestal drie lessen per week om 7 uur s’ochtends. Voor mij de beste manier om wakker te worden (oké, als je wakker worden met een frisse duik in de zee niet meetelt 😉 ).

Wat doet yoga voor mij?

De twee belangrijkste dingen:

1. Het maakt me bewust van mijn lichaam. In de lessen gaat je hele aandacht naar je lichaam en hoe dat op dat moment aanvoelt. Voel je spanning, pijn, onrust? Dan kun je met je ademhaling heel bewust werken aan ‘loslaten’ en ‘ontspannen’. Je ademt als het ware naar plekken waar het niet goed voelt. Omdat ik veel last van mijn rug heb en vrij onrustig ben werkt dit erg goed voor mij. 

2. Kracht en balans. In yoga oefen je veel krachtige poses die je lichaam en geest sterker maken. Vooral in asana’s (houdingen) als de krijger of de boom voel je je heel geaard. De kopstand werkt bij mij juist weer heel goed als ik veel zorgen heb en alles wat luchtiger wil nemen. Door balanshoudingen te doen leer je je te focussen en word je van binnen helemaal rustig.

Is yoga zaligmakend?

Nee. Ik ben van mezelf een dromer wat ook met zich meebrengt dat ik altijd 1.000 ideeen heb, maar het moeilijk vind realistisch te zijn en keuzes te maken. Yoga maakt me op zulke momenten rustig, waardoor ik beter kan relativeren. Echter, dat doet een rondje door het park rennen ook. Het pluspunt van yoga is echter dat ik me heel bewust word van mijn ademhaling en mijn lichaam, waardoor ik het de hele dag kan toepassen.

Hoe maak ik plaats voor yoga in mijn leven?

Als je interesse hebt in yoga dan kan ik je aanraden eerst eens een aantal online filmpjes te doen. Een paar leuke websites daarvoor zijn:

Tara Stiles
Yogaonline
YouTube
DoYogaWithMe

Daarnaast is het erg fijn om lessen te nemen. Omdat de yoga teacher je kan corrigeren kun je de houdingen nog beter uitvoeren, waardoor je er meer van profiteert. Dit heeft mij al veel geholpen!

Na verloop van tijd kun je je eigen yoga routine ontwikkelen die je op ieder moment kunt uitvoeren. Ook echt een aanrader: yoga in het park!

De komende dagen blog ik over mijn favoriete yogahoudingen. Ik begin vandaag met:

De Zonnegroet
To be continued….

2014-05-08T13:59:36+00:00Sport & Ontspanning, Zomer|7 Comments

7 Comments

 1. sac a main longchamp 15 oktober 2014 at 02:27 - Reply

  Many thanks much, this information ended up being spot on personally. I will bookmark this website for future upadtes. Thank you all over again.

 2. nike lebron 15 oktober 2014 at 01:07 - Reply

  Ssangyong- the company that is seeking to develop a good deal ofnew modelsin introduced to obtain a even bigger portion from the business, partnered with ShanghaiAutomotive Sectors Party and also exhibited their particular hottest sleek and stylish DESPITE THE FACT THAT, referred to as C200, on the ParisMotor Present recently. The structure seemed to be made by Giugiaro since his or her ItalDesign styling home is within cost together with the appears to be from the completely new designs to get created.

 3. Abercrombie France 14 oktober 2014 at 22:18 - Reply

  You will find a web-site within growth at the moment called BEATPLAY that will become a useful gizmo for self-employed music artists to help flaunt their own new music without cost. May great way to find exposure and also supporters with out offering your personal heart to your track record brand. Have a look at beatplay. hubpages. net at this time intended for reports in up-and-coming musicians along with the improvement you see, the website. BEATPLAY, IT WILL LIKELY BE AUTHENTIC EXCELLENT… ON THE GENUINE.

 4. chaussures louboutin pas cher 14 oktober 2014 at 17:44 - Reply

  checked out demonstrate all hidden data within server nevertheless absolutely no htaccess data file. we won’t understand it. it is insane, considerably aid needed the following. most i must carry out will be have the capacity to transfer plugins upon squidoo hey jamesi modern by starhub cable television high speed broadband 50 mbps to help fibre braodband 100 mbps and i also discover that dietary fibre is actually sluggish compared to wire and becos with the buzz granted through fiber produced the switch and located in which recently android router also cannot employ definitely not compatiblebetter to just remain focussed on cable television broadbandbest rgdshozefa

 5. hogan outlet online 14 oktober 2014 at 15:50 - Reply

  Maxis in addition to DiGi start off providing apple iphone 4g within M’siaBy SHARIDAN E. ALI LEONG HUNG YEE

 6. Me llaman un compositor Colombiano b sinento con vosotras FRAN, mis entre ma RIIA boy unas ratas la misma o qual mis dom ACODEM aca por otro lado en Colombia. tienes el propio apoyo. Los dos estamos cvontigo

 7. venus factor diet 14 oktober 2014 at 09:52 - Reply

  http://writing-essay.orgthe venus factor review
  [url=http://uades.org]venus factor diet[/url]

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.