Winterse Knolselderijsoep
Eerlijk is eerlijk. Knolselderij is een groente die ik bijna nooit gebruik. Shame on me. Want deze Hollandse groente is superlekker, goedkoop en vullend. Hij ziet er misschien een beetje afschrikwekkend uit met zijn bulten en uitsteeksels, maar laat het je niet weerhouden hem mee te nemen in je boodschappentas. Het schillen is zo gepiept met een dunschiller. De truffelolie op deze soep is de kers op de taart. Heb je dat even niet bij de hand? Gebruik dan een goede kwaliteit extra vierge olijfolie.
Voor 4 personen
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
15 gram gember, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
6 takjes tijm, blaadjes van takjes af
1 el milde olijfolie of kokosolie
1 knolselderij, geschild en in blokjes
1 prei, in ringen
230 gram aardappels, geschild en in blokjes
1,25 liter groentebouillon
zout en zwarte peper
Toppings:
zwarte olijven
geroosterde pompoen- of zonnebloempitten
kneepjes citroensap
extra tijm
(truffel) olie
Verwarm in een soeppan de olie en fruit de ui, knoflook, gember, paprikapoeder en tijm zo’n 5 minuutjes op laag vuur. Voeg nu de knolselderij, prei, aardappels, snuf zwarte peper en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur lager en laat zo’n 25 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep goed met een blender of staafmixer. Breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de kommen en serveer met de toppings naar keuze.
Ga jij dit recept maken? Tof als je het deelt op Instagram of Facebook!
Geniet van jouw dag!
Liefs Jolijn
Oh heeeerlijk wintersoepje dit! Die geroosterde pompoenpitten en olijven zijn er jummie bij, notig en zoutig! En de gember geeft het een lekker pittig tintje en verwarmd me ook helemaal mmmm! Love it!❤