Wereldverbeteraar Lisette Kreischer: vegan & succesvol

vegadutchie lisette kreisher

Wie kent deze Veggie in Pumps niet? Lisette Kreischer was een van de pioniers op het gebied van vegan eten. Ze bracht succesvolle vegan boeken uit waaronder ‘Plant Power’, ‘Wat de pot schaft’ en ‘Lisette in Luilekkerland’. Daarnaast is ze de medebedenker van The Dutch Weedburger. En goed nieuws: er komt een TDWB winkel aan! Ik ging in Amsterdam-Noord bij Lisette langs en werd niet alleen verliefd op haar, maar ook op haar huisje. Zo goed als CO2-neutraal, ingericht met veel hout, een haardje en een keuken waar iedereen van droomt. Lees mee over Lisette’s drijfveren en het geheim van haar succes!

Je was op vroege leeftijd al met gezondheid bezig. Hoe kwam dat? 

Ik had een keer een inzicht rond mijn tiende. Ik werd me bewust dat het vlees dat ik ’s avonds op mijn bord had, een dier was geweest. Eigenlijk had ik dus een dood dier op mijn bord. Rond diezelfde tijd had ik een klasgenoot die vegetariër was. Dat triggerde ook mijn nieuwsgierigheid.

Ik begon te beseffen dat ik het lijden van vele dieren kon besparen door simpelweg geen vlees en vis meer te eten. Gelukkig had ik een lieve moeder die vegetarisch voor me ging koken. Ik wist heel goed wat ik wilde. Beter dan tegenwoordig eigenlijk, haha.

Speelde eten een grote rol in jullie gezin?

Ja, een hele grote rol! Mijn moeder stond vaak in de keuken en maakte bijna alles zelf. Met Kerst hadden we ook altijd uitgebreide diners. Er werd veel aandacht aan eten gegeven. Toen ik op een gegeven moment vegan ging eten miste ik de maaltijden van mijn moeder heel erg. Dus ik ging experimenteren. Maakte haar recepten zonder room, melk en kaas. Verder ging ik op onderzoek uit hoe alles nou in elkaar zit. Waarom eten we zoveel dieren en waarom is het zo vanzelfsprekend? Ik kwam erachter dat er zoveel belangen achterzitten. Dat het grotendeels te maken heeft met geld en macht. En natuurlijk met tradities en gewoontes.

Hoe kwam je vervolgens in de vegan wereld terecht?

Ik ging regelmatig met mijn moeder naar Engeland en we hielden enorm van afternoon teas. Vegan afternoon teas waren echter niet te vinden. Toen ben ik begonnen met het veganiseren van de afternoon tea recepten waarvan ik altijd met mijn moeder in Engeland genoot. Op mijn 24e ging ik de Styling Academie doen. Ik wilde leren hoe ik een verhaal kon vertellen, niet alleen door smaak maar ook door beeld. Daar ontmoette ik allemaal gekke meiden. Ik voelde me als een vegavisje in het water. Allemaal open minded meiden die ook een missie hadden.

Toen begon het balletje te rollen. Ik begon een cupcake lijn. De schuur bij mijn ouders bouwden we om tot bakkerij. Geld hadden we niet, maar wel spullen, ofwel boutjes en moertjes zoals mijn vader altijd zegt. Geld is voor mij nooit belangrijk geweest. Ik zorgde wel dat het goed kwam door eerst te creëren en dan kwam de rest. Dit heb ik echt van mijn ouders geleerd. Gewoon doen. Ik geloof echt: de sky is the limit. Dat voelt echter nu wel anders. Alles gaat zo snel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik word er weleens benauwd van. Je kunt het nu veel minder overzien. Maar die tijd en mijn vaders wijze woorden inspireren me nog altijd.

vegadutchie lisette kreischer 2

Kun je wat meer vertellen over The Dutch Weedburger Shop die je gaat openen?

Het wordt een shop met iconen uit de fast food wereld. Uiteraard alles vegan. Soulfood, lekker snacken en een goede smaak staan daarbij hoog in het vaandel. En de smaak umami is key. In de vegan keuken wordt die smaak vaak over het hoofd gezien. We willen de man ook echt meenemen, dus stoere gerechten. Het wordt gewoon een heerlijke fastfood plek in Amsterdam. Lekkere burgers, shakes, frietjes. Niet te veel keuze. Ik kan helaas nog niet verklappen wanneer de shop opengaat, want we hebben nog geen pandje ;-).

Wat betekent vegan leven voor jou?

Het betekent echt genieten van lekker eten op een vriendelijke manier. Verder zijn planten en groenten ook echt mijn medicijn. Dat zijn ze voor alle oude culturen ook geweest en het is jammer dat dat soms vergeten wordt. Ik denk dat vegan eten ook echt antwoord is op vele wereldproblemen, zoals voedselverdeling en milieu.

Een paar weken geleden organiseerde ik een Thanksgiving diner bij mij thuis met goede vrienden. Lekker samen rondom de houtkachel met een seitan rollade, Vin Naturel, gewoon echt goed voedsel. Dan heb ik echt het gevoel: alles kan. We kunnen allemaal zo eten. Iedereen kan dit lekker vinden. En je kunt je leven zo verrijken!

vegadutchie lisette kreischer 3

Hoe ga je met het leed in de wereld om?

Acceptatie. Ik kan me verzetten of accepteren wat er nu is. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar ik heb goede hoop dat we ergens naartoe bewegen waar het lichter is. Helaas moeten nu veel mensen en dieren lijden. Soms voelt het wel zwaar, dan doet mijn hart pijn. Ik ben positief ingesteld, maar als je dan weer even met de realiteit geconfronteerd wordt, is het niet altijd makkelijk. Mijn vriend heeft dat veel minder. Hem raakt het minder diep. Hij is vegetariër en eet meestal vegan, maar hij gaat er veel nuchterder mee om dan ik. Soms benijd ik dat.

Wat doe je zelf om gezond te blijven? 

Ik geloof in de helende kracht van planten en groenten. Ik slik al 15 jaar geen medicijnen meer. Verder doe ik elke dag aan yoga en mediteer ik. Ik geloof dat gezondheid begint bij het innerlijke. Geeneens bij wat je eet, dat komt daarna. Rust en ontspanning zijn daarbij fundamenteel. En af en toe een taartje en daar heel erg van genieten.  Verder luister ik goed naar mijn lichaam. Als ik het koud heb, neem ik iets warms. Ik probeer me ook niet blind te staren op vitaminen en mineralen. Of op dingen die mensen verzinnen en die over 5 jaar weer anders zijn. Ik vraag me af: wat is goed voor mij? Ik begin bij mezelf, dat werkt al 35 jaar heel goed.

Hoe kom je er dan achter wat goed is voor jezelf?

Toch een beetje meditatie, toch eens je ogen dichtdoen. Je hebt een lichaam en dat geeft signalen. Zo kun je stapje voor stapje dichterbij jezelf komen. Bij je intuïtie. Kennis kan je natuurlijk ook helpen. Het is goed om te weten dat je b12 moet bijslikken als vegan. Maar na een klein onderzoekje bij mezelf blijkt dat ik maar heel weinig b12 nodig hebt. Dat bedoel ik met dat je moet uitgaan van jezelf en niet naar alles luisteren wat er wordt gezegd. Goed voelen is key.

vegadutchie lisette kreischer

Wie of wat inspireert jou?

Dr. Hans Moolenburgh. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder: ‘U kunt veel meer dan u denkt’. Hij heeft 50 jaar lang een huisartsenpraktijk gehad. Hij was opgeleid in de klassieke geneeskunst, maar al snel omarmde hij de complementaire. Hij kwam er namelijk achter dat de reguliere geneeskunde heel nuttig is bij acute gevallen, maar dat het geen totale behandeling biedt. Hij heeft er veel zeer zieke mensen bovenop gekregen. Hij schrijft nog met ‘u’ en is humoristisch. Zo’n man geeft me hoop. Hij heeft iets gesnopen wat ik nog niet heb. Hij is net zo’n Jan Terlouw, met de speech in DWDD. Het voelt fijn om even toegesproken te worden door een wijs iemand. Dat hebben we af en toe nodig. Iemand zei wel eens, ‘we zijn de stoute kindertjes van de klas’, zo voelt het inderdaad af en toe.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Ik heb er twee. In de zomer ontbijt ik altijd met veel fruit. In de winter wil ik iets warmers. Dus nu maak ik elke ochtend samen met mijn vriend Ayurvedische pap. Met havervlokken, tarwevlokken, krentjes, gember, appel, kokosvet, lijnzaad en kaneel.

Je hebt je bedrijf opgestart. Hoe kan het dat jij je droom leeft?

Ik heb me nooit laten leiden door geld. Door de angst om geen geld te hebben. Ik zie het om me heen veel gebeuren, die angst. Het remt zo. Je flow gaat erdoor weg. En die heb je nou net nodig. Ik heb tijdenlang onder de armoedegrens geleefd (volgens bureau van statistiek, ja geen grapje), maar ik heb altijd in mijn missie geloofd. En daarom is het altijd een succes geweest wat ik deed. Ook als ik er geen geld mee verdiende. Je moet gewoon een beetje creatief zijn en vooral gaan, doen en durven. De wereld ligt aan je voeten, hoppaa!

Kun je ons meenemen in een dagje van Lisette?

Ik sta rond 7 uur op, soms 8 uur, en dan drink ik lauwwarm water. Dan doe ik yoga en meditatie en ga ik uit met mijn hond Poeh. Samen met mijn vriend maak ik dan pap en dan begint de werk- of studiedag. Dingetjes in de keuken doen, recepten ontwikkelen. En gefocused werk voor The Dutch Weed Burger. Soms ga ik naar een vriendin of lezing. ’s Avonds probeer ik thuis te zijn. Lekker rustig. Een docu kijken, Netlfixje of een boek lezen. Voor 10 uur wil ik erin liggen (al lukt dat niet altijd). Dan heb ik ’s ochtends ook geen wekker nodig om wakker te worden. Oh ja, ik zorg er altijd voor dat ik mijmertijd heb. Om even lekker op te laden en weer nieuwe creatieve ideeën op te doen.

Ik zie bij veel jonge ondernemers dat ze iedere dag keihard knallen, heb ik ook gedaan, maar je houdt dat niet eindeloos vol, ook al is het nog zo leuk. Zorg dat je je energievoorraad op tijd en goed bijvult.

vegadutchie lisette kreischer

Hoe kun je dan wel goed voor jezelf blijven zorgen als startende ondernemer?

Planning, planning, planning. Wees radicaal en gedisciplineerd. Gun jezelf die beweging (sport op yoga), stilte (meditatie, mijmeren) of iets anders dat jou oplaadt. En werk met blokken. Reserveer blokken voor bepaalde taken en houd jezelf eraan.

Kun je 3 tips geven aan lezers die vegan willen gaan eten?

 1. Denk niet dat je je hele routine hoeft om te gooien. Als je heel veel van pasta houdt, blijf dat vooral eten. Ga de gerechten waar je van houdt transformeren naar iets vegans. Dus stamppot met zongedroogde tomaten in plaats van spekjes en chili met tempé of tofu. Blijf de gerechten eten die je lekker vindt. Alles kun je transformeren!
 2. Je hoeft niet meteen in een dag te veranderen. Zeg tegen jezelf: ik ga het komende halfjaar een challenge aan met mezelf. Alles mag, niks hoeft. Ik ga ontdekken wat er allemaal kan als ik plantaardig eet en wat ik lekker vind. Dan houd je jezelf flexibel en kun je geen fouten maken.
 3. Wil je uit eten? Bel het restaurant gewoon op. Daarmee los je alles meteen op en ben je niet het afwachtende ‘slachtoffer’. Je geeft de chef de ruimte zich voor te bereiden en eet vaak lekkerder dan je tafelgenoten.

vegadutchie lisette kreischer

Ik heb een hele leuke verrassing! Omdat het bijna Kerst is mag ik een exemplaar weggeven van Lisette Kreischer’s boek ‘Lisette in luilekkerland‘. Hij is niet meer verkrijgbaar in de boekhandel dus extra speciaal :-). Laat hieronder weten waarom jij dit boek wil toevoegen aan je collectie en maak kans!

Liefs Jolijn

 

2017-01-11T17:10:04+00:00Inspirerend|30 Comments

30 Comments

 1. Jolijn 29 december 2016 at 13:40 - Reply

  Dank voor al jullie mooie reacties! Irma heeft het boek gewonnen! Geniet ervan :-). Liefs Jolijn

 2. Iris 28 december 2016 at 16:53 - Reply

  Wat een super interessant interview! Ik ben relatief nieuw in de vegan wereld dus leer elke dag een heleboel nieuwe lekkere en vooral ook leuke dingen. Het boek lijkt me super, vooral omdat hij niet meer verkrijgbaar is!
  Liefs, Iris

 3. Edith 27 december 2016 at 11:12 - Reply

  Wat een boeiend stuk,heerlijk om te lezen.Graag doe ik mee met de winactie.Voor mijn dochter die momenteel erg met voeding bezig is.En mij wil inspireren met veganistische recepten.

 4. Willeke 25 december 2016 at 12:15 - Reply

  Ik heb het boek al, ik doe dus niet mee met de winactie. Maar naar aanleiding van bovenstaande artikel wel een vraag: mijn lievelingsgerecht is pom. Ik heb die geprobeerd te veganiseren met plantaardige kipstukjes, maar dat was niet echt een succes, de stukje waren rubber geworden. Heeft iemand ervaring met een goed recept voor vegan pom?

  • Jolijn 29 december 2016 at 13:37 - Reply

   Ha Willeke,

   Leuk dat je het vraagt! Sjoerd en ik zijn met een boek bezig dat volgend jaar in de herfst uitkomt. Daarin komt een recept voor pom! Helemaal vegan. Nog eventjes geduld :-). Liefs

 5. Anique 25 december 2016 at 08:15 - Reply

  Deze vrouw inspireert me enorm! Ook ik heb armoede gekend, En nog steeds, En blijf toch volhouden, That’s the spirit denk ik altijd. En wat een toffe en bijzondere win actie! Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik van bakken houd, En nog niet zo’n hele lange tijd vegan eet, En me dit een super tof boek lijkt waar ik veel uit kan leren.

 6. Karin 23 december 2016 at 19:02 - Reply

  Ik ben een grote fan van Lisette, van haar als inspirerende persoon en van de vormgeving en sfeer van haar boeken. Helaas heb ‘Lisette in luilekkerland’ nog niet in mijn bezit , ik zou dit een geweldig kerstcadeau vinden!

 7. Moniek 23 december 2016 at 18:04 - Reply

  Wat een inspirerend interview! Zo mooi om te lezen dat Lisette zo trouw haar pad volgt en daar ook succes mee boekt. Op dit moment ben ik even zonder werk en richting en ik keuzes maken rond vegan eten af en toe best moeilijk. Het boek lijkt me daarom een mooie stimulans om weer wat nieuwe inspiratie op te doen en een goede reminder dat het volgen van je hart je altijd verder brengt dan vanuit angst te leven!

 8. Manon 23 december 2016 at 17:01 - Reply

  Mijn schoonzusje ziet dat ik gelukkiger door het leven huppel, sinds ik vegan eet. Zij is ook bewuster naar haar eetpatroon gaan kijken en eet ook meer vegan. Zij is met Kerstmis jarig en wordt in januari voor de 3e keer mama. Ik zou dit boek haar graag cadeau willen doen! Nog meer kunnen genieten van vegan food, van vegan lekkernijen.

 9. Marloes 23 december 2016 at 16:10 - Reply

  Ik wil het kookboek van Lisette heeeel graag willen. Heb hem eens uit de bibliotheek geleend en hij is heeeeel tof. Als ik mijn vriend dan plakkertjes laat plakken op de pagina’s die hem het meest lekker lijken dan krijg ik hem weer extra dagen mee met vegan eten 😀

 10. Marijke 23 december 2016 at 14:19 - Reply

  Ik doe mee omdat ik in 2017 familie en vrienden ga durven uitnodigen om bij mij te komen eten .zelf eet ik al enige tijd vegan maar heb nog niet het lef anderen uit te nodigen. Het boek zal mij daar bij helpen.

 11. Eliza 23 december 2016 at 13:32 - Reply

  Oh dat lijkt me echt super. Mijn dochter is dol op samen bakken en lekkere dingetjes maken, maar voor dat soort dingen ga ik dan toch nog vaak terug naar de ‘traditionele’ recepten. Het zou heel fijn zijn om wat gezondere inspiratie op te kunnen doen! Zeker met de schoolvakantie voor de deur ?
  Groetjes Eliza

 12. Chantal 23 december 2016 at 11:37 - Reply

  Een verhaal uit het hart. ..wauw!
  Mooi om te lezen hoe de passie voor vegan eten is ontstaan en gegroeid, respect daarvoor! Ik eet nu ruim 10 jaar vegetarisch maar worstel enorm om de stap naar vegan te zetten, omdat n blokje kaas op z’n tijd of een gekookt eitje toch stiekem wel eens lonken. Dus ik ben super nieuwsgierig naar de recepten van Lisette welke suggesties zij heeft om dat gemis te compenseren.

 13. Eefje Lammers 23 december 2016 at 11:03 - Reply

  Allereerst, wat een mooi interview! Ik zou dit boek graag in mijn boekenkast willen hebben staan. Op dit moment maak ik eigenlijk altijd qua zoetigheid alleen bananenbrood ? Daar zou wel wat mewr variatie in mogen. Ik heb wel wat gezondere bakboeken in mijn kast maar helaas zijn die niet helemaal vegan en het vervangen van een ei door egg replacer gaat niet altijd even goed. Ik kan dus nog wel wat hulp in de keuken gebruiken!! En uit een echt kookboek koken weekt veel fijner dan een online recept op mobiel of laptop.

 14. Christa 23 december 2016 at 10:43 - Reply

  Wat een onwijs leuk interview Jolijn! Fijn om weer even te lezen dat het belangrijk is om je rust te pakken op welke manier dan ook..sport of meditatie, omdat sporten al meer dan een half jaar niet lukt kan ik me ei daar niet in kwijt en heb ik sinds een paar dagen het mediteren toch weer opgepakt..ergens weet ik dat ik me hier fijn bij voel maar ik ‘verslons’ t na enige tijd toch weer 🙁 nu meer eens volhouden en niet meer constant doorgaan en vaker momenten van rust pakken..fijn om te lezen hoe andere bevestigen dat ik het juiste doe 😉 ennuh ik ben gek op vegan kookboeken dus ik doe graag mee om deze te winnen! X

 15. Suzanne 23 december 2016 at 09:37 - Reply

  Oh wat leuk! Dit boek ontbreekt nog in mijn vegan kookboekencollectie! Ik zou het daarom graag winnen 😉

 16. Kim Moorman 23 december 2016 at 09:28 - Reply

  Wat een inspirerend interview dankjewel!

  Ik heb een heeeele collectie boeken, maar nog helemaal niks van Lisette, dat kan eigenlijk echt niet als ik dit zo lees, dus ik maak graag kans!

 17. Irma huynh 23 december 2016 at 09:15 - Reply

  Wat een leuk en inspirerend verhaal!
  7 jaar geleden was ik al begonnen met vegetarisch eten, maar 5 jaar geleden werd ik zwanger en heel erg bang gemaakt door mijn omgeving, want ja je wilt toch dat je baby niks tekort komt?!! Dus de afgelopen 5 jaar toch weer vlees gegeten. Eerst heel erg tegen mijn zin in, maar je went er toch weer aan. Ook wel fijn even geen uitzondering zijn en moeilijk doen.
  Maar een half jaar geleden kwam er weer meer tijd voor wat ik wil (intussen heb ik 4 kinderen gekregen en dan is er weinig tijd voor jezelf en wat jij wilt en nodig hebt). Ik dook weer in de boeken en kocht ook nieuwe, want ik moest niet alleen voor mezelf nu koken, maar ook voor vijf anderen. En die zijn ook allemaal opgegroeid met vlees, melk en eieren. Na wat opschudding en onenigheid zijn we steeds meer vegan gaan eten. En nog steeds krijg je van anderen te horen: zorg je wel dat ze alle voedingstoffen binnen krijgen want ik ken andere vegan kindjes en die zijn allemaal mager en kleiner…toch erg dat mensen/vrienden überhaupt kunnen denken dat je niet goed voor je kinderen zorgt…
  Ik eet nu voor 85% vegan en man en kids ongeveer 50%. In het nieuwe jaar wil ik dit voor mezelf en de kinderen uitbouwen naar meer. We zijn dus op de goede weg, maar we kunnen nog wel wat extra inspiratie gebruiken 🙂 Dus ja graag win ik het boek!

  Warme groet Irma

  • Jolijn 29 december 2016 at 13:40 - Reply

   Dank voor je leuke reactie! En gefeliciteerd, want jij hebt het boek gewonnen! Stuur je me even je adres toe? Liefs Jolijn

 18. Laila 23 december 2016 at 08:31 - Reply

  Zo inspirerend, dit verhaal. Ik wil die vegan Xmas pudding die in het boek staat graag proberen!

 19. Anneloes 23 december 2016 at 07:52 - Reply

  Wat een mooi verhaal, zo ga ik positief de kerst in:) dankjewel Jolijn! Lisette is een wijze vrouw en daar wil meer van horen, lezen en proeven! 😉 mij kan je dus wel blij maken met haar boek.

 20. Yvonne 23 december 2016 at 05:42 - Reply

  Wat een leuk interview met Lisette Kreischer. Ik vind haar zo,n inspirerende vegan, ze verteld er ook zo mooi over, helemaal niet dogmatisch, wat ik nogal eens bij vegans heel storend vind overkomen. Ik kan me ook helemaal vinden in het mediteren , yoga en acceptatie heel erg mooi. Echt verreweg een van de meest inspireerde vegans van deze tijd!
  Graag zou ik het boek Lisette in Luilekkerland willen winnen omdat ik dolgraag haar recepten wil laten proeven aan enkele van mijn gezin die nog geen vegans zijn, maar die gewoon moeten weten hoe lekker vegan taartjes eigenlijk zijn!

 21. Christiana 22 december 2016 at 20:44 - Reply

  Zelf mag ik graag recepten omtoveren.
  Het begon allemaal met gluten en lactose vrij eten en de plezier op zoek te gaan naar nieuwe combinaties. Voelde me qua gezondheid ook steeds beter. At steeds minder vlees omdat ook mijn lijf t simpelweg niet verdraagde. Het is nu mijn manier van leven geworden en past bij wie ik nu ben als mens. Een mooie volgende stap is het ontdekken van veganistische recepten.

 22. Monique 22 december 2016 at 20:27 - Reply

  Wat n fijn gesprek hebben jullie gehad…vrij ..open en eerlijk. Weer wat tips eruit kunnen halen, bijv. Van de arts dr.moolenburgh maar ook hoe je het vega voor jezelf kunt inleiden in je dagelijkse leven. De lijn om met jezelf in een soort ritme te komen is mij ondertussen wel duidelijk geworden nu nog de rust zodat ik goed kan aanvoelen wat wel en niet nodig is.
  Ik kook/bak graag en ja zou het geweldig vinden als ik het boek zou winnen, het internet staat vol recepten maar het blijft wel een behoorlijk groot “bos” waar je snel verstrikt in raakt als je bewust gezond en vooral met goed geweten je lichaam het juiste wilt geven maar het plezier eraan niet wilt verliezen.

  Dank je wel voor de woorden beiden!

 23. Katja 22 december 2016 at 18:11 - Reply

  Wat een leuk interview! Ik wil dit boek heel graag winnen, omdat ik ontzettend fan ben van Lisette en haar lekkere recepten! Heb inmiddels 3 van haar kookboeken in de kast, maar Lisette in Luilekkerland is niet meer verkrijgbaar. Een geweldig cadeau als ik ‘m win, ik ben dol op bakken dus dit boek is weer volop nieuwe inspiratie!

 24. maaike 22 december 2016 at 16:09 - Reply

  Omdat Lisette een van mijn grootste heldinnen is! Ze leeft haar droom en is zoals Ghandi dat zo mooi zegt: “Be the change you want to see in the world” In mijn avontuur van vega (ook zo rond mijn tiende begonnen!) naar vegan zal het boek van Lisette’s luilekkerland me wellicht over een geheim weggetje binnendoor kunnen leiden.

 25. Thirza 22 december 2016 at 15:54 - Reply

  Omdat ik jou kookkunsten enorm mis nu we niet samen weekenden delen en ik weer inspiratie nodig heb!!!!!

 26. Maaike 22 december 2016 at 09:49 - Reply

  Hmmm wat leuk! Ik zou het boek graag in mijn keukenkastje hebben omdat ik komende maand op mezelf ga wonen en dan mijn vrienden kan verrassen met wat lekkers als ze langskomen!!

 27. Joyce 22 december 2016 at 09:37 - Reply

  Ik doe graag mee, omdat ik eind 2017 er net zo gezond uit wil zien. En daar is veganistisch eten een onderdeel van.

 28. Kirsten 21 december 2016 at 17:26 - Reply

  Ik doe mee, een van mijn goede voornemens volgend jaar is meer veganistisch eten. Om de een of andere reden vind ik zuivel veel lastiger te vervangen dan vlees.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.