Weekend Detox

Ik ben twee dagen aan het detoxen. Wel op mijn eigen manier wat betekent: fruit, groenten en af en toe een paar rauwe noten. Ik wilde al langer een keer een paar dagen rijst, brood, pasta, olijfolie etc. weglaten, maar omdat ik ieder weekend iets had kwam het er niet van. De laatste dagen heb ik veel gegeten dus mijn lichaam even een pauze geven leek me een verstandige zet ;). Vooral met mijn verjaardag (volgend weekend) in het vooruitzicht. Heb al veel lekkere receptjes uitgezocht!

Omdat fruit en groenten zeer makkelijk verteerbaar zijn geef je je lichaam tijdens een detox even de tijd om alles weer op te schonen. Je gifstoffen worden daadwerkelijk afgevoerd. Daarnaast merk je tijdens een detox dat je veel minder eten nodig hebt dan je eigenlijk denkt.

Detox menu zaterdag

Ochtend

Juice met wortel, appel en spinazie
Appel met kaneel
Klein handje amandelen

Hoe voel ik me?

Heel goed en fit. Helemaal geen trek. Ben naar de markt geweest om een hele tas vol verse groenten en fruit te halen.

Lunch

Salade van venkel, bleekselderij, komkommer en avocado.

Na de lunch krijg ik veel trek. Heb zin in brood met pindakaas of een bord pasta. Gelukkig zakt het al snel weer weg. Ik moet nog even naar de natuurwinkel en als ik buiten loop voel ik me geïrriteerd. Ontgifting verschijnselen?? Op de weg naar huis heb ik heel veel zin in iets zoets!

Tussendoor

Ik maak direct een smoothie met verse jus, banaan, mango, mint en ijsblokjes. Superlekker!! Het gaat direct goed. Verder neem ik nog twee kiwi’s en een paar rauwe cashewnoten. Later voel ik me wel moe en heb een beetje hoofdpijn.

Avond

Pfff, zou zoveel zin hebben in pasta met saus en warm brood, maar de werkelijkheid is dat ik gestoomde pompoen, venkel en courgette eet. Ook wel lekker, maar toch anders 😉

Snack

Ik ga zo raw ice cream maken door een banaan en een paar stukjes mango in de keukenmachine te doen. Verder nog een pot groene thee.

Conclusie

Het viel ontzettend mee en ik vond het heerlijk zoveel fruit en groenten te eten. Vooral van de smoothie heb ik erg genoten! Ik had verwacht veel meer trek te hebben. Ben heel benieuwd of het me morgen nog zo goed af gaat. Wel een fijn gevoel om alleen maar producten uit de natuur in mijn lichaam binnen te krijgen. Maar kan me nu ook al heeeel erg verheugen op een lekker stukje brood maandag 😀

2014-05-08T14:16:09+00:00Coaching, Herfst|0 Comments

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.