Warme Overnight Oats

warme-overnightoats-vegan-winter-recept

Overnight oats is een van mijn favoriete ontbijtjes. Het is zo veelzijdig als een boterham, simpel als een bakje yoghurt en makkelijk mee te nemen als een energiereep, maar het heeft een nadeel: het is zo koud.

Ik eet meerdere keren per week overnight oats. Ik vul de avond ervoor in vijf minuten een pot met wat havervlokken, fruit, plantaardige melk en wat toppings en die neem ik mee naar mijn werk waar ik – heel slecht – achter mijn computer ontbijt. Maar nu het buiten kouder wordt, begint mijn lichaam te protesteren tegen een pot met koude oats uit de koelkast.

Ik heb er iets op gevonden.

Jolijn heeft al eerder een paar hele lekkere recepten voor overnight oats en overnight muesli gemaakt, waarvan deze mijn favoriet is. Deze nieuwe is supersimpel en extra verwarmend voor tijdens de koude dagen in de herfst en de winter.

overnightoats-apple-vegan-healthy-recipe

Warme Overnight Oats

voor 1 persoon

½ cup havervlokken
⅓ cup amandelmelk (of andere plantaardige melk)
½ cup kokend water
1 appel
½ eetlepel kaneel
snufje cayennepeper

Optionele toppings:
eetlepel amandelpasta (goed roeren)
handje krenten
handje moerbeien

Snijd de appel ongeschild (als je geen bio appel gebruikt kun je hem beter wel schillen) in kleine stukjes. Gebruik een glazen pot en doe daar de oats, de melk, de appelstukjes, de kaneel, de cayennepeper en eventueel wat extra toppings in. Draai de deksel op de pot en schud alles even flink door elkaar.

De volgende ochtend kook je het water en dat voeg je toe aan de oats. Schud nog een keer en dan kun je je ontbijtje uit de pot eten of eerst in een bakje doen. Dit ontbijt is ook geschikt voor onderweg. Vergeet dan geen lepel mee te nemen!

breakfast-overnightoats-vegan-winter-recipe
2015-10-13T12:36:30+00:00Herfst, Ontbijt & Brunch, Winter|24 Comments

24 Comments

 1. Bo 8 juli 2016 at 06:10 - Reply

  Hoi!

  Ik maak het nu elke dag haha heeeel lekker zeg. Ik doe er dan ook kokossnippers en amandelschaafsel bij maar een ding lukt niet helemaal.. de structuur wordt niet goed na het kokende water toe te voegen.. hoeveel ml kokend water moet er bij? Ik zit heel de tijd aan de 120 ml omdat ik ergens op een website de maten 1/2 cup als 120 ml had gezien maar dit klopt volgens mij totaal niet!

  Ik wil het graag weten want het is zo lekker !! En ik denk helemaal als ik er gewoon de goede hoeveel water bij kan doen.

  Groetjes,

  Bo

  • Jolijn 8 juli 2016 at 15:09 - Reply

   Hi Bo, als ik 1 cup havervlokken neem doe ik ongeveer 1,25 cup water/melk. Dat vind ik persoonlijk de lekkerste structuur geven. Je moet het wel een nachtje laten staan he :-). Laat je weten of het is gelukt?!

   • Bo 8 juli 2016 at 17:00 - Reply

    Hoi Jolijn!

    Bedankt voor je reactie maar hoeveel is nou een cup? Haha ik zoek op internet en dan staat er 120 ml is een 1/2 cup? Maar het recept wat ik dan volg is als volgt:

    80 ml amandelmelk
    45 gr havermout
    120 ml kokend water

    haha ohhh ik heb geen idee of het zo klopt?

    Groetjes!

    Bo

    • Jolijn 10 juli 2016 at 18:36 - Reply

     Ha Bo,

     1 cup = 250 ml
     Je kunt ook altijd makkelijk googlen. Bijvoorbeeld: 1 cup oats how many grams.

     Succes!

 2. Jannita 15 december 2015 at 21:43 - Reply

  Ik gebruik een soep-heater van sistema! en dan in de ochtend dus gewoon wat water erbij en 3 min in de magnetron. Geen gespetter en/of kapotte mokken. Plus een waterdichte handenwarmer 🙂

  • Yoland Roos 21 september 2017 at 09:05 - Reply

   Hi,

   Door een magnetron te gebruiken, haal je alle prana uit je voeding.

 3. Sabrina 16 november 2015 at 19:40 - Reply

  Heerlijk ontbijt! Voor morgenochtend staat het alweer klaar, deze keer met de kurkumapasta van de golden milk 🙂

  • Sjoerd 17 november 2015 at 06:09 - Reply

   Goed erdoorheen roeren die kurkumapasta, maar dan is het ook echt heerlijk!

 4. Mary 13 oktober 2015 at 15:31 - Reply

  Nog de. Idee. O bain Marie verwarmen. De pot in een pannetje warm water opwarmen. Vanmorgen uitgevonden, want het opwarmen in de pan werd zo’n plakzooi.

  • Sjoerd 13 oktober 2015 at 17:00 - Reply

   Hi Mary,
   Au bain marie verwarmen geeft zelfs het beste resultaat, maar deze methode met een scheutje kokend water is wel net iets makkelijker en dat maakt voor mij op kantoor nét even het verschil. Als je liever een pannetje gebruikt dan is dit misschien wel een leuke om eens te proberen:
   https://jo-lyn.nl/pompoen-oatmeal/
   Gr,
   Sjoerd

 5. Sascha 13 oktober 2015 at 14:26 - Reply

  Gebruik je hiervoor havervlokkennof havermout? Lijkt me een heerlijk recept.

  • Sjoerd 13 oktober 2015 at 17:01 - Reply

   Hi Sascha,
   Dat maakt niet uit. Wij gebruiken wat in huis is.
   Gr,
   Sjoerd

 6. Aafke 13 oktober 2015 at 11:39 - Reply

  Super idee! En klinkt net als alle andere recepten weer heerlijk!
  Pas wel een beetje op met kokend water in een koude glazen pot gieten, niet ieder glas kan daar tegen en je schrikt je een hoedje als het springt kan ik uit ervaring zeggen.

  • Jolijn 13 oktober 2015 at 12:34 - Reply

   Mijn lievelingsmok is net gister gebarsten en ik schrok ook heel erg! 🙂

 7. Elsbet | La Vie Pure 12 oktober 2015 at 20:25 - Reply

  Cool, dit bewaar ik!

 8. Britt 12 oktober 2015 at 15:45 - Reply

  Ik sluit me aan bij de eerdere reacties: wat een geniaal idee! Ik koop nu af en toe die havermout bakjes van Grod om wat warms makkelijk mee te kunnen nemen, maar die zijn aardig aan de prijs. Dit is een heel goed alternatief!

  • Jolijn 13 oktober 2015 at 07:09 - Reply

   Ja zeker. En echt heel erg lekker. Succes!

 9. Tine 12 oktober 2015 at 12:51 - Reply

  Wat een geniaal idee om kokend water toe te voegen om de oats op te warmen! Appel&kaneel is dezer dagen ook een favoriet hier voor in door de havermout. Dit receptje gaat straks de koelkast in voor morgenvroeg!

 10. Petra 12 oktober 2015 at 11:06 - Reply

  Ik vind dit een super goed idee! Ga het zeker proberen.

  • Jolijn 13 oktober 2015 at 07:09 - Reply

   Ben benieuwd hoe je het vindt!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.