Warm winterontbijt uit de oven

Genieten van het zonnige winterweer! Dat is het thema van dit weekend. Was vanochtend zo gelukkig om een blauwe hemel en een waterig zonnetje te zien. Koud of warm… als de zon er is ben ik al heel tevreden. Vandaag een beetje door de stad gestruind, gewerkt en een nieuw eettentje ontdekt.

Middenin de Jordaan vindt je Talia in een gezellig straatje met veel andere eettentjes. Het trok mijn aandacht omdat ik ‘vegan’ zag staan. Vijf minuten later zat ik aan een heerlijk stuk veganistische pizza met zongedroogde tomaten en olijven.

Het was goed te proeven dat de eigenaar een echte Italiaan uit Milaan was. Heerlijke knapperige bodem met tomatensaus die nog echt naar tomaten smaakt. Ben je in de buurt? Breng dan eens een bezoek aan dit zeer goed betaalbare lunchtentje! Het zit in de Prinsenstraat.

De rest van de dag zag er ongeveer zo uit:

Nu naar het belangrijkste van de dag 😀

Banaan en appel met een topping van knapperige muesli

Voor 1 bakje

1 banaan, in plakjes
1 kleine appel, in stukjes
1 el kokosolie
1 el sucanat (of bruine rietsuiker of ahornsiroop)
1 snufje zeezout
3 el havervlokken
1 el zonnebloempitten
2 el amandelen, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de banaan en appel in een schaaltje en strooi de rest van de ingrediënten eroverheen. Schep er de lepel kokosolie op en zet in de oven. Roer na 15 minuten goed door en zet nog 10 minuten in de oven. Serveer met een flinke lepel (frambozen)jam of pindakaas.

Alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen. Fruit, noten, granen, gezond vet. En zo lekker dat het warm is, aangezien ik het vooral s’ochtends vaak koud heb.

Warm ontbijt met een kopje zelfgemaakte, hoofdpijnvrije chai latte (100 x beter dan van de Starbucks).

“Een wijs mens beslist zelf, een onwetend mens volgt de publieke opinie.”

-x- Jolijn


 

2014-05-08T14:53:54+00:00Ontbijt & Brunch, Winter|27 Comments

27 Comments

 1. Karin 6 augustus 2015 at 12:53 - Reply

  Hallo Jolijn
  Wat een heerlijk ontbijt!!!!! Het is nu warm weer maar zelfs dan vind ik het heerlijk. Ik heb al heel wat ontbijtkoek van jou geprobeerd en de 1 is nog lekkerder dan de ander ?

  Groetjes karin

  • Karin 6 augustus 2015 at 12:54 - Reply

   Ontbijtjes bedoel ik geen ontbijtkoek?

 2. Christina 6 november 2014 at 08:33 - Reply

  Hai Jolijn, net dit ontbijtje gemaakt en ik was een beetje bang dat ik de banaan uit de oven niet zou lusten maar het schaaltje heb ik helemaal leeggegeten. Hmm..ik had het uit de oven gehaald en nog raw cacao nibs erbij gedaan. Ik ga dit vaker eten op mijn vrije dagen! Dank je wel voor het recept.

  Groetjes Christina

 3. […] jullie het recept Warm Winterontbijt uit de Oven nog? Ik kan niet geloven dat die alweer bijna 3 jaar oud is. Het is nog steeds een van de recepten […]

 4. christy 6 december 2013 at 11:36 - Reply

  mmm wat was dit lekker vanmorgen! Bedankt voor het recept

 5. Pe 14 januari 2013 at 19:11 - Reply

  Klinkt lekker dat ontbijtje van jou. Ga ik zeker eens proberen. En ik heb net dezelfde glazen, die zijn zo smakelijk!

 6. Jo 3 november 2012 at 11:31 - Reply

  Vandaag gemaakt ook lekker met (soja) yoghurt 🙂

 7. Louise van Gend 5 oktober 2012 at 18:17 - Reply

  Oeh ik ga dit ontbijtje morgen eens maken. Ik heb al meerdere ontbijtjes van je blog geprobeerd (Mijn favoriet blijft toch de warme havervlokken met banaan. ik maak er nu allerlei variaties mee). Hoewel dit wel heel groot is aan ontbijt (en ik niet te veel calorieën wil eten) maak ik hem morgen denk ik met alleen appel 🙂
  Bedankt voor de inspiratie!!

  • Jolijn 10 oktober 2012 at 18:39 - Reply

   Hoe was het?

 8. Liza 27 augustus 2012 at 18:40 - Reply

  Hai Jolijn! Ik ben verslaafd aan je blog! 🙂 ik ga binnenkort voor de eerste keer naar de noordermarkt en vroeg mij af of je nog tips voor mij had.
  Waar moet ik in ‘investeren’? En welke kraam mag ik bijv echt niet missen?
  O, en is het goed te doen qua afstand vanaf het CS?
  Ik hoop dat je mij kunt helpen!

  Groetjes

  • Jolijn 31 augustus 2012 at 15:41 - Reply

   Hi Liza, Dank 🙂 De Noordermarkt is echt geweldig! Koop zeker een brood bij een kraam die niet op de hoek staat, maar daarnaast. Ze verkopen er ook heerlijke olijfolie en tapenade’s. Verder natuurlijk veel verse groenten kopen en er staat ook een leuke kraam met granen, gedroogd fruit en bonen. Fijn om je voorraad aan te vullen. Veel plezier en misschien komen we elkaar wel tegen.

   • Liza 31 augustus 2012 at 16:42 - Reply

    Oh dat klinkt goed!
    En ik had gelezen dat er ook een vega kraampje is met vega pate’s, tofusandwiches en salades. Heet Pate Pate geloof ik. Ken je deze misschien?
    En zijn er ook ‘raw’ kraampjes mer raw pies? Verkopen ze sowieso vega taartjes op de markt? (sorry voor alle vragen)

    Het lijkt me leuk om je tegen het lijf te lopen!

    Bedankt voor alle tips 🙂

 9. Monique 8 februari 2012 at 09:49 - Reply

  Hai Jolijn!
  Wat een ontzettend leuke site heb jij! Ik had havervlokken gekocht voor een of ander recept, had ervan over en googelde dus op wat ik ermee kon, en zo kwam ik uit bij Vegadutchie! Heb je Overnight Oats al gemaakt, het Warme Winterontbijtje en de pompoen uit de oven (met wortel en amandelen en zo) – allemaal heerlijk! Moet zeggen dat de manier waarop jij eten presenteert mij weer even behoorlijk inspireert om anders om te gaan met voedsel… sommige dingen sluipen erin, maar doen eigenlijk zo weinig (goeds) voor je lijf… Haha, ik geloof zelfs dat ik mede door jouw enthousiasme af ben van mijn ontbijtkoekverslaving :-)! Koffie met ontbijtkoek halverwege de ochtend was voor mij jaren een soort van ‘must’… die ene kop koffie (met opgeklopte sojamelk, dat wel) is er nog steeds, maar net at ik er een heerlijke pompoenpitten-cracker bij met tahin en honing… Dank je dus voor de inspiratie, enneh, ik hoop nog veel van je te lezen!

  • Jolijn 8 februari 2012 at 21:26 - Reply

   Dank je! Leuk dat mijn weblog je inspireert 🙂

 10. Francine 28 januari 2012 at 13:15 - Reply

  Hee Jolijn!

  Wat een geweldige website!! Echt heeerlijke recepten!
  Precies de producten waar ik van houd: haver, kokosolie, zaadjes, pitjes etc.

  Die chai latte, kan je die ook met de nieuwe chai thee van pickwick maken?
  Hoeveel melk moet je dan ongeveer toevoegen?

  Dit ontbijtrecept doet me denken aan apple pie, ga ik snel eens maken ^^

  Groetjes Francine

  • Jolijn 30 januari 2012 at 06:48 - Reply

   Hey Francine,

   Dank je!!
   Ik ken de chai thee van pickwick niet. Ik ga zelf altijd voor Yogi, omdat ik die theetjes allemaal heel lekker vind. Op 1 liter chai voeg je ongeveer 250 ml melk toe.

   Groetjes Jolijn

 11. Dani 27 januari 2012 at 11:36 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Wat een geweldige site heb je!
  We willen morgen eigenlijk naar Amsterdam gaan en ik zou graag naar dat Italiaanse eettentje willen. Weet je ook de naam nog van dat eettentje?
  Fijn weekend,
  Dani

  • Dani 27 januari 2012 at 11:40 - Reply

   Ach ik heb er overheen gelezen zie ik nu 🙂 Talia dus..

  • Jolijn 27 januari 2012 at 11:43 - Reply

   Hoi Dani!

   Dank je! Jouw site ziet er ook heel erg mooi uit zeg.
   Zie nu net dat je al gevonden hebt hoe het heet. Eetsmakelijk!

 12. De Groene Meisjes 16 januari 2012 at 22:22 - Reply

  Wow! Die vegan pizzapunt voor 3 euro! Daar gaan de Groene Meisjes heeeeul snel eens even polshoogte nemen. Klinkt top!

  Ook je fruit/mueslihapje ziet er lekker uit… dus thanks for sharing!

  • Jolijn 17 januari 2012 at 09:13 - Reply

   Moeten jullie zeker doen! Heel erg lekker en leuk tentje 🙂 Gaan jullie nog naar de NeighbourFood Market zondag?

 13. Winny 16 januari 2012 at 14:08 - Reply

  Bedankt voor de link, daar ga ik eens op mijn gemak voor zitten

 14. Winny 16 januari 2012 at 07:46 - Reply

  Zoals jij het beschrijft lijkt het zo makkelijk om 100 % plantaardig te eten. Ik als vegetariër heb nog steeds moeite om kaas en eieren los te laten (vind het ook wel erg lekker) Maar ik sta er wel voor open. We zijn wel met z,n viertjes hier in huis waarvan 2 vleeseters en 1 vegetariër die echt niet van kaas en eieren af wil…

  • Jolijn 16 januari 2012 at 08:20 - Reply

   Voor mij was het sowieso al makkelijker omdat ik niet van zuivel hield. Eieren vond ik wel heel lekker, maar mis het nu nooit meer. Je kunt zoveel met plantaardig eten ! Heb je deze speech wel eens gezien? http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 . Als je 100% veganistisch zou willen eten, dan is dit een goede motivatie 😉

 15. Annika 14 januari 2012 at 18:03 - Reply

  Ziet er heerlijk uit dat ontbijtje! Maar ik vroeg me af, wat is die chai latte precies? Het klinkt me heel lekker, heb je daar ook een recept van? Of is het ook in de winkel te koop?

  • Jolijn 16 januari 2012 at 08:22 - Reply

   Chai latte is sterke kruidenthee met (soja)melk en suiker. Het is erg eenvoudig om te maken. Als je naar de natuurwinkel gaat heb je het theemerk ‘Yogi Tea’. Die verkopen de chai en op de verpakking staat hoe je het moet bereiden. Erg lekker!

   • Annika 18 januari 2012 at 10:55 - Reply

    Dankjewel, ik ga dalijk gelijk even kijken! Is het meer het idee van thee of van koffie? Omdat het latte heet en er melk in zit, het ziet er meer uit als koffie haha. Ik ben benieuwd hoe het smaakt!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.