Walnoten tapenade

Ik zit vol. Heel vol. Gisteren had ik dus een Ramadanmaaltijd bij Linda, een goede vriendin. Uiteindelijk waren we met zijn zevenen en een hele tafel vol eten. Brood gevuld met vegetarisch gehakt, salade, vegan kokosmakronen, Marokkaanse soep, zoetigheid en ik had walnoten tapenade en mangotaartjes gemaakt. Er was zoveel dat al had ik van alles maar een klein beetje genomen ik nog steeds heel vol zou zitten. Maar ik nam dus niet een klein beetje, maar veel. En er kwamen ook nog toetjes. En toen rolde we allemaal de bank op voor de thee.

Vandaag kwam mijn moeder en aangezien we allebei sushi-addicted zijn, werd het een sushi-avond. Ik maakte rollen met in knoflook, ui, soyasaus en chilisaus gemarineerde tofu, avocado, komkommer, paprika en sesamzaadjes. Helaas had ik slechte nori met gaten gekocht, waardoor de rollen niet gesneden konden worden. Gevolg was dat we stukken sushirol moesten afbijten, waardoor alles er natuurlijk weer uitviel. De smaak was goed..

Nu is het tijd om een paar dagen wat minder en gezonder te eten. Veel sapjes, fruit en salades. Welke recepten ik in ieder geval wil proberen deze week zijn:
– zomerse gazpacho
– mangosmoothie (heb vandaag 2 grote mango’s op de markt gekocht)
– homemade veggieburgers

 

 

Walnoten tapenade

Deze tapenade is geweldig! Vol met smaak en romig…perfect voor op een stukje warm, knapperig brood. Ik kwam op dit recept doordat ik  een aantal keer walnotensalade bij de Turk bij ons om de hoek heb gegeten. Die was zo lekker dat ik geprobeerd heb het recept na te maken. En dat lukte best wel goed. De granaatappelsaus, paprikapuree en tahin kun je bij een Turkse winkel kopen.

Ingrediënten

100 gram walnoten
2 el paprikapuree
2 1/2 el olijfolie
1 el tahin
1 el granaatappelsaus
1/2 tl komijnpoeder

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot er bijna geen stukjes walnoten meer inzitten. Schep de tapenade in een leuk kommetje en garneer met fijngehakte walnoten en een beetje granaatappelsaus. Lekker met warm Turks brood!

Zorg ervoor dat je lekkere walnoten gebruikt voor het beste resultaat!

De keukenmachine moest weer flink aan het werk

Iedereen vond het lekker, gelukkig 🙂

Een doel is een droom met een deadline.

Peter Darbo

x- Jolijn

2016-01-04T15:33:57+00:00Snacks, Zomer|2 Comments

2 Comments

  1. Anne 29 augustus 2012 at 15:50 - Reply

    Ik heb het recept voor walnoten tapenade gemaakt met een lepeltje tomatenpuree en wat suiker in plaats van de paprikapuree want dat had ik niet in huis. Hij is lekker, maar ga het ook nog eens netjes doen en paprikapuree gebruiken. 🙂

    • Jolijn 31 augustus 2012 at 15:39 - Reply

      De paprika geeft net die bijzondere smaak. Met tomatenpuree lijkt me ook lekker!

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.