Walnoten & Cranberry Chocoladestukken

Thuis zijn voelt beter dan ooit. Het is vreemd, maar ik kijk opeens met hele andere ogen naar Nederland. Ik hou van bergen, maar na 2,5 week in The Rockies besefte ik me hoe ik ook kan genieten van de weilanden en langgerekte stranden van ons landje. Ook ben ik zo blij om iedereen weer te zien en gewoon samen filmpjes te kijken, uit te gaan en uiteraard te eten. Sinds ik terug ben is het natuurlijk weer een gekkenhuis dus tijd om in de keuken aan de slag te gaan heb ik nog niet echt gehad. Volgende week ga ik even tot rust komen in Amersfoort dus -hold on-! Tot die tijd moeten jullie het even doen met deze home made Chocoladestukken. Not bad, ey?! 😉

Walnoten & Cranberry Chocoladestukken


Voor 4 personen

65 gram cacaoboter
35 gram raw cacaopoeder
1 el biologische pindakaas
3 el agave- of ahornsiroop
1/2 tl zeezout
1 tl vanillepoeder
2 el gecrunchte walnoten
2 el cranberries (ongezoet)

1. Bekleed een klein, rond schaaltje (+- 15 cm in doorsnede) met bakpapier. Verdeel de cranberries en walnoten over de bodem.

2. Smelt de cacaoboter au-bain marie. – Dit doe je door een hittebestendige kom met de cacaoboter boven een pan met heet (niet kokend) water te zetten. De onderkant van de kom moet het water aanraken, maar absoluut niet de bodem van de pan. –

3. Meng de cacaoboter, agave- of ahornsiroop, pindakaas, cacaopoeder, zout en vanillepoeder tot een egale massa. Giet over de cranberries en walnoten heen.

4. Zet de chocolade voor minstens een half uur in de vriezer. Snijd in 4 stukken.

I LOVE CHOCOLATE!!! Het liefst eet ik deze stukken nog met extra pindakaas op!

Zoals jullie al weten hebben New York & Vancouver me enorm geïnspireerd. Hieruit is weer een enorm cool nieuw project ontstaan! Vanaf 8 juli a.s. organiseer ik iedere maandag een Vegan Bakery in Beter & Leuk in Amsterdam. Je kunt allerlei heerlijke zoetigheden afhalen, maar ook een drankje doen en ter plekke eten. Kan niet wachten om te beginnen! Jullie zijn natuurlijk allemaal heel welkom langs te komen.

xoxo

2014-05-07T13:30:58+00:00Lente, Zoet|13 Comments

13 Comments

 1. Noek 12 januari 2017 at 20:16 - Reply

  In plaats van noten en vruchten heb ik dit recept gemaakt met verkruimelde rijstwafel, ook zeker de moeite waard!! Had geen cacaoboter, maar kokosolie gaat ook prima, heerlijk..

 2. Kristel 15 augustus 2013 at 13:05 - Reply

  Hoi hoi, kan jij uitleggen wat best verschil is tussen cacaoboter en kokosolie? Om in te schatten welke ik het liefst wil gebruiken in dit recept 😉 want ik heb kokosolie en kan als ik het goed begrijp kokosboter zelf maken? Maar dus niet cacaoboter, dat zou ik dan eerst moeten kopen (en ik wil graag die chocolade nu maken 😉

  • Kristel 15 augustus 2013 at 13:05 - Reply

   ..wat het verschil is dus niet best verschil he 😉

  • Jolijn 19 augustus 2013 at 11:57 - Reply

   Hi!

   Je kunt het eventueel ook proberen met kokosolie. Ik wissel het af!

   Liefs Jolijn

 3. Catherine 31 juli 2013 at 08:44 - Reply

  Dit heerlijke recept net gemaakt met kokosboter en gemengde notenpasta. Half uurtje in de vriezer en daarna lekker een stukje opgepeuzeld. Heerlijk! Ik vroeg mij alleen af hoe je de walnoten en cranberry’s meer zichtbaar in de chocolade ziet, zoals op de foto’s. Bij mij zitten ze meer ‘verstopt’ in de chocolade die de nootjes en cranberry’s omringt.

  • Jolijn 5 augustus 2013 at 09:58 - Reply

   Je ziet ze alleen goed als je de stukken breekt!

 4. Eva 2 juli 2013 at 14:50 - Reply

  Weer vol inspiratie je blog verlaten !!

 5. Julie 1 juli 2013 at 09:03 - Reply

  Ik vroeg me ook af of je die cacaoboter kon vervangen door kokosolie.
  Pindakaas heb ik helaas ook niet in huis, zou je daar een een alternatief voor hebben?
  Gr. Julie

  • Jolijn 2 juli 2013 at 08:57 - Reply

   Hi Julie,

   Dat kan zeker! De pindakaas kun je weglaten of vervangen door een andere notenboter of tahin.

   xo

 6. Nadia 30 juni 2013 at 16:30 - Reply

  Dat ziet er heerlijk uit! En die Vegan Bakery lijkt me enorm leuk/lekker, maar jammer genoeg werk ik op maandag altijd… Wel een enorm leuk project, heel veel plezier en succes ermee!

 7. Winny 29 juni 2013 at 18:19 - Reply

  Kan je in plaats van de cacaoboter ook kokosolie gebruiken??

  • Jolijn 2 juli 2013 at 08:57 - Reply

   Zeker! Dan krijg je een lekkere kokossmaak 🙂

 8. Manja 29 juni 2013 at 14:33 - Reply

  Wat klinkt dit goed zeg!
  Jammer dat ik niet in Amsterdam woon, anders was ik zeker eens langsgekomen bij de vegan bakery.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.