Verjaardag en Thailand

Zaterdag was helemaal super! Een van mijn leukste verjaardagen ooit. S’ochtends vroeg ging ik met de trein naar mijn moeder in Amersfoort. Flink geshopt bij de natuurwinkel en bij de Plus. Wat een geweldige winkel is dat zeg! Wilde dat we die hier hadden. Veel en veel beter dan de AH.

Thuis eerst kadootjes uitpakken van mijn lieve moeder. Hele mooie theepot, dienblad, schaal en allemaal verschillende borden gekregen. Jullie zullen het in december wel op de foto’s zien verschijnen ;). Vervolgens mijn krullers in gedraaid en meteen gaan koken. Gelukkig had ik de avond daarvoor al drie dingen klaargemaakt anders was het nooit gelukt. Rond half 2 schoot ik echt in de stress, want ik had alleen nog maar een bulgursalade gemaakt en moest nog twee taarten, soep, tapenades en een pastasalade maken. Uiteindelijk, met dank aan mam, is het allemaal op de minuut gelukt. Alle hapjes waren veganistisch en volgens mij vond iedereen het erg lekker! Er was:

– raw cheesecake
– chocoladetaart
– kokos linzensoep
– pastasalade
– Turkse bulgursalade
– walnotentapenade
– guacamole
– nachochips
– sesam tahinkoekjes
– koekballetjes met chocolade
– ricepop vierkantjes met pindakaas
– wortel en bleekselderij
– Turks brood met humus

Ik kreeg hele mooie kado’s, waaronder een aluminium pan (gaat je hele leven mee), keukenweegschaal, schaaltjes, meeneembeker, onderzetter, peper/zoutstel, verschillende kadobonnen, lekkere theetjes, bodylotion, boekjes van Bangkok en amuseglaasjes.

Het was heel erg gezellig en veel gekletst en gelachen. Vooral om de foto’s met de fish eye lens (die vervormt je hele hoofd). 😀

Nogmaals wil ik mijn lieve familie en vrienden bedanken voor de superdag!

Kadootjes uitpakken van Jorieke

Raw cheesecake! Zeker mijn favoriet

Thailand vriendinnetjes 🙂

Met Chadia, de vriendin die ik al zo’n 20 jaar ken.

En vooruit, eentje dan 😉

And now it’s all about Thailand! Twee dagen laten om deze tijd vertrekken we bijna richting Dusseldorf. Voel wel een beetje kriebels opkomen. Ga vandaag mijn backpack inpakken en de laatste dingen regelen. Zit nog steeds te twijfelen over malariapillen. Had besloten ze niet te gaan slikken in Laos, omdat het natuurlijk gif is en ze ook veel bijwerkingen hebben, maar denk er nu over ze toch mee te nemen zodat ik ze eventueel als behandeling kan gebruiken.

Situatie in Bangkok is ook nog maar afwachten. Had het hostel gemaild en op dit moment is er nog geen water in de binnenstad, maar dat kan ieder moment gebeuren. We gaan er wel gewoon heen vrijdagavond en dan zien we zaterdag wel. In het noorden van het land is het nu wel goed dus we kunnen Bangkok altijd later nog aandoen. Ben zo benieuwd wat ik allemaal ga meemaken en zien. Een ding is zeker: het gaat een bijzondere ervaring worden.

Hou jullie op de hoogte!

-x- Jolijn

 

2014-05-08T14:15:15+00:00Herfst, Reizen|3 Comments

3 Comments

 1. Tine 26 oktober 2011 at 06:22 - Reply

  Een late gelukkige verjaardag! Je hebt er duidelijk van genoten! Die raw cheesecake, yum! Met cashewnoten?
  Toch maar op veilig spelen wat de Malaria betreft. Hopelijk heb je geen problemen in Thailand met de huidige situatie. Veel plezier alleszins. Ga je je blog ook updaten daar?

 2. Chantal Alynda 25 oktober 2011 at 08:07 - Reply

  Klinkt als een superfeestje, en wat heb je veel hapjes gemaakt zeg! Heeeeel veel plezier in Thailand!

  • Jolijn 25 oktober 2011 at 08:14 - Reply

   Dank je! Had uiteindelijk inderdaad veel te veel eten gemaakt. Kan ik nu nog lekker van eten 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.