Vegan Smaaksouvenirs

Pelgrum en Schotten, Vegan smaakSouvenirs

Daar is hij dan! Vegan Smaaksouvenirs. Ons boek. We zijn zo superblij dat hij uit is en dat we hem eindelijk kunnen doorbladeren. We zijn zelf echt onwijs enthousiast over het eindresultaat en alle recepten die erin staan. We hopen jij ook.

Sjoerd en ik zaten al een paar jaar lang te fantaseren over een kookboek van ons samen. In de zomer van 2016 vroeg de uitgever of ik een tweede boek wilde gaan maken en toen was het meteen duidelijk: dit gaan we samen doen! We wisten meteen wat we wilden. Vegan recepten geïnspireerd op de reizen die we hebben gemaakt én op de culturen die je in Amsterdam vindt. Het resultaat is een boek met 75 wereldrecepten en reisverhalen.

Maandenlang brainstormden we over alle gerechten die zéker in het boek moesten komen. Natuurlijk de Pasteis de Nata uit Portugal, de Sri Lankaanse Curry en de Saté uit Indonesië. Maar ook een echt lekkere American Burger en de Canadese Pannenkoekenstapel die ik in Vancouver at.

Van januari tot eind april vorig jaar gingen we full-time aan de slag met boek. Het is een proces dat ik eigenlijk weer een beetje onderschatte. Alle recepten uitproberen, uitschrijven, fotograferen, laten testen, nog een keer maken, verhaaltjes verzinnen, meedenken over de vormgeving. Ontzettend leuk om te doen, maar ook pittig. Aan het einde zeiden we tegen elkaar: “dit doen we nooit meer samen”! Maar dat betwijfel ik stiekem ;-).

Een paar voorbeelden van recepten uit het boek: Belgische Espresso Truffels, Surinaamse Roti, Indonesische Rendang (favo!), Zweedse Kaneelbroodjes, Senegalese Pindasoep en Thaise Vanille-IJskoffie.

Wil je Vegan Smaaksouvenirs meteen bestellen? Dat kan! Via deze link heb je hem binnen een dag in huis.  

We vinden dit zo spannend en zijn zo benieuwd naar jullie reacties op de recepten en verhaaltjes. Laat je ons weten wat je van het boek vindt? Of maak een mooie foto en post hem op Instagram of Facebook met de #vegansmaaksouvenirs tag.

Liefs Jolijn & Sjoerd

2018-01-24T13:00:36+00:00Boek|0 Comments

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.