Vegan Pasta Rucolapesto
Simpel = Jolijn blij. Dus dook ik vandaag weer de keuken in voor een nieuw recept: vegan pasta rucolapesto! Jep, dit is een gerechtje dat je in minder dan 15 minuten op tafel hebt staan. En houd/hield je veel van kaas? Goed nieuws! Door de edelgistvlokken en walnoten heeft dit recept een beetje een parmezaan-achtige smaak. Ps. Budha (onze poes) vond het ook lekker, want ze likte beide bakjes leeg.
Lunch of diner voor 2 personen
200 gram (glutenvrije) pasta
75 gram rucola
50 gram geroosterde walnoten
sap van 1 citroen
2 el edelgistvlokken
2 el olijfolie
1/2 tl zout
snuf zwarte peper
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de rucola, walnoten, citroensap, edelgistvlokken, olijfolie, zout en peper in de keukenmachine en laat een pesto ontstaan. Proef of je hem zout genoeg vindt. Roer de pesto door de pasta en serveer!
Ga je deze vegan pasta rucolapesto vandaag maken? Leuk als je me laat zien hoe het is geworden met de hashtag #vegadutchie!
Vandaag jouw recept als basis gebruikt en door gebrek aan citroen hebben we beetje orange er boven uit geknepen. En als bijgerechtje erwtjes met courgette, ui en knoflook…en groene salade..alle verse ingredienten uit eigen tuin en van lokale boeren in de buurt ( frankrijk)…het smaakte erg goed.
Wow, dat klinkt heerlijk! Vooral al die verse producten van de boeren uit Frankrijk 🙂
Hallo Jolijn,
Het klinkt lekker. Is het de volgende dag ook nog lekker? Dan maak ik het voor lunch voor twee dagen 🙂
Ik denk dat dit gerechtje wel een stuk minder lekker wordt, omdat de pasta uitdroogd. Maar je kunt het proberen met een scheutje extra olijfolie!