(Vegan) München

München rocks! Dat kan ik zeggen na een weekend rondslenteren, eten, uitgaan, bier drinken, in het park zitten en vrijgezellenfeesten aanschouwen (om een of andere reden stikt het daarvan). Vrijdagmiddag nam ik de trein van Ulm naar München. Natuurlijk weer met vertraging, maar dat zijn we ondertussen wel gewend van die pünktliche Duitsers. Jaana, een Finse vriendin die ik ken van mijn Erasmus tijd in Hongarije en die nu in Zürich woont kwam een uurtje later aan. Natuurlijk heel tof om elkaar weer te zien. Aangezien het zonnetje nog scheen zijn we meteen de hort opgegaan. Beetje rondgekeken in de mooie oude stad en natuurlijk bier gedronken in een enorme Biergarten. Je kijkt je ogen uit. Mannen in Lederhosen, overal 1-liter bierpullen om je heen en een enorm kabaal. Echt een beleving. Qua eten niet helemaal vegan-proof dus gingen we op zoek naar iets anders leuk. Al snel kwamen we bij een Aziatisch restaurant waar we spotgoedkoop curry’s hebben gegeten. S’avonds nog langs de Izar gelopen en margarita’s gedronken in een Mexicaanse bar.

De volgende dag gingen we op pad naar de enorme Englischer Garten (grote dan Central Park volgens Jaana) waar we ontbeten met Brezels met veel zaden en noten. Jum! Na een enorme wandeling van zeker 8 km streken we neer bij een veganistisch theehuis. Geweldig gewoon!! Superveel verschillende taarten, cakejes, thee, juices en een lunchgerecht. Ik nam het lunchgerecht een kreeg een schaal vol met lekkernijen. Geroosterde zoete aardappel, mousse van pompoen, curry-bloemkool, boontjes in tomatensaus en frisse komkommersalade. Jaana nam een chocoladetaart en beide gingen we voor een juice met lime, munt en aloe vera. Als je naar München gaat, mis dit adresje dan niet!

Na ons middagslaapje gingen we klaar voor de lange nacht weer het centrum in. Daar kwamen we heel toevallig op een plein terecht waar een ‘Vegan-Day’ plaatsvond. Veel informatie stands en kookworkshops. S’avonds wilden we naar een veganistisch restaurant een eindje uit het centrum wandelen. Aangezien we in de Biergarten opeens beseften dat het al half 9 was gingen we met flinke pas richting de andere kant van de stad. Een uur! later kwamen we bezweet (het laatste stuk gerend) aan en waren we erg blij dat het restaurant nog open was. Iets minder blij waren we toen de ober vertelde dat de keuken net 5 minuten eerder was dichtgegaan. Neeee, al die moeite voor niks.
Gelukkig vonden we dichtbij een Vietnamees tentje waar we salades met mango, papaya, noten en groenten bestelden. Vervolgens moesten we weer 45 lopen naar het gebied waar we uit wilden gaan. Dit is een soort industriële zone waar zo’n 20 clubs bij elkaar zitten. Het werd een nacht mit viel Spass en we rolden pas om 4 uur ons bed in.

De volgende dag was… tja, een dag vol pijnlijke voeten en heel veel spierpijn. We hebben nog lekker ontbeten en koffie gedronken, het Oktoberfest terrein bekeken en toen het Olympiapark bezocht. Indrukwekkend om te zien. Om half 6 ging ik weer terug richting Ulm (natuurlijk met 30 min vertraging) en kon ik terugkijken op een superweekend!

Oktoberfest terrein 🙂

Adressen voor een vegan tripje naar München:

Kaede
Veganistisch restaurant met Japanse gerechten, burgers en noodles

Tushita Teehaus
Voor lekkere taarten, thee en lunches

Thai Magie
Aziatische gerechten en sushi. Veel keuze voor veganisten!

Vegan Kebab
Veganistische Kebab! Hoe cool.

Voor meer tips: Happy Cow

Fijne avond! x

 

2014-05-08T14:02:08+00:00Reizen, Zomer|5 Comments

5 Comments

 1. Sanne 27 juli 2016 at 21:53 - Reply

  Wat een fijn artikeltje!
  Binnenkort ga ik een paar dagen naar München en deze vegan hotspots zijn meer dan welkom 🙂 het ziet er ook echt uit dat je het heel leuk hebt gehad!
  Liefs

 2. Marijke 16 januari 2013 at 11:49 - Reply

  Hoi Jolijn, klinkt alsof je het super naar je zin hebt gehad in Munchen! Afgelopen voorjaar heb ik 4 maanden in Munchen gewoond voor een stage en was ontzettend blij verrast door de vele vega en bio eettentjes en supermarkten in de stad. Je denkt in eerste instantie toch al gauw aan braadworsten en schnitzels. Ik wilde een tip geven aan mensen die nog naar Munchen gaan om eens te gaan eten bij Max Pett, een vegan restaurant aan de Pettenkoferstrasse 8, je kunt hier heerlijk eerlijk eten!

  • Jolijn 21 januari 2013 at 11:00 - Reply

   Hi Marijke,

   Ja, een heerlijke stad voor een paar dagen. Hopelijk kom ik er nog een keer :o).

 3. Susie 2 augustus 2012 at 07:09 - Reply

  Wat een ontzettend leuk reisverslag! En woah, dat voedsel ziet er goed uit, nom. <3

  • Jolijn 4 augustus 2012 at 12:31 - Reply

   Dank! Was echt smullen. Leuk om weer nieuwe gerechten uit te proberen.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.