Vegan Brunch met de Groene Meisjes


Gisteren was het eindelijk tijd voor de zondag brunch bij de Groene Meisjes thuis. Iets wat we veel vaker moeten doen, want wat was het gezellig! In totaal waren we met zijn zevenen. Drie Groene Meisjes, twee andere bloggers en een groene journaliste. Iedereen had overheerlijke hapjes meegenomen, zoals brownies, gemberkoeken, pitabroodjes gevuld met bonen, groenten en hummus en pompoentaart (by me). De GM wonen in een schattig huisje in Oost met leuke schilderijtjes, vintage decoratie en twee schatten van katten. De perfecte lokatie voor een brunch.

Naast eten hebben we ook een kleine brainstorm gedaan. Wat denken jullie van een maandelijkse ‘Berlin Style Vegan Brunch’ of een leuke veganistische markt? Er zijn zoveel ideëen en er is zoveel potentie. Bovendien hebben we allemaal hetzelfde doel. Nederland vegan vriendelijker maken en iedereen kennis laten maken met het heerlijks dat de plantaardige keuken biedt. In mijn hoofd zit in ieder geval iets van een terugkerende dag waar mensen bij elkaar kunnen komen om samen te genieten van eten, het leven en workshops .

Tot slot roep ik iedereen op om van zich laten horen. Leuke ideëen, zin om een keer af te spreken, mee te eten? Laat het weten!

Heerlijke tunes.

Wordt vervolgd…

2014-10-10T14:45:31+00:00Vegan Brunch|11 Comments

11 Comments

 1. sindala 21 oktober 2012 at 12:52 - Reply

  Hoi,

  Ja een veganistische markt is wat Amsterdam nodig heeft!
  Je hebt nu al de sundaymarket en neighboorhood food market en nog wel paar denk ik, maar daar moet je je altijd door een smog van verbrand vlees heen worstelen om de (voor mij) lekkere dingen te vinden. Je ziet echter wel dat dit soort evenemten erg populair zijn
  de allereerste neighboorhood foodmarket was geweldig. Lekker kleinschalig en een flink percentage vegatarisch en vegan. Maar nu is het toch steeds meer commercieel en voor mij minder aantrekkelijk.
  Dus ik zeg veganmarket! Wil ook nog wel helpen meedenken/doen daarover, maar ben helaas wel nogal druk bezet door mijn werk.

 2. Mirjam 16 oktober 2012 at 18:37 - Reply

  Leuk! Van mij mag er elke week wel zo’n gezellig ontbijt / brunch / lunch / high tea / hapjes / diner / picknick zijn, vol met vegan hapjes en en lieve mensen.

 3. Marjolein 16 oktober 2012 at 14:43 - Reply

  Lijkt me best leuk om daar eens bij te zijn! En ik denk dat ik nog wel een paar mensen ken die dat leuk zouden vinden. Dus ik zeg uitwerken dat idee 🙂

 4. Sophie 15 oktober 2012 at 19:06 - Reply

  Yummy, heerlijke foto’s van gisteren! Ik vond het heel leuk, ik heb in mijn omgeving weinig (ehh, geen) mensen die ook vega eten dus vond het heel inspirerend om jullie allemaal ontmoet te hebben. Tot op de volgende high tea/lunch/dinner/event 🙂

 5. […] (Foto gemaakt door Jolijn. Zie voor de rest van haar prachtige artikel over de brunch: https://jo-lyn.nl/2012/10/15/vegan-brunch-met-de-groene-meisjes/) […]

 6. Miny 15 oktober 2012 at 17:44 - Reply

  Ik vond het echt super gezellig en ben er graag de volgende keer weer bij 🙂 Ik ben nog wel erg benieuwd naar het recept van je overheerlijke pompoentaart.
  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

 7. Martine 15 oktober 2012 at 16:17 - Reply

  Het ziet er heel gezellig en leuk uit! Als jullie weer eens zoiets doen vind ik het misschien wel leuk om ook een keertje te komen (en natuurlijk lekkers mee te nemen!).

 8. Mia 15 oktober 2012 at 15:58 - Reply

  great ideas maar jammer genoeg woon ik te ver om hier bij te kunnen zijn. Ik moet het voorlopig doen met de prachtige, leerrijke, lekkere sites die jullie met mij delen en dat vind ik ook heel leuk. Ik blijf jullie volgen want dat is alleen maar verrijkend.

 9. Winny 15 oktober 2012 at 15:14 - Reply

  Misschien een GM vegan kookboek…iedereen die een beetje lekker vegan kan koken in laten sturen en een selectie maken, maar wel met recepten die ook voor niet vegans aantrekkelijk zijn. Ik roep maar wat hoor! Van die foto,s krijg ik wel trek, zijn er ook recepten van die jullie willen delen?

 10. Merel van De Groene Meisjes 15 oktober 2012 at 14:54 - Reply

  IK HEB GENOTEN. Big time! En zeker weten wil ik dit vaker doen!
  Prachtige foto’s trouwens, dankjewel! xx en tot heel snel!

 11. Benthe 15 oktober 2012 at 14:52 - Reply

  Ziet er heerlijk en gezellig uit 🙂 Het lijkt me zo’n (goede!) uitdaging om veganistisch te koken. Ik eet zelf gewoon alles, voornamelijk omdat ik nog thuis woon en mijn moeder geen rekening met alles kan houden, maar het lijkt me ontzettend leuk en fijn om te doen.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.