Vegadutchie Lente Detox!

vegadutchie-spring-detox

Ik heb hier de afgelopen weken zo hard aan gewerkt en now it’s time to share! De Vegadutchie Lente Detox!

Vorig jaar organiseerde ik al twee keer een detox en ik kreeg zó veel enthousiaste reacties, zoals “ik heb me nog nooit zo goed gevoeld” dat ik er meer mee wilde doen. En ik ben ontzettend blij en trots dat ik kan zeggen dat er vanaf nu 4 x per jaar een Vegadutchie Detox plaatsvindt! In de lente, zomer, begin herfst en in het nieuwe jaar. Iedere detox bevat recepten die afgestemd zijn op het seizoen. Veel groen in de lente, sapjes en salades in de zomer, soepen in de herfst, en verwarmende maar lichte recepten in de winter.

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de eerste editie van de Vegadutchie Lente Detox van 14-23 maart. Je ontvangt een e-book vol met gezonde, overheerlijke & simpele recepten die je laten stralen en veel energie geven!

Meer weten? Lees de Q&A hieronder of klik alvast door naar de Vegadutchie Lente Detox pagina.

Waarom zou ik deze detox doen?

Wil je meer energie, een paar kilootjes kwijt, een stralende huid, nieuwe receptinspiratie of bepaalde voedingspatronen doorbreken? Allemaal redenen om mee te doen aan deze detox! Je focust je 10 dagen lang op supergezond eten zonder honger te hebben. Je ontdekt nieuwe, gezonde recepten die niet alleen heel lekker zijn, maar ook gezond en snel te maken. Het is ook dé tijd om eindelijk te breken met een suiker- of cafeïneverslaving. Uit ervaring blijkt dat veel mensen na de detox ook gezonder blijven eten. Een investering in je gezondheid op lange termijn dus!

Wat bedoel je precies met voedingspatronen doorbreken?

Bijna iedereen heeft (on)bewuste voedingspatronen. Een kopje koffie om wakker te worden, zoetigheid na de lunch of dooreten terwijl je eigenlijk volzit. Tijdens de detox ben je heel bewust met je eten bezig, zodat je die patronen kunt doorbreken. Dan ervaar je dat je dat kopje koffie eigenlijk helemaal niet nodig hebt en al heel veel energie krijgt van een kop pepermuntthee en een bak havermout. Doordat je een volledig 10-dagen menu ontvangt, hoef je zelf ook niet na te denken over wat je gaat eten en grijp je minder snel naar ongezonde snacks.

Wat is een ‘milde detox’ precies?

Een milde detox betekent dat je volledige maaltijden eet, maar dan supergezond. Je zult hoogstwaarschijnlijk niet veel trek krijgen. Misschien zelfs minder omdat je veel groenten en onbewerkte maaltijden eet die langzamer opgenomen worden door je lichaam. Het is dus geen detox waar je alleen sapjes drinkt. Alle maaltijden zijn vegan & glutenvrij.

Val ik af tijdens de detox?

Dat kan! Tijdens de detox eet je heel gezond dus het kan dat je een paar kilo verliest. De detox is geen dieetprogramma en niet specifiek gericht op afvallen. Als je voorgoed af wilt van de extra kilo’s kun je het beste veranderingen maken in je hele lifestyle. Dus geen dieet volgen, maar jezelf gezonde recepten aanleren en meer bewegen. De detox is daarvoor wel een perfecte start!

Zijn de recepten simpel te maken en de ingrediënten goed verkrijgbaar?

Alle recepten zijn zo ontwikkeld dat ze simpel en snel klaar te maken zijn. De meeste recepten bevatten weinig ingrediënten die allemaal goed verkrijgbaar zijn bij de supermarkt. Het is aan te raden tijdens de detox biologisch te eten, omdat chemische stoffen ons lichaam te veel belasten (wat je dus vooral tijdens de detox niet wilt!). Veel supermarkten hebben tegenwoordig een groot biologisch aanbod en eventueel kun je naar de biologische winkel gaan.

Join the club? Meld je dan hier aan!

x Jolijn

jolijnblender

 

2016-01-21T06:19:14+00:00Detox|14 Comments

14 Comments

 1. sandra 3 mei 2017 at 15:12 - Reply

  Graag wil ik de detox lente volgen, maar vraag me af of er niet de zelfde recepten instaan als in je boek, die heb ik nl al.

  • Jolijn 31 mei 2017 at 13:42 - Reply

   Ha Sandra,

   Ik lees dit nu pas. Excuses!
   Er staan zeker andere recepten in :-). Superleuk als je hem gaat volgen. Als je nog vragen hebt dan mag je me ook altijd mailen.

   Liefs Jolijn

 2. Hanneke Pluijm 21 februari 2016 at 08:22 - Reply

  Hallo Jolijn,

  Ook ik ben erg geïnteresseerd in de detox kuur. Mijn vraag aan jou is of ik deze ook in April kan gaan volgen of zit je aan die specifieke datum vast? (Van 14-23 maart)

  Groeten Hanneke

  • Jolijn 22 februari 2016 at 09:15 - Reply

   Ha Hanneke,

   Leuk dat je de detox wilt gaan doen! Je kunt hem ook in april doen als je wilt. Alleen is er dan natuurlijk niet meer de Facebook Community, maar als je dat niet erg vindt is het prima. Dan krijg je het e-book en als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met mij.

   Fijn als je meedoet! Liefs Jolijn

 3. Angenita 15 februari 2016 at 16:34 - Reply

  Hoi Jolijn

  Kan ik de lunchgerechten de avond van te voren maken en meenemen naar mijn werk, ik heb daar geen koelkast of magnetron tot mijn beschikking?

  • Jolijn 16 februari 2016 at 10:43 - Reply

   Hi Angenita,

   Yes! Dat kan zeker. Je kunt alles van te voren klaarmaken als je dit wilt. Als je mee wilt doen kun je me even mailen op jolijn@vegadutchie.nl. Groetjes Jolijn

 4. Adriana 21 januari 2016 at 11:03 - Reply

  Hai Jolijn,

  Wat heb je precies aan keukenapparatuur nodig voor de recepten? Mijn hakmolen is namelijk kapot gegaan en ik heb alleen een staafmixer en gewone mixer tot mijn beschikking.

  Groetjes, Adriana

  • Jolijn 21 januari 2016 at 12:44 - Reply

   Ha Adriana,

   Als je een staafmixer hebt dan kun je op 1 recept na alles maken! Voor dat ene recept kan ik je dan een vervangend recept geven 🙂
   Leuk als je meedoet! Je kunt je aanmelden via jolijn@vegadutchie.nl

 5. Annemarie 13 januari 2016 at 15:05 - Reply

  Hi Jolijn, wat leuk! Kun je ook meedoen als je zwanger bent? Of niet verstandig? Dank, liefs Annemarie

  • Jolijn 14 januari 2016 at 08:26 - Reply

   Ha Annemarie!

   Over het algemeen wordt het afgeraden te detoxen als je zwanger bent. Deze detox is wel erg mild, dus je eet eigenlijk gewoon, maar dan heel gezond. Maar als je op dit moment bijvoorbeeld veel vlees, zuivel of koffie neemt dan komen er alsnog veel gifstoffen vrij. Ik organiseer de detox 4 keer per jaar dus misschien kun je de volgende keer meedoen?!

   Liefs Jolijn

 6. Eliza 13 januari 2016 at 09:08 - Reply

  Hoi Jolijn,
  Ik heb vorig voorjaar ook een keer meegedaan met de detox. Is het receptenboekje dat je bij deze detox krijgt vergelijkbaar met die van vorig jaar of zitten er veel nieuwe recepten bij?
  Groetjes Eliza

  • Jolijn 13 januari 2016 at 10:22 - Reply

   Ha Eliza,

   Het e-book is geheel vernieuwd met nieuwe recepten! Leuk als je meedoet!

   Liefs Jolijn

 7. Jolijn 12 januari 2016 at 09:09 - Reply

  Ha Hester,

  Leuk dat je recepten van mijn blog maakt!

  De detox focust zich vooral heel erg op gezond eten. Dus je eet gewoon bonen, granen en noten. Als je ervoor zorgt dat je genoeg blijft eten dan kun je gewoon meedoen, maar maak inderdaad wat grotere porties als je voelt dat je dat nodig hebt. Fijn als je meedoet! Als je je wilt aanmelden dan kun je mailen op jolijn@vegadutchie.nl.

  Liefs Jolijn

 8. Hester 12 januari 2016 at 06:28 - Reply

  Dag Jolijn

  Allereerst superleuke blog heb je. Ik volg hem al een tijdje en maak af en toe ook recepten! Complimenten.

  Ik heb een vraag over de detox: ik heb vrij laag bmi (17,9), en wil absoluut niet meer afvallen, eerder wat aankomen. Mijn eetpatroon is over het algemeen gezond, maar ik ben altijd wel nieuwsgierig geweest naar een detox en wat dit met me doet. Ik twijfel echter of het verstandig is om mee te doen met dit lage gewicht. Misschien kan ik grotere porties nemen 🙂
  Heb je hier een algemeen advies over?

  Alvast bedankt!
  Groetjes en fijne dag!!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.