Vegadutchie is terug – wat is er allemaal gebeurd?

Het voelt als eeuwen geleden dat ik écht tegen jullie heb gepraat. Ik was er af en toe wel, maar was vooral bezig met het stormachtige jaar 2017. Vandaag vertel ik je wat er allemaal is gebeurd en waarom Vegadutchie terug is.

Ik denk dat 2017 wel het meest onrustige jaar in mijn leven is geweest. Het begon met vier maanden keihard bikkelen aan het boek van Sjoerd en mij. Het was letterlijk elke dag in de keuken bikkelen of ergens in een cafeetje schrijven of foto’s bewerken. Een pittig proces dat een druk op onze relatie legde.

Na een hele fijne vakantie op Zakynthos gingen Sjoerd en ik in mei 2017 toch uit elkaar. We hielden nog veel van elkaar en waren ook niet uitgekeken op elkaar. Alleen lukte het gewoon niet om samen verder te gaan. Soms zijn patronen er zo ingeslopen dat je ze niet meer kunt terugdraaien. In ieder geval niet zonder dat er drastisch iets verandert. Dus verhuisde ik naar een ander huisje.

De verandering in mijn privé-leven zorgde er ook voor dat ik het gevoel had toe te zijn aan een nieuwe stap in mijn werk. Het voelde alsof ik Vegadutchie achter mij moest laten. Het voelde oud aan en ik had behoefte aan een frisse wind door mijn leven. Ik bedacht een nieuw platform waar ik vrouwen zou inspireren om vol in hun kracht te gaan staan. En ik wilde mijn werk met mijn essentiële oliën uitbreiden, omdat ik daar zulke mooie resultaten mee behaalde.

De essentiële oliën zijn een essentieel deel lol van mijn leven geworden. Ik ben bezig met een blog te schrijven waarom deze oliën zo fantastisch werken en hoe ze mijn leven, en van mijn klanten, hebben veranderd. Als je me op Instagram volgt heb je er al het een en ander over mee gekregen.

Ondertussen vierde ik de zomer, ging ik voor het eerst naar Lowlands en vond ik  een nieuw huis in De Pijp met vriendinnen Sifra en Nadia. We trokken er begin september in. Ik bedacht dat ik Vegadutchie misschien kon verkopen, zodat het niet zou doodbloeden. Het universum hoorde me, want een week later had ik een mail in mijn inbox van een potentiële koper die interesse had. We gingen een reeks van gesprekken in.

In december ging ik toch twijfelen aan mijn besluit om Vegadutchie te verkopen. Het is toch echt mijn liefde waar ik al 7 jaar hard aan werk. En ik miste jullie ook. En mijn missie om de wereld te inspireren plantaardig te eten leeft nog steeds. Alleen wil ik het iets breder trekken. Ik wil de wereld inspireren op een natuurlijke manier te leven. Ik kwam erachter dat alles wat ik wil bereiken en wat ik wil delen met Vegadutchie kan. Mijn vuurtje is aangewakkerd, want ik voel dat het meer dan ooit nodig is om op te staan. Voor de aarde, de mensen én dieren.

Ik heb in 2017 ook gemerkt dat ik me vaak naar buiten niet kwetsbaar opstel. Dat ik de neiging heb zaken in mijn hoofd op te lossen en dan pas naar buiten te brengen. Waardoor het voor de buitenwereld dus soms onduidelijk is wat er precies gaande is. Mijn voornemen voor dit jaar is onder andere om jullie meer mee te nemen in mijn processen van vallen en weer opstaan. Volgens mij kunnen we op deze manier het meeste met elkaar connecten en van elkaar leren.

Vegadutchie.nl staat weer aan. En ik ben klaar voor de volgende stap. De website gaat vernieuwd worden. Hij wordt mooier en overzichtelijker. Het blog gaat verder met onderwerpen gerelateerd aan natuurlijke gezondheid. Dus vegan recepten, body recepten, inhoudelijke artikelen en interviews met inspirerende mensen.

Last but not least. Ons boek, Vegan Smaaksouvenirs, komt uit op 23 januari! Sjoerd en ik kijken zó uit naar dit boek waar we zoveel liefde en tijd ingestopt hebben. We zijn allebei supertrots op de 75 recepten. Alle recepten die in het boek staan zijn geïnspireerd op de reizen die we hebben gemaakt of juist gerechten die we in Amsterdam hebben gegeten. Denk aan Roti, Rendang, Marokkaanse Sinaasappeltaart, Pasteis de Nata, Chocolade-ijs en Minestrone.  Lucky me dat ik ook nog eens een getalenteerde vriend heb die de sterren van de hemel schrijft. Daardoor is het naast een kookboek ook een verhalenboek geworden. Wil je alvast jouw exemplaar reserveren? Dat kan vanaf nu via Bol.com. Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt!

Ik ben heel dankbaar voor jullie. En ik hoop dat jullie mij in 2018 weer blijven volgen. Laat me vooral ook weten waar je graag over wilt lezen en welke recepten je wilt zien.

Veel liefs X Jolijn

22 Comments

 1. Anneloes 23 januari 2018 at 18:34 - Reply

  Joepie, vegadutchie gaat door, knap van je Jolijn! Je zit vol goede ideeen, ik geloof erg in je en wens je veel succes! Liefs

  • Jolijn 6 februari 2018 at 16:02 - Reply

   He Anneloes, wat een superlief berichtje! Dank je wel.

 2. Danielle 17 januari 2018 at 08:03 - Reply

  Ik begrijp helemaal wat je voelde, je doet belangrijke dingen die goed zijn voor ons allemaal. Het valt niet mee, maar volhouden loont?? Heel veel succes ?

 3. Saskia 16 januari 2018 at 19:16 - Reply

  Superfijn! Zowel voor ons als voor jou 😉
  Welkome back ??

 4. Aafke 16 januari 2018 at 18:46 - Reply

  Wauw Jolijn, wat een mooi verhaal. Het klinkt alsof je 2017 nodig had om eerst zelf helemaal in je kracht te komen. 9Vanaf nu ben je zeker een nog krachtiger inspirator voor anderen.
  Ik wens je een geweldig mooi 2018 toe!

  Aafke

  • Jolijn 17 januari 2018 at 07:47 - Reply

   Wat lief! Dank je. Ik wens jou ook een heel mooi 2018!

 5. Karin 16 januari 2018 at 17:33 - Reply

  Ben zo blij dat je weer terug bent Jolijn ❤️

  • Jolijn 17 januari 2018 at 07:48 - Reply

   Zo lief dat je dat zegt. XXX

 6. Christine 16 januari 2018 at 17:29 - Reply

  Wat zal de potentiële koper balen….. Maar super fijn voor jou dat je vuurtje weer brandt en dat je doorgaat. Zijn wij als volgers blij mee of worden dat. Heel veel succes en sterkte met alles maar dat geldt uiteraard voor iedereen hier. Volg je hart want dat klopt, blijft ten alle tijde een gepaste uitspraak. Knuffels!

  • Jolijn 17 januari 2018 at 07:49 - Reply

   Helemaal mee eens! Dat hart weet doorgaans alles ;-). Liefs voor jou

 7. Wieneke 16 januari 2018 at 17:14 - Reply

  Wat vind ik dit leuk zeg! Allereerst heel fijn voor jou dat puzzelstukjes op z’n plek vallen ♥️ En heel leuk dat Vegadutchie zo’n puzzelstuk is! Ik kijk uit naar vegan-/body recepten. Maar ben zeker ook benieuwd naar andere posts. Welkom terug en het beste!

  • Jolijn 17 januari 2018 at 07:50 - Reply

   Dank je wel lieve Wieneke. Ik heb ook heel veel zin om weer van alles te delen hier 🙂

 8. Daniela 16 januari 2018 at 17:06 - Reply

  Leuk dat je doorgaat met Vegadutchie Jolijn, ondanks het pittige jaar. Dapper dat je je verhaal met ons deelt! Ik ben erg benieuwd naar jullie boek en ook zeker naar de pasteis de nata 😀
  Liefs!!

  • Jolijn 17 januari 2018 at 07:50 - Reply

   Dank je! Ik ga zometeen het eerste exemplaar ophalen bij de uitgever dus ben helemaal blij! En de pasteis is echt heel lekker :-). XXX

 9. Anique 15 januari 2018 at 17:36 - Reply

  Het lijkt alsof 2017 voor iedereen een behoorlijk bewogen jaar is geweest, Ik hoor het overal om me heen en mijn jaar was dit ook. Ik vind het super om te lezen dat je toch weer volop voor vegadutchie gaat! Ik denk dat ik je ook al volg vanaf het begin, En eigenlijk toen ook pas de smoothies met spinazie banaan, avocado en andere heerlijke vegan en vegetarische recepten ontdekte! In die tijd was er oh she glows en vegadutchie voor mij waar ik mijn recepten vandaan haalde, En vond het al jammer dat je ermee stopte! Dus super blij dat je weer doorgaat! Ik ben heel benieuwd naar jullie nieuwe boek! En ik verheug me al op al die lekkere recepten die ik met plezier nagemaakt heb en mijn eigen tintje aan heb kunnen geven! Vooral ontbijt en avondeten zijn favorieten hier, Maar healthy baksels zijn ook welkom! Heel veel succes met alles wat je nog gaat doen! En ik wens je veel mooie nieuwe en vooral leuke en toffe kansen aan in dit nieuwe jaar!

  • Jolijn 16 januari 2018 at 15:28 - Reply

   Ha Anique, heel blij om te horen dat je me blijft volgen!!! Maakt me gelukkig. En het boek komt over een paar daagjes al uit. We hebben het vandaag voor het eerst gezien en het is zo mooi geworden. Wens jou veel liefde voor dit jaar.

 10. Marieke | Bleubell Forest 15 januari 2018 at 14:33 - Reply

  Wauw wat een jaar..! Wat een uitdagingen en wat een ontdekkingen! Ik ben blij dat je blijft bloggen, ik vind je verhalen altijd super fijn om te lezen en je recepten zijn altijd lekker. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien en wat 2018 je allemaal gaat brengen!

  • Jolijn 16 januari 2018 at 15:29 - Reply

   Hi Marieke, wat fijn om te lezen 🙂 Dank je wel! Veel liefde voor jou.

 11. Maartje 15 januari 2018 at 14:29 - Reply

  Wat een bewogen jaar, maar een jaar waarin je gegroeid bent en het leven geleefd hebt, iets wat niet altijd makkelijk is, maar wel heel waardevol. Ik ben heel erg blij met je stap om verder te gaan met Vegadutchie. Ik volg je al heel veel jaren, ik denk bijna vanaf het begin, waar jij en de groene meisjes de enige veganistische bloggers waren op het Nederlandse web. Wat was ik blij toen je brunches bij Beter en Leuk organiseerde, een vega taartje in Amsterdam was toen nog echt uniek. En moet je zien hoe de plantaardige trend zich nu langzaam verspreid. Maar jouw recepten en de verhalen erom heen, hoe je in het leven staat, inspireren mij altijd. Ik vind het mooi om te zien hoe je dit langzaam uitbouwt naar verschillende vlakken in het leven, inspirerende interviews lijken mij bijvoorbeeld een mooie toevoeging. Verder vind ik jouw “wholefood” recepten altijd heel erg lekker, niet te veel poespas, maar met veel smaak, gezond en kleurrijk, meegaand met de seizoenen. Kortom, ga zo door!

  • Jolijn 16 januari 2018 at 15:30 - Reply

   Dank je Maartje. Wat leuk dat je me al zo lang volgt zeg :-). En ja, ben onwijs blij dat de vegan trend zich voortzet. Ik wens jou een heel mooi 2018 toe!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.