Vegadutchie en High TeaWat een feestelijke dag was het gister! Na een heerlijke High Tea middag is mijn blog Vegadutchie eindelijk klaar om de lucht in te gaan. Welkom iedereen! Ik ben dit blog begonnen omdat ik jullie wil laten zien hoe lekker, gezond en gevarieerd veganistisch eten kan zijn. Net zoals veel andere mensen vind ik het belangrijk dat mijn gerechten doordeweeks snel te bereiden zijn en daarom zul je op Vegadutchie talloze simpele recepten vinden. Lees hier meer over mijn verhaal.

Sinds een aantal maanden eet ik geen dierlijke producten meer en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik ben slanker, vrolijker, mijn huid is mooier en ik heb veel meer energie. Daarnaast heb ik geen eetbuien meer, omdat mijn lichaam de voedingsstoffen krijgt wat het nodig heeft. Natuurlijk hou ik wel heeel erg van zoete dingen, zoals koekjes, chocola, taartjes en cupcakes. Het leuke is dat ik ze zonder suiker, boter, eieren en melk maak en ze nog steeds zo lekker (of vaak nog lekkerder 🙂 ) zijn.

Voor de High Tea met vriendinnen gisteren maakte ik hartige miniquiches en koekballetjes met een chocoladelaagje. Wat hadden we een fijne middag! Verschillende theetjes, een etagère vol met de lekkerste hapjes, een zomers muziekje, getik van de regen op het raam en uiteindelijk een keuken vol afwas.

Koekballetjes zonder chocolalaagje

Koekballetjes met chocoladelaagje 🙂

Gin keek me hoopvol aan

Uitdaging van de dag: vegan miniquiches bakken

Verder waren er brownies, boterkoek en vegaworstbroodjes

Life can’t get any better

Dat vond zij ook…

Miniquiches met ui en champignon vulling

Deze quiches zijn leuk om te serveren als voorgerecht, bij een high tea of als tapas. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Ik gebruik speltmeel, omdat dit makkelijker te verteren is dan tarwe, maar in principe kun je natuurlijk ieder soort meel/bloem gebruiken.

Ingrediënten voor circa 14 miniquiches:

Voor de bodem:

* 1 kopje volkoren speltmeel
* 1/2 kopje natuurlijke boter op kamertemperatuur. Ik gebruikte margarine van Healthy    Planet.
* 1 tl zeezout
* 2 el italiaanse kruiden
* 4 el ijswater
* muffin bakvorm

Voor de vulling:

* 1 rode ui, gesnipperd
* 1/2 rode paprika, klein gesneden
* 1/2 bakje champignons, in kleine blokjes
* 2 el olijfolie
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl komijnpoeder
* zout en peper
* 3 el zonnebloempitten (of pijnboompitten)
* 1 el paprikapuree (Turkse winkel). Je kunt eventueel ook tomatenpuree gebruiken.
* 1 el italiaanse kruiden

Bereiding:

1. Verhit een pan met twee eetlepels olijfolie. Voeg dan de ui, paprikapoeder en komijn toe en laat een paar minuten fruiten. Voeg de gesneden paprika en champignons toe en bak circa 3 minuten. Voeg tenslotte de paprikapuree, italiaanse kruiden en zonnebloempitten toe en roer goed, zodat de paprikapuree zich verspreid. Breng de vulling op smaak met peper en zout en eventueel nog wat olijfolie.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het speltmeel in een grote mengkom en doe het zout en de kruiden erbij. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed het met het meel tot een kruimelig deeg. Voeg het ijswater toe, zodat er een deegbal ontstaat. Het kan zijn dat je iets meer water nodig hebt. Mijn deeg was nog een beetje droog, waardoor ik ook nog een klein beetje olijfolie heb toegevoegd.

3. Rol het deeg uit met een deegroller en prik er met een glas ronde vormen uit. Rol deze eventueel nog wat verder uit en plaats het stukje deeg daarna in de muffin bakvorm. Ga zo door tot alle muffin vormpjes gevuld zijn. Leg vervolgens op elk stukje deeg wat bonen* (blinde vulling) en zet de vorm dan in de oven en laat het 15 minuten bakken. Verwijder vervolgens de bonen en vul de quiches met het groentemengsel. Zet de vorm weer terug in de oven voor 10 minuten.

4. Laat de quiches 5 minuten afkoelen en haal ze dan uit de vorm. Eetsmakelijk!

* dit doe je omdat de quiches anders te veel omhoog komen.

Wat voor idee hebben jullie over vegetarisch/veganistisch eten?

Tot morgen!

2014-05-08T14:21:59+00:00Ontbijt & Brunch, Zomer|9 Comments

9 Comments

 1. Rochelle 12 juli 2017 at 17:56 - Reply

  Wauw dat ziet er lekker uit! Heb je ook een recept voor vega boterkoek?
  groetjes

  • Jolijn 22 augustus 2017 at 11:54 - Reply

   Hi Rochelle,

   Die heb ik nog niet! Wel een goeie!

   Liefs Jolijn

 2. Lydia 18 december 2012 at 14:20 - Reply

  Leuk hoor! Hoe maak je trouwens de koekballetjes?

 3. Bo Wildschut 29 september 2012 at 10:38 - Reply

  Ik wil deze quiches morgen gaan maken, maar ik heb een vraagje:
  Kan ik de natuurlijke boter ook vervangen door Extra vierge olijfolie?

  • Jolijn 29 september 2012 at 16:11 - Reply

   Hi Bo! Ja, dat kan. Probeer 1 cup meel en 1/4 cup olijfolie. Succes en ik ben benieuwd of het gelukt is!

 4. Mandy 20 september 2012 at 10:02 - Reply

  Dat klinkt heerlijk, snel eens maken! Hoe hebben jullie de vegaworstenbroodjes gemaakt?

  http://mandyderoo.blogspot.nl/
  Vega recepten en meer!

 5. Mia 25 juli 2012 at 18:45 - Reply

  gelukkige verjaardag voor de site! ik lees net dat die een jaar geleden (gisteren dan) de lucht ingegaan is. sinds ik vegadutchie ontdekt heb, zoek ik elke dag iets anders om uit te proberen en alles is zo gemakkelijk te maken met natuurlijke producten en zo lekker gezond. proficiat en doe zeker verder 🙂

 6. Lin 31 juli 2011 at 14:33 - Reply

  Hihihi, die foto van Ginger is echt geweldig!

 7. onur 27 juli 2011 at 19:42 - Reply

  Lieverdje,wat heb jij een leuke blog gemaakt.Super leuke recepten met hele mooie fotos.Ik ben trots op je,xxxx

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.