Turkse Bulgursalade

Dag 6

Ochtend

Appel- en bietensapje
2 bananenmuffins

Lunch

Smoothie met kersen, banaan en tahini

Snack

Wortel
Bakje kikkererwten (stonden nog in de koelkast)
Snoepen van de bulgur en broodjes die ik aan het maken was

Avond

Turkse bulgursalade met knapperige ijsbergsla en zelfgemaakte speltbolletjes

Tijdens het uitgaan

1 kokosdrankje
1 raw chocolate drankje

Sport

 

1 uur hardlopen
paar uurtjes dansen

Wat een avond was het gister! Linda en ik hadden kaartjes voor het openingsfeest van de Chocolate Club gekocht. Op dit feestje wordt geen alcohol geschonken, zijn er gratis massages en danst bijna iedereen op blote voeten. Lin en ik besloten ook mee te doen aan de TranceDance Workshop die van te voren werd gegeven. Ik ging er met totaal geen verwachtingen naartoe.

We begonnen in een grote kring en moesten een blinddoek pakken die ons beter zou helpen in onszelf te keren. De live band begon met muziek spelen en de eerste aanwijzingen werden gegeven. “Dans alleen met je handen, lig op de grond en beweeg alleen vanuit je romp, beeld het zaadje dat je voor deze winter wilt planten uit”. Ik kreeg al een beetje het gevoel dat dit het niet helemaal voor mij was, maar probeerde toch goed mee te doen. Geblinddoekt rolde ik over de grond en probeerde ik ‘mijn zaadje’ uit te beelden.

Op een gegeven moment vroeg de vrouw die ons de workshop gaf ons onze stemmen te gebruiken. Het bleef even stil en toen hoorde ik opeens de vreemdste kreten om me heen. “oooeeeh, aaah, haloooo, mmmmmm”. Opeens hield ik het niet meer en probeerde mijn gezicht naar de vloer te houden om niet in lachen uit te barsten. Ik durfde al helemaal niet naar Linda te kijken. Toch probeerde ik me weer te herpakken, want misschien lag het wel aan mezelf dat ik dit raar vond. Nog 45 minuten lang gingen we door met zweven door de ruimte en toen mochten we eindelijk ‘ontwaken’. Bij mij ging dit vrij snel, maar veel mensen werden echt wakker uit een soort trance.

Weer een ervaring rijker, maar de volgende keer weer gewoon een yogaklasje voor mij 😉

Na afloop nog wel lekker gedanst op de zomerse beats van DJ Kareem Raihani met een Raw Chocolate drankje in mijn hand.

Dag 7

Ochtend

Smoothie met amandelmelk

Lunch

Bulgursalade + 1 broodje + 1 appel

Snack

1 banaan

Avond

Bulgursalade + 1 maïskolf

Snack

2 mini muffins + 1 appel

Sport

1/2 uur yoga na het opstaan

De laatste dagen staan mijn maaltijden in het teken van Turkse bulgursalade. In het Turks ‘Kisir’. Als ik in Turkije ben maakt de zus van Onur dit altijd voor ons en het is zo heerlijk dat ik nooit kan stoppen met eten. Ik vroeg haar afgelopen week of ze het recept wilde toesturen, zodat ik het met jullie kan delen. Dit recept is een must om te maken!

Turkse Bulgursalade

Ingrediënten 4 a 5 personen

Met dit recept palm je je gasten zeker in! Het zit vol met verse kruiden, smakelijke paprikapuree en frisse komkommer. In Turkije serveren ze het met krakend vers brood, knapperige slabladeren en zuur (augurken etc.). Ze drinken er thee bij, omdat dat er volgens hun voor zorgt dat de bulgur minder uitzet in de maag. Believe it or not…

2 waterglazen bulgur (Turkse winkel, natuurwinkel), ik denk dat je eventueel ook couscous kunt gebruiken.
2 waterglazen kokend water
1/2 waterglas olijfolie
2 witte uien
2 tenen knoflook
3 flinke el paprikapuree (Turkse winkel)
1 komkommer
2 Turkse paprika’s (zie foto)
sap van 1 citroen
2 el granaatappelsaus
2 bosuitjes
1 tl pul biber (koop je bij de Turkse winkel), eventueel kun je dit weglaten
2 flinke handen vol munt en peterselie
zout en peper

1. Giet het kokende water over de bulgur en laat ongeveer 10 minuten staan met de deksel op de pan. (of volg de aanwijzingen achterop de bulgur verpakking)

2. Snij de ui en knoflook heel fijn. Verhit in een kleine pan wat olie en bak de ui en knoflook vervolgens 2 minuten. Doe er de paprikapuree bij en bak nog eens 2 minuten.

3. Mix in een pan of kom de bulgur, de salsa die je net gemaakt hebt en de olijfolie tot alles goed met elkaar vermengd is.

4. Snij de komkommer, paprika, bosui, mint en peterselie heel fijn. Mix daarna samen met de granaatappelsaus, citroensap en pul biber door de bulgur.

5. Breng op smaak met zout en peper en garneer met grote bladeren ijsbergsla en warm brood.

AFIYET OLSUN (eetsmakelijk)!

Het perfecte recept voor een lange nazomeravond. Glaasje witte wijn erbij…

Links onder zie je pul biber. Zoet en spicy!

En de Turkse paprika’s. Iets milder dan die van ons.

Mix goed door, zodat alle bulgur is bedekt

De kruiden maken dit recept!

Knapperige ijsbergsla van de Noordermarkt

Jaa, mijn kaiserbolletjes waren gelukt! Zal het recept ook snel posten. Ben helemaal ‘into’ broodbakken. Volgende keer wil ik zo’n gevlochten brood maken.

Fijn recept om te maken en daarna nog twee dagen van te eten!

-x- Jolijn


 

 

2014-10-14T07:41:17+00:00Avond, Salade, Zomer|5 Comments

5 Comments

 1. Martje 28 augustus 2016 at 17:26 - Reply

  Wauw, dit ziet er heerlijk uit!! Komt op mijn ‘to make’ lijstje ?

  • Jolijn 31 augustus 2016 at 08:35 - Reply

   Tof! Laat je me weten als je het hebt gemaakt?

 2. Gerda Bregt 3 augustus 2012 at 16:11 - Reply

  Ik heb net je Turkse Bulgursalade gemaakt.
  Echt heerlijk en zo makkelijk.
  Die paprikapasta is ook een ontdekking. Ga ik vaker gebruiken.

  • Jolijn 4 augustus 2012 at 12:28 - Reply

   Lekker he 🙂 Die paprikapasta is ook heerlijk voor op een geroosterde boterham met wat komkommer, zongedroogde tomaatjes en avocado.

 3. inez arbeek 5 september 2011 at 16:21 - Reply

  Hilarisch, ik zou ook helemaal in een deuk liggen.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.