Thaise Salade

 

[donotprint]
De regen komt met bakken uit de hemel en mijn gedachten dwalen af naar vorig jaar…
Om deze tijd was ik toen de lonely planet van Thailand en Laos aan het verslinden en lag ik in mijn gedachten al met een kokosnoot in een hangmat. Wat een bijzondere tijd heb ik daar toch gehad. Ik denk er nog bijna iedere dag aan terug. Omdat Thailand er dit jaar niet inzit, kook ik af en toe iets uit het kookboekje wat ik na de kookcursus in Chiang Mai meekreeg. Favoriet is nog steeds sticky rice met mango, maar deze salade brengt me ook weer even terug naar het land van de glimlach…
[donotprint/]
Gemixt Thaise salade met Ananas en Tempeh

Voor 2 personen

6 bladeren Romaanse sla
1 aubergine, in halve maantjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1/3 komkommer, in dunne reepjes
1/4 ananas, in kleine blokjes
1 sjalotje of bosuitje, fijngesneden
1 handje verse basilicum, in kleine stukjes gescheurd
1/2 blok tempeh
50 gram geroosterde, ongezouten cashewnoten
1 el kokosolie (of zonnebloemolie)

Dressing:

2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
1 el limoensap (vers)
1 tl rijstazijn (of witte wijnazijn)
1 tl bruine suiker
1/2 rode peper, fijngesneden
2 kleine teentjes knoflook, geperst
zout en peper

1. Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Het kan zijn dat je nog extra sojasaus, limoensap of suiker wil toevoegen. Zet aan de kant.

2.  Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zoete aardappel en aubergine op een bakplaat en giet de kokosolie of zonnebloemolie erover, zodat alle stukjes bedekt zijn. Laat de groenten in ongeveer 30 minuten gaar worden. Schep halverwege even om.

3. Ondertussen leg je de Romaanse sla op twee borden, dit is ‘het bedje’ voor de rest van de ingrediënten. Snij de tempeh in plakken en grill ze in een grillpan lichtbruin aan beide kanten. Snij de plakken daarna in kleine blokjes.

4. Verdeel de zoete aardappel, aubergine, ananas, komkommer, basilicum, sjalot en tempeh over de borden. Giet dan de dressing eroverheen. Bestrooi met de cashewnoten.

Tip: veel trek? Vervang de sla dan door afgekoelde noedels of mihoen.

[print_link]

[donotprint]

[donotprint/]

2014-05-08T13:58:54+00:00Reizen, Salade, Zomer|8 Comments

8 Comments

  1. Wendy 10 januari 2015 at 19:53 - Reply

    We hebben deze verrukkelijke salade vanavond gegeten.
    Complimenten voor je mooie website met verassende vegetarische recepten!

  2. mirjam 12 juni 2014 at 15:01 - Reply

    Hi,
    Ik ben altijd gek op pittige tempeh van de toko, maar ik woon alleen en altijd lees ik dat je het niet goed kunt bewaren, net als tofu. Heb jij tips, want die pakken zijn altijd groter dan 1 persoon. Groetjes

  3. Kristina 30 juli 2013 at 20:44 - Reply

    Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

    • Jolijn 5 augustus 2013 at 09:58 - Reply

      Thanks 🙂

  4. Winny 28 september 2012 at 06:05 - Reply

    Gister gemaakt. Wat een geweldig lekkere salade. Wij aten er naanbrood bij, niet echt Thais maar wel lekker. Bedankt voor het recept

    • Jolijn 29 september 2012 at 16:12 - Reply

      Heerlijk met naanbrood!

  5. Sophie 14 september 2012 at 13:56 - Reply

    Ziet er echt heerlijk uit! Lijkt tempeh qua smaak op tofu? Ik heb het nog nooit op.

    • Jolijn 17 september 2012 at 19:51 - Reply

      Ik vind het weer een hele andere ervaring. Probeer het eens uit zou ik zeggen 🙂

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.