Terugblik NeighbourFood Market

Het was leuk! En een succes. En uitputtend! Zaterdag stond ik 12 uur lang in de keuken, zonder een lunch/diner pauze of rustmoment. Rond 6/7 uur begon ik opeens te voelen hoe moe mijn lichaam was, maar toen moet ik nog tot half 12. De nacht was kort en onrustig en om 6 uur ging de wekker weer.

Om kwart over 8 was ik als tweede aan het opbouwen. Kon dus lekker rustig aan doen. Toen alles stond was ik best een beetje trots. Het zag er veel beter uit dan ik verwacht had met een bonte verzameling van borden en schaaltjes uit mijn keukenkastjes. Omdat ik nog heel veel tijd overhad gezellig gepraat met de mensen van de andere kraampjes. Leuk om te zien hoe creatief iedereen is! De ruimte was ook erg tof ingericht. Overal lange tafels, zithoekjes en banken van de kringloopwinkel. Heel huiselijk sfeertje.

Rond een uur of 12 begon de markt een beetje op gang te komen. De sfeer zat er gelijk goed in. Het voelde als een soort ontmoetingsplek met veel goed eten en drinken. Gelukkig liepen mijn producten ook goed en kreeg ik veel leuke reacties! Vooral mijn bananen bosbessenbrood viel goed in de smaak. Gedurende dag kwamen er nog een aantal vriendinnen langs wat natuurlijk ook erg gezellig was.

Na gisteren heb ik wel direct gezien wat ik de volgende keer anders zou doen:

 • duidelijker maken wat er in de producten zit
 • beter aangeven dat het om veganistische producten gaat
 • meer hartige producten
 • visitekaartje neerleggen
 • posters maken

Verder zit ik voor mezelf nog te denken wat ik precies met het staan op de markt wil bereiken. Ik verkoop zelf natuurlijk nog geen producten en aangezien het enorm veel tijd kost en niet veel geld oplevert moet er wel een duidelijk doel zijn voor de volgende keer. Something to think about…

Al met al heb ik er enorm van genoten en als ik de volgende keer niet ga staan kom ik zeker langs om te genieten van alle mooie producten en de topsfeer.

“A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.”

Charles Darwin

-x- Jolijn

 

2014-05-08T14:53:23+00:00Events, Winter|3 Comments

3 Comments

 1. Liza 19 februari 2012 at 20:47 - Reply

  Hai Jolijn,

  Vroeg me af of je nog een keer op de markt gaat staan, dan kom ik zeker langs?!
  Las ook dat je wel eens op de Noordermarkt komt, weet jij of ze daar ook veganistische baksels hebben?

  Ben benieuwd naar je antwoord!:-)

  • Jolijn 21 februari 2012 at 10:14 - Reply

   Hi Liza,

   Vond het heel erg leuk om op de markt te staan, maar het was zoveel werk dat het deze keer helaas niet lukte. Misschien de volgende keer 🙂

   Op de Noordermarkt heb je in ieder geval een Raw Food kraampje waar ze ook lekkere baksels hebben.

   Veel plezier!

 2. kirsten 23 januari 2012 at 18:28 - Reply

  heel leuk! ziet er ook heel goed uit! als het wat dichterbij huis was, zou het mij zeker leuk lijken om er regelmatig te gaan staan. helaas is het voor mij naar het centrum van amsterdam al een uur reizen..

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.