Tempeh komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het wordt gemaakt van gekookte sojabonen die vermengd worden met een schimmel, waardoor een vaste koek ontstaat. Het heeft een vleesachtige structuur en neemt snel smaken op. Ik vind het heerlijk!
Tempeh Lente Roerbak
Voor 2 personen
1 cm gember
4 el sojasaus
2 el tomatenketchup
1 tl chilivlokken
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 blok tempeh, in kleine blokjes
100 gram spinazie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
200 gram wortelen, in plakjes
200 gram rode kool, fijngesneden
2 el sesamzaadjes
2 el (sesam)olie
Mix de sojasaus en tomatenketchup door elkaar. Verwarm de olie in een wok en laat flink heet worden. Roerbak de ui en knoflook 1 minuut en doe er dan de chili, komijn en koriander bij. Wok even mee en voeg dan de tempeh toe. Roerbak weer 1 minuut. Vervolgens mogen ook de wortelen en rode kool erbij. Rasp de gember eroverheen en voeg de saus toe. Bak nog ongeveer 2 minuten en roer dan de spinazie erdoor. Bestrooi met sesamzaadjes.
En nog een slaapliedje! Goodnight!
Ziet er lekker uit! Ik heb vanmiddag boodschappen gedaan voor dit recept, maar per ongeluk tofu ipv tempeh meegenomen…. Kan dat ook?
Ha Bente,
Je kunt het in principe goed vervangen, maar de structuur is wel heel anders. Tempé is wat steviger. Had je het nog wel geprobeerd?
Prima gerecht, maar er gaat toch niets boven een broodje bal met pinda saus
Echt te lekker dit! Zojuist gegeten en mijn zoontje van 2.5 vindt dit geweldig
Woww, echt super lekker! Ook een enorm succes bij mijn vriend.
Nice!
Net gemaakt en moet wat overhouden voor mijn lief, maar kan niet stoppen met eten uit de pan! Waaah wat lekker dit!
ach meid, wat vervelend!
Heerlijk!! Dit ga ik zeker een keer proberen.
Echt een hele leuke site!
xx
Mmm lekker 🙂 Toevallig heb ik nog een half blok gestoomde tempéblokjes liggen, wortelen, gember, spitskool… Een aangepaste versie hiervan komt vanavond op tafel! En dan doen we paksoi ipv spinazie want die zit in de groentetas die ik zo ga ophalen. Bedankt! 🙂
met indonesische ouders ben ik standaard opgegroeid met tempeh. vroeger vond ik het echt niet lekker, maar nu wel!
ziet er lekker uit,ga ik van de week eens maken 🙂