Tahin-Meloen Smoothie

Afgelopen zondag was ik op een Raw Food Potluck bij Sabine van het blog Some Like it Raw. Een huis vol met mensen die bewust eten (en leven) en allemaal een Raw Food gerecht hadden meegenomen. De hele tafel stond vol met hapjes van crackers uit dehydrator met cashewnoot dipsaus tot raw cheese cake en salade met spirulina dressing. Zelf ben ik nog niet zo bekend met Raw Food dus ik vond het heerlijk om weer nieuwe dingen te proberen. Een soort bananen-dadelbroodje met chocoladesaus was favoriet. Maar ook de zelfgemaakte raw chocolate was zo lekker!! Het was een superleuke avond met veel gesprekken, muziek en hoepels.

Nog helemaal in de stemming schotelde ik vriendin Jorieke de volgende dag een salade met fijngesneden bieten, venkel, komkommer, bleekselderij, avocado en perzikdressing voor. Als toetje maakte ik tahin-chocolade ijs (vegan). Om de trend door te zetten maakte ik op woensdag voor mijn vaders en Marije’s verjaardag een courgette spaghetti (dus spaghetti van courgette) met spicey mangosaus en mint. Als toetje bakte ik een (Non-raw) bananen-perziken taart. Oooh smullen was het!

Op dit moment zit ik in de trein naar Deutchland. Mijn geduld wordt WEER eens goed op de proef gesteld. Het begon met dat ik rustig op de trein op Centraal spoor 2 aan het wachten was, maar het wel erg rustig vond op het perron. Toch maar eens even informeren bij een van de perronmannetjes. “Nou mevrouw, de trein gaat vandaag niet hoor. U moet eerst naar Utrecht en kunt daar dan op de ICE stappen”. Fijn dat ze dat ook even omroepen. Met nog 2 minuten te gaan ren ik met koffer (zie: zeer zwaar met kapotte hendel) naar het andere spoor. Bezweet stap ik de overvolle trein in. Als de deuren dichtgaan lach ik tevreden. Ik heb het gehaald!

Aangekomen op Utrecht zoek ik het vertrekspoor op en zie dat de ICE 40 minuten vertraging heeft. Balen, maar aangezien ik ook 40 minuten overstaptijd op Duisburg heb haal ik het waarschijnlijk net.

Na 60 minuten rijdt de trein eindelijk Utrecht station uit en met 77 minuten vertraging bereiken we het eerste Duitse station Oberhausen.

Op dit moment zit ik in de trein naar Stuttgart waar ik weer moet overstappen op het boemeltreintje naar Ulm. Daar zal ik dan uiteindelijk (hopelijk) om 01:15 aankomen. Meer dan twee uur te laat. Wo ist die Deutsche Pünktlichkeit???

Om het verhaal toch positief af te sluiten deel ik nog een lekker smoothie recept!

Meloen-Tahin Ontbijtsmoothie


1 grote smoothie

1/2 cup sojayoghurt
1/2 cup sojamelk
1 el chia’s
1/2 suikermeloen
1 el agavesiroop
1 el tahin

Mix alles in de blender en geniet van deze romige en frisse smoothie.

Bis später!

 

One Comment

  1. […] tahin door de dressing gedaan wordt en kom ik zelfs “tahin chocolade ijs” en een “tahin meloen smoothie” tegen! Genoeg reden om een potje op voorraad te hebben dus! Misschien schrijf ik binnenkort nog wel […]

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.