Super Energiemix+

Goedenavond alweer!

De dagen vliegen echt voorbij. Ik heb zoveel te doen, maar er zitten gewoonweg te weinig uren in een dag.

Vandaag heb ik gewerkt, ben ik even naar de stad geweest voor wat basics voor Thailand en heb ik inkopen gedaan voor deze week. Mijn doel is meer uit het seizoen te eten (geld besparen) en 1 keer per week grote inkopen te doen, zodat ik niet iedere dag naar de supermarkt hoef te gaan.

Wil ook weer rijst/granen en bonen in grote hoeveelheden gaan koken, zodat ik snel een lunch kan bereiden.

Gevolg:
ricepops, chiazaadjes, sterrenmix thee, soyayoghurt, wortels, uien, boerenkool, peren, mais, pompoen, kokoscreme, bouillon, courgette, bananen, speltvlokken, paprika en geraspte kokos. Het valt eigenlijk nog mee…denk niet dat ik hier de week mee doorkom πŸ˜‰

Er was weer boerenkool! Het kwam uit België en was spotgoedkoop. Ik betaalde slechts 70 cent voor een hele tas vol.

Helaas is het seizoen van aardbeien, bessen, meloenen en nectarines weer voorbij. Maar deze peren zijn vast ook heel lekker!

Even een tussendoortje voordat ik het huis ging schoonmaken. Soyayoghurt met chiazaadjes, agavesiroop, kaneel, kokos en banaan.

Vrijdag maakte ik iets wat ik al heel lang wilde maken. Een energiemix die je wat extra power geeft voor het sporten (of erna) of je de uurtjes tussen twee maaltijden doorhelpt. Ik dacht eerst aan een mix van noten, pitjes en gedroogd fruit, maar toen kwam chocola weer in het zicht. As always….

Super Energiemix+

Deze snack levert veel energie door de combinatie van noten, gedroogd fruit en chocolade. De mix is verder rijk aan vitamine B + E, ijzer, goede vetten en veel proteΓ―ne. Het is ook gewoon een heel lekker tussendoortje en een verwennerij bij een kopje thee ;). Eet met mate!

Ingredienten

1/2 kopje* gedroogde banaantjes
1/2 kopje gedroogde cranberries
1/2 kopje pinda’s, ongezouten
1/2 kopje amandelen, ongezouten
200 gram pure chocolade

1. Mix de banaantjes, cranberries, amandelen en pinda’s door elkaar in een kom.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier

3. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een glazen kom in een pan te hangen met heet water. Het water moet niet koken, maar wel flink heet zijn. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom de onderkant van de pan niet aanraakt. Roer de chocolade totdat deze helemaal gesmolten is.

4. Roer de mix door de chocolade heen en zorg ervoor dat alleΒ ingrediΓ«ntenΒ bedekt zijn met de chocolade. Spreid uit over de bakplaat en zet circa 15 tot 20 minuten in de vriezer. Breek daarna in kleinere stukken. Serveer op een groot bord of bewaar in een afsluitbare bak in de koelkast.

* Ik gebruik een grote mok waar 300 ml water ingaat. Iets kleiner of groter maakt niet uit.

Om mijn pinda’s zat nog een vliesje, waardoor ik eerst een half uur bezig was met pellen :S

Energy from nature

πŸ™‚

πŸ™‚ πŸ™‚

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚

πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ Dit maakt mij gelukkig.

Roer de mix goed door de gesmolten chocolade heen

Hier weet ik me wel raad mee πŸ˜‰

Na 15 minuten in de vriezer is de chocola zo goed als hard geworden

Alles zit nu aan elkaar vast, maar daar komt zo verandering in..
Je kunt er ook alvast een stukje vanaf bijten πŸ˜‰

Breek het geheel in kleine of grotere stukken

Have fun!

Nog 5 dagen! Iedereen die me tot nu toe sponsort, SUPER!!! Dank jullie wel :). Het doet me echt goed. Wil jij mij ook helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor de zwerfdieren van Antalya? Lees dan hier verder.

“Alles wat een begin heeft,
heeft ook een einde.

Sluit daar vrede mee en alles komt goed.”

Boedhha

-x- Jolijn 

2014-05-08T14:46:38+00:00Snacks, Zoet, Zomer|7 Comments

7 Comments

 1. Danielle 18 januari 2016 at 12:31 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik wilde graag weer zelf chocolade maken. Dit deed ik altijd via jou recept en dat was super lekker! Alleen staat het recept er niet meer op. Staat het misschien in jou boek?

 2. Crista 21 maart 2013 at 21:38 - Reply

  Hoe kom jij aan gedroogde banaan?
  En wat voor chocola gebruik jij?

  • Jolijn 24 maart 2013 at 19:28 - Reply

   Bij de natuurwinkel. Maak meestal zelf Raw Chocolate! Anders soms Tony’s

 3. Judith 25 februari 2013 at 07:30 - Reply

  Deze heb ik gisteren gemaakt, maar het is niet gelukt. De chocolade blijft maar niet hard, zelfs niet in de koelkast! Ik heb een Lindt 70% reep gebruikt, daar lijkt mij niets mis mee? Wellicht ligt het aan mijn vriezer, dat die niet koud genoeg is. Het duurde ook echt langer dan 15 minuten voordat de chocola echt hard was.

  Jammer, het smaakte namelijk op zich goed, als de chocola helemaal hard zou zijn dan was het de perfecte snack. πŸ™‚ Wellicht eens proberen als ik kan beschikken over een betere vriezer.

 4. Marcella 9 december 2012 at 20:21 - Reply

  Klinkt goed!!

 5. Mia 2 augustus 2012 at 19:36 - Reply

  heb net de super energiemix+ gemaakt en waw, wat een aangename verrassing. Ik heb er nog extra rozijnen en stukjes ongezwavelde abrikoos aan toegevoegd. Bijzonder moeilijk om van die heerlijke brokken te blijven.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.