Studeren voor Health Coach

Al jarenlang droom ik erover om weer te gaan studeren en nu is het zover. Deze week ben ik begonnen met mijn studie tot Health Coach aan het Institute for Integrative Nutrition. Een jaar lang volg ik modules die me alles leren over voeding, coaching en het opstarten van een eigen bedrijf. De reden dat ik gekozen heb voor het IIN is dat het een unieke instelling is dat ervan uitgaat dat ieder persoon anders is en dus een ander advies nodig heeft. No one size diet fits all. De missie van het IIN is: playing a crucial role in improving health and happiness and through that process, create a ripple effect that transforms the world.

De holistische benadering van de opleiding die stelt dat geluk en gezondheid bereikt worden door balans in  – voeding, beweging, relaties, spiritualiteit en carriere – sluit helemaal bij mijn eigen ervaring aan. Zelf heb ik een periode gehad waar ik heel gezond at, bijna niet dronk en iedere ochtend yoga deed. Maakte het me gelukkig? Nee. Af en toe eet ik nu iets dat niet vegan is, ik drink een wijntje als ik er zin in heb en geniet van avonden uit met vrienden. Daarnaast eet ik supergezond, sport ik veel en kies ik nu voor een carriere waar ik 100% achter sta. Yay! Ik heb zoveel zin in dit jaar!

Vandaag moesten we onze intentie voor dit jaar opschrijven en woorden die bij passen. Ik schreef het volgende op:

“My intention is to have a fulfilling career and help as many people as possible to live a happy & healthy life through personal coaching, workshops & writing a book”

Free. Connected. Inspire. Clarity. Dynamic. Beautiful. Strong. Focused.

Wat is jouw intentie voor het komende jaar en welke woorden passen daarbij? Heb je op dit moment werk dat je gelukkig maakt?


2014-05-07T13:28:34+00:00Coaching, Zomer|24 Comments

24 Comments

 1. Caren 16 juni 2016 at 16:06 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik ben me ook aan het orienteren voor een opleiding health coach en kwam ook op de website van IIN.
  Ik krijg nu bijna dagelijks mailtjes van ze om me in te schrijven maar ik zit nog een beetje te twijfelen. Ik las dat je nog een stukje zou gaan schrijven over je ervaring met deze opleiding, maar ik kan het niet terug vinden op je site…heb je dat ergens staan of kun je er iets over zeggen want het is geen kleine investering!

 2. Sander 31 januari 2014 at 10:53 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Ik wacht op je stukje :).

  Gr,

  Sander

 3. Liza 12 augustus 2013 at 09:39 - Reply

  Hi Jolijn,

  Wat grappig, een vriendin uit Amerika liet mij dit van de week nog zien. Zij vertelde mij dat zij dit zo geschikte opleiding voor mij vond. Kun jij mij precies vertellen wat het inhoud? En hoe duur is deze opleiding? En ik las dus dat dit een jaar duurt?

  Hoor graag meer van je, je mag me ook mailen als je wil!

  Liefs

  • Jolijn 13 augustus 2013 at 07:59 - Reply

   Hi Liza,

   Ik krijg enorm veel emails en vragen over de opleiding dus ik ga er binnenkort een stukje over schrijven op mijn weblog. In de tussentijd raad ik je aan om de website goed door te lezen en de brochure aan te vragen. Daar staat alles in beschreven. Succes!

   Liefs Jolijn

 4. Helen 11 augustus 2013 at 13:06 - Reply

  Hai Jolijn,

  Wil heel graag meer weten over deze cursus.
  Waar volg je die?
  Is het alleen in het Engels.

  Ben al aardig tijdje op zoek naar een cursus ,en ik kwam per toeval(geloof ik niet in) op jouw site,ik wordt blij van de inhoud van de cursus!!!
  I need 2 know more…please help!

  Warme groet,
  Helen

  • Jolijn 13 augustus 2013 at 08:01 - Reply

   Hi Helen,

   Ik krijg enorm veel emails en vragen over de opleiding dus ik ga er binnenkort een stukje over schrijven op mijn weblog. In de tussentijd raad ik je aan om de website goed door te lezen en de brochure aan te vragen. Daar staat alles in beschreven. Succes!

   Liefs Jolijn

   • Rien Odekerken 6 februari 2014 at 08:21 - Reply

    Hallo Jolijn,

    lijkt mij ook helemaal te gek deze opleiding! Ik kan je website/weblog niet bekijken,heb je meer informatie over de opleiding?waar kun je hem volgen?en hoe duur?je mag me altijd emailen!
    gr.Rien

 5. Soumaya 10 augustus 2013 at 16:58 - Reply

  Veel succes! Mij leek het ook heel leuk om te doen, maar het is helaas te prijzig. Wie weet, later! 🙂 Voor nu een thuisstudie, natuurvoedingsadviseur.. In de hoop dat ik een baan kan vinden, dat ik kan combineren met wat ik al doe.

  • Jolijn 13 augustus 2013 at 08:03 - Reply

   Leuk! Succes!

 6. Louise 20 juli 2013 at 15:12 - Reply

  Wat ontzettend gaaf dat je je droom achterna gaat en gewoon gaat studeren weer 🙂 Lijkt me een interessante opleiding!
  Mijn intenties voor dit jaar is meer ontspanning voorop zetten: genieten is daarbij het sleutelwoord. Mijn studie en werk hebben afgelopen collegejaar zoveel energie opgeslokt waarbij ik gewoon overspannen raakte. Ontspanning kwam niet in mijn woordenboek voor.
  Nu werk ik minder en kies voor meer ontspanning: fotografie!
  En dat werkt prima tot nu toe!

  Heeeel veel succes en vooral plezier in je nieuwe studie!!

 7. Suzanne 20 juli 2013 at 07:36 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Super leuk dat je doet wat je leuk vindt. Gaaf dat je gaat beginnen met een studie!
  Volg je hart

 8. Lotta 19 juli 2013 at 18:22 - Reply

  Hoi Jolijn!

  Wat toevallig en goed dat ik dit lees. Ik ben net afgestudeerd fysiotherapeut en het trekt mij eigenlijk meer om mensen op meerdere gebieden te helpen. Ik ben mezelf ook aan het oriënteren op opleidingen m.b.t. voeding en health coaching en dit sluit precies aan bij wat ik zoek! Ook mijn doel is om een eigen bedrijf hierin te starten 🙂 lijkt me leuk om met je in contact te komen! Succes met je opleiding 🙂

  Groetjes, Lotta

 9. Anniek 19 juli 2013 at 17:11 - Reply

  Lijkt me een super mooie en interessante opleiding. Volg je deze opleiding in het Engels of kun je het in meerdere talen volgen? Veel succes.

 10. Daniëlle 19 juli 2013 at 12:20 - Reply

  Wat leuk dat je dat gaat doen, volgens mij past het ook helemaal bij je!

 11. Wat een gave opleiding zeg! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren.
  En wat een mooi doel!

 12. Mariët 19 juli 2013 at 11:43 - Reply

  Wat gaaf! Succes ermee, lijkt me een hele bijzondere opleiding. En een mooi doel heb je neergezet!

  Liefs,
  Mariët.

 13. Anneke Dijkstra 19 juli 2013 at 10:34 - Reply

  Chappeau Jolijn met je nieuwe studie, wat leuk! Ik lees graag je blogs!
  Afgelopen dagen gaf iemand mij een proficiat, vanwege dat ik mijn missies had gevonden het grappig was dat ik me nog niet bewust was dat ik mijn missies had gevonden. Mijn intentie is om eind augustus te starten met eigen bedrijf waarbij ik verschillende dingen ga doen zoals: sekscounsellor & huwelijksorganisator voor buitengewone huwelijksfeesten en locaties.

  Veel plezier

  Sprankelende groet, Anneke Dijkstra

 14. Jack 19 juli 2013 at 08:44 - Reply

  I will gladly be your first client/student once you’re a coach : ) or before…its up to you 😉

 15. Manja 19 juli 2013 at 08:29 - Reply

  Wat leuk! Heel veel plezier en succes 🙂

 16. Cindy 19 juli 2013 at 08:15 - Reply

  Jolijn, wat mooi!! Heel erg leuk en ik wens je alle succes! Gaat je vast lukken, want dit past helemaal bij je. Heel veel plezier! Liefs.

 17. Sanne 19 juli 2013 at 07:55 - Reply

  Hi Jolijn,

  Super veel succes met je nieuwe studie. Lijkt me interessant. Ben gisteren zelf toevallig ook een nieuwe cursus begonnen, natuurvoeding adviseur. Voor mij een omscholing, heb vorig jaar namelijk mijn economische master afgerond. Leuk dat jou studie erg holistisch is. Succes ermee!

  Sanne

 18. Linda 19 juli 2013 at 07:35 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Klinkt super interessant dit! Ik ben net afgestudeerd, maar wil over een tijdje mezelf ook nog verder verdiepen in natuurlijke voeding en gezondheid. Veel plezier en succes ermee! 🙂

  Groetjes, Linda

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.