Sponsorloop voor de zwerfdieren van Antalya!

Vorig jaar april ging ik met Onur voor twee weken naar Turkije om zijn familie te bezoeken. Zijn ouders woonden eerst vlakbij het centrum van de stad, maar waren toen wij kwamen net verhuisd naar een nieuwe wijk. Meteen vanaf de eerste dag viel het me op hoeveel zwerfhonden- en katten er rondliepen. Natuurlijk was ik dat wel een beetje gewend, maar hier was het echt extreem. Veel magere dieren die hopeloos op zoek waren naar een beetje water of eten.

Tijdens onze ritten in de auto van het huis naar de stad kwamen we ook veel dode dieren tegen die gewoon langs de kant van de weg lagen. Niemand die er naar omkeek. Het raakte me echt en het hield me veel bezig. Je zag de gewonde dieren echt lijden. S’avonds gingen we naar buiten om water en brood te geven en veel honden kwamen dan kwispelend op ons af. Ondertussen dacht ik: er moeten toch stichtingen zijn die hier iets aan doen?? Ik ging het internet op een google’de naar ‘zwerfhonden + Turkije’. Meteen kwam ik op de pagina van SOS Straathonden terecht.

Ik stuurde de stichting een e-mail over de situatie in deze wijk van Turkije en de volgende dag kreeg ik een uitgebreide mail terug van Julie. Natuurlijk beaamde zij hoe slecht de situatie in Turkije voor dieren is..We bleven een beetje heen en weer mailen en ik kwam erachter dat Julie uit België komt en samen met haar moeder en zus in 2006 de stichting is begonnen. Vanaf die tijd hebben zij honderden dieren van de straat gered en zijn er ruim 200 dieren door Nederlandse of Belgische gezinnen geadopteerd.

Ik heb zeer veel respect en bewondering voor Julie, haar moeder en haar zus. Hun leven staat in het teken van het redden van honden en katten en wat zij allemaal meemaken is niet niks. Honden worden in Turkije vaak als afval gezien en worden geschopt, bekogeld of zelfs neergeschoten. Zij nemen deze dieren mee en brengen ze zo snel mogelijk naar een dierenarts of (indien mogelijk) passen ze zelf eerste hulp toe. Op de Facebookpagina van SOS Straathonden plaatst Julie vaak foto’s van honden die er zeer ernstig aan toe zijn en soms gewoon onder het bloed zitten. En dit zijn helaas geen uitzonderingen..  Gelukkig zie je ook vaak foto’s verschijnen van dieren die er na een aantal weken weer helemaal bovenop zijn gekomen en een warme mand hebben gevonden bij een adoptiegezin in Nederland of België (Ginger komt ook bij hun vandaan 🙂 ).

Dit is Milly, een van de honden die Julie en haar moeder van de straat redden. Ze was door iemand in haar bek geschoten.

Maar door de juiste medicijnen, voer, water en veel liefde

Kon ze al snel weer van het goede leven genieten 😉

Het redden van zwerfdieren levert helaas geen geld op en SOS Straathonden is dan ook afhankelijk van donaties en sponsoren.  Jullie voelen m al aankomen ;).. Om deze kanjers en de dieren een steuntje in de rug te geven wil ik de 10 km die ik over precies een maand in Enschede ga lopen aangrijpen om zo veel mogelijk geld op te halen!

Ik doe zondag 25 september mee aan de Santar Vrouwenloop en zal voor de 1e keer 10 km gaan rennen, samen met vriendin Jorieke. Natuurlijk zal ik proberen een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Ik streef naar 56 minuten. Dat lijkt me wel voor een eerste keer een mooi doel! Aan het einde van de race wil ik bekend maken hoeveel geld ik heb opgehaald voor SOS Straathonden.

Jullie zouden mij (en de dieren!) supergelukkig maken door me te sponsoren voor deze 10km loop! Elke euro gaat rechtstreeks naar de dieren. Alle beetjes helpen! Voor een paar euro kan een hond of kat alweer een paar weken eten. En voor een paar tientjes kunnen de dieren behandeld worden door een dokter.

Met jullie hulp liggen vele honden er straks zo bij…

Wil wil daar nou niet aan meehelpen??? 😉

Donatie gegevens

J.Pelgrum
750273585, te Amsterdam
O.v.v. Sponsorloop zwerfdieren Antalya.

Voor Belgische lezers

IBAN: NL43INGB0750273585
BIC: INGBNL2A

Alvast bedankt namens alle dieren en mij! Ik hou jullie op de hoogte.

-x- Jolijn en een miauwtje van Ginger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Super energiemix+ | 19 september 2011 at 16:44 - Reply

    […] Wil jij mij ook helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor de zwerfdieren van Antalya? Lees dan hier […]

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.