Spirulina Smoothie & Canada

Bron

Eigenlijk zou ik de laatste dag van mijn 21-day detox ontrafelen wat mijn grote reisplannen voor 2013 waren. Daarvoor vond ik ze destijds toch nog te onzeker en ik besloot ze nog even voor me te houden. Het is nu half januari en alles wordt steeds duidelijker en concreter.

Ik ga een jaar naar Canada!

Beter Engels leren, werken in Vegan/Raw Food restaurants, parachutespringen, skiën, steden als Toronto en Vancouver ontdekken, werken op een organic farm, veel tijd in de buitenlucht doorbrengen, beren zien, festivals af. Dit is een beetje mijn to-do lijstje tot nu toe. Het voelt zo ontzettend goed om deze droom werkelijkheid te maken. Heel lang heb ik getwijfeld of ik wel weer weg moet gaan nu ik net toffe dingen heb opgebouwd in Amsterdam en het hier ook hartstikke goed gaat. Maar het reizen blijft in mijn hoofd zitten dus wat anders kan ik doen dan mijn baan en huis opzeggen, mijn rugzak pakken en een nieuw avontuur tegemoet gaan?! Het grove plan is om eerst naar New York te vliegen om daar een week te gaan Couchsurfen. Daarna pak ik de bus naar Montreal/Toronto om een vriendin op te zoeken en misschien daar al te gaan werken. Vervolgens wil ik graag aan de slag op een Organic Farm en dan richting de westkust. Daar wil ik in Vancouver aan het werk en veel gaan hiken in de bergen. Ook ben ik van plan een Vipassana retreat te doen (12 dagen stiltemeditatie). In de winter natuurlijk skiën in Whistler. Het staat allemaal nog heel open en ik wil niet te veel van te voren vastleggen. Maar oh, wat heb ik er zin in.

Het hele proces er naartoe verloopt ook heel natuurlijk. Alsof het echt zo moet zijn. In november kreeg ik dit plan en  tot nu toe gebeurde er iedere week weer iets waardoor mijn plannen concreter werden. Financieel ging het opeens beter, mijn huisbaas bleek wel weer zelf in zijn huis te willen gaan wonen, ik ging meer lezen over Canada waardoor ik nog enthousiaster werd, ik sprak met vrienden uit Canada die ook met allerlei ideeën kwamen.
Ik volg mijn hart, ondanks dat het soms heel beangstigend is en ik Nederland en mijn vrienden en familie een tijdje achter moet laten.

“Not all those who wander are lost.”

― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

Het is nu wachten tot ik het visum kan aanvragen en daarna ga ik mijn ticket boeken. Enkeltje NYC graag 😉
Dat ik op reis ga betekent niet dat ik niet blijf bloggen. De Vegan/Raw Food scene is in Canada zeer sterk vertegenwoordigd dus ik zal veel gaan bloggen over de leukste eettentjes en ik ga proberen veel Canadese bloggers te ontmoeten (die ik al lang volg).

Tot die tijd ga ik door met vegan brunches op zondag, genieten van Nederland en Green Smoothies drinken.

Spirulina Wake-Up Smoothie

1 wake-up smoothie

1 banaan
1 avocado
200 ml plantaardige melk
1 tl agavesiroop
1 tl spirulinapoeder

Blend, blend, blend. En drink op met een rietje (of lepeltje).

18 Comments

 1. Pieter 10 mei 2013 at 10:14 - Reply

  Hee Jolijn, leuke blog! Ik kom net op je blog omdat ik googelde naar een mooie afbeelding van Canada. Het meer op je afbeelding is Moraine Lake, daar ben ik afgelopen zomer ook geweest!

  Ik ga deze zomer wederom 4 weken naar West Canada, en als liefhebber van yoga en opzoek naar rust kan ik je alleen maar aanraden om hier ook heen te gaan! Vancouver heeft veel aziatische inwoners, mede daarom is er in Britisch Columbia veel aandacht voor Yoga en de gezonde levensstijl. Mocht je gaan backpacken, dan moet je echt eens de “wildernis hostels” bezoeken: deze hostels zijn afgesloten van de buitenwereld en hebben geen luxe voorzienigen, echt heerlijk tot rust komen is dat!

  Geniet van je reis!

 2. Detox Schema | 12 maart 2013 at 17:05 - Reply

  […] – Smoothie naar keuze, bijvoorbeeld mijn Spirulina Smoothie Lunch – Zoete aardappelsoep Avond –  Spring […]

 3. Jolijn 21 januari 2013 at 12:53 - Reply

  Bedankt voor jullie lieve reacties! Doet me zo goed om te horen :))
  Ik heb ontzettend veel zin om jullie alles te laten weten over de Vegan Life in Canada!

  Liefs Jolijn

 4. LNNK 20 januari 2013 at 17:52 - Reply

  Je hebt groot gelijk! Er is niets mooiers dan reizen. Heel veel succes met de voorbereidingen.

 5. mille pagine 19 januari 2013 at 13:43 - Reply

  Wat ontzettend leuk en stoer! Echt heel gaaf (en terecht) dat je ook meteen een jaar gaat. Toen Nathalie van een andere blog, Books & Food, in Canada was las ik altijd vol interesse haar stukjes, dus ben heel benieuwd naar jouw verhalen straks!

 6. Sophie 18 januari 2013 at 19:59 - Reply

  Wat gaaf! Ik hoop dat je je visum rond krijgt en er mag werken, klinkt als een hele leuke uitdaging 🙂

 7. Wan 17 januari 2013 at 23:33 - Reply

  Wow!! Super spannend! En zo heel erg leuk!! Haha. Ik reageer anders nooit, maar kijk wel (bijna) iedere dag even, in de hoop nieuw leevoer te zien. Dit is toch echt wel het reageren waard. Ik vind het super leuk voor je en ik hoop dat je een te gekke tijd tegemoet gaat. Maar dat zal wel goed komen. 🙂 Heel veel succes en plezier met het regelen van alles. Ik verheug me nu al op alle leuke Canadablogs. Xx

 8. mau_. 17 januari 2013 at 20:02 - Reply

  zeker hier es langs gaan: http://www.auxvivres.com/

  heerlijk eten, toffe tent

 9. Shanna 17 januari 2013 at 19:11 - Reply

  RESPECT! Jeetje, wat inspirerend zeg! Dit laat ik nog even op me inwerken, want het volgen van míjnn hart lijkt niet zo gemakkelijk en ik zie allerlei beren (lees: instanties en anderen waaraan ik een verplichting heb) op de weg…maar ja, beren creeer je meestal zelf 😉

  Hoe doe jij het met je kat, als je een jaar weg bent, als ik vragen mag..?

  Heel veel plezier met de voorbereidingen en ik lees graag je blogs door, in NL en Canada 🙂

  Lieve groet,

  Shanna
  http://shanssilentscreams.blogspot.nl

 10. Louise van Gend 17 januari 2013 at 18:28 - Reply

  Oh wauw, wat ontzettend tof en spannend dat je zo lang weggaat 😀 En ook nog eens zo’n toffe bestemming. I envy you, Jolijn! 😀 Canada staat ook al lang op mijn lijstje om daar een lange tijd naar toe te gaan. Ik ben dus ontzettend benieuwd naar al je avonturen en belevenissen! Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen en natuurlijk met de uiteindelijke reis 😀 Tof tof tof! 😀
  xxx

 11. Daniëlle 17 januari 2013 at 18:07 - Reply

  Wat een ontzettend gave plannen! Echt heel tof dat je dat aan durft in je eentje. En wat heeft die smoothie een bijzondere kleur, heel mooi.

 12. Jorieke 17 januari 2013 at 17:40 - Reply

  WOW! Wat gaaf Jolijn! Echt super stoer!
  En je hart volgen is soms misschien eng, maar het beste wat je kunt doen!
  Succes met de voorbereidingen!
  X Jo

 13. Marcella 17 januari 2013 at 16:50 - Reply

  Owww.. gaat het nu dan écht gebeuren?! Ik ga je wel missen hoor!! Maar wie weet dat je ik kan komen opzoeken (hopen op een baan met dik salaris 😉 en veel vakantiedagen; bestaat die?!).

  Mooi kleurtje, die smoothie! 😉

 14. Marjolein 17 januari 2013 at 16:34 - Reply

  Canada is geweldig! Ik zou er zo kunnen wonen. Ben er nu twee keer geweest (eerste keer een rondreis, tweede keer een stedentrip), één keer toen ik vegan at. En tegenover ons hotel in Burlington zat zo’n geweldige ‘vegan bakery’! Wauw, die vrouw maakt de beste cupcakes. Als je in Burlington bent (voor Canadese begrippen dicht bij Toronto) moet je hier echt heen gaan:

  http://www.kindfood.com/

 15. Renee 17 januari 2013 at 16:02 - Reply

  Wauw, wat een mooi plan voor een nog mooier land!
  Ik volg je site al een tijdje, ben ook erg blij dat je door blijft bloggen in Canada. 🙂
  Wat betreft het volgen van je hart: zeker doen!
  Je hebt later meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan, dan van de dingen die je wel hebt gedaan. En ook heel dapper dat je je niet laat leiden door je angsten!

  Ik zou zeggen: veel voorbereidings- en verheugpret!
  groetjes Renee

 16. Linda 17 januari 2013 at 15:33 - Reply

  Leuke blog weer Jolijn! Alvast heel erg veel plezier in Canada, ik kijk uit naar je blogs. Mijn vriend en ik zouden ook wel graag eens zo’n reis maken, maar we zitten voorlopig nog even met mijn (en vooral zijn) studie! Wie weet later nog een keertje 🙂

  Enne.. die heerlijke smoothie staat hier alvast op het menu zo gauw de boodschappen gedaan zijn en de avocado’s aangevuld zijn!

 17. Linda 17 januari 2013 at 15:33 - Reply

  Leuke blog weer Jolijn! Alvast heel erg veel plezier in Canada, ik kijk uit naar je blogs. Mijn vriend en ik zouden ook wel graag eens zo’n reis maken, maar we zitten voorlopig nog even met mijn (en vooral zijn) studie! Wie weet later nog een keertje 🙂

  Enne.. die heerlijke smoothie staat hier alvast op het menu zo gauw de boodschappen gedaan zijn en de avocado’s aangevuld zijn!

 18. Crista 17 januari 2013 at 15:05 - Reply

  Oow, dat lijkt me zo heerlijk! Ik ben nooit zo goed in mijn hart volgen geloof ik, maar weet wel dat dat het beste is wat je kan doen 😉
  Ken jij het meisje van 40belowfruity toevallig ook?
  Ik moet dan maar snel eens naar Amsterdam voor die brunch voordat jij weg bent.
  Nog een weekje wachten en het is qua dieet mogelijk, want dan ben ik klaar met Fris&Fruitig.
  Ik kijk nu al uit naar je ervaringen daar, heel veel succes en plezier met de voorbereidingen
  en hopelijk kan ik daarvoor nog een keer naar jou brunch!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.