[donotprint]“Don’t be satisfied with stories, how things have gone with others. Unfold your own myth.” -Rumi
Ik ben een Tempeh Nerd. Af en toe eet ik, tot afschuw van mijn familie en vrienden, zelfs rauwe tempeh. Ik vind de structuur en smaak gewoon héél lekker. Tempeh koop je bij de biologische winkel of bij toko’s en je kunt het goed invriezen (als je alleen woont en niet zo’n freak bent als ik). Serveer de spicey tempeh met gebakken noodles/rijst met groenten of bij een lekkere salade.
Spicey Miso Tempeh
[/donotprint]
Voor 1 persoon
1/3 blok tempeh, in blokjes gesneden
1 el donkere misopasta
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 tl tomatenpuree
1 tl agave- of dadelsiroop
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl verse knoflook, fijngehakt
peper/zout
kokosolie
1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar heen. Doe de tempehblokjes erbij en laat minstens een uur marineren.
2. Verhit 1 el kokosolie in een pan en bak de tempeh tot hij aan beide kanten bruin is (ongeveer 5/6 minuten).
Hoi, ik heb nu 2 x geprobeerd om de tempeh te maken maar hij brandt echt heel snel aan (en meteen zwart) waardoor ik meer dan de helft moet weggooien. 🙁 Heb je nog een tip voor me?
Thanks!
Ha Keiko, ik denk dat je misschien iets meer olie moet gebruiken en op een lager vuurtje bakken. Dan duurt het iets langer maar bakt het niet zo snel aan. Laat je me weten of het gelukt is? Fijne dag!
Hi Jolijn,
Ik heb het geprobeerd maar ik ben nog niet echt tevreden met het resultaat… Het werd weer óf best zwart óf nog een beetje rauw… Ik heb gewoon geen geluk met het gerecht ben ik bang.. Terwijl ik de smaak wel heel lekker vind! Dank voor je reactie in ieder geval!
Groetjes!
Gisteren uitgeprobeerd, erg lekker recept!
Deze ga ik bookmarken, lijkt me heerlijk met rijst en groenten! 🙂
Klinkt erg lekker. Ik zag miso en tempeh gister nog liggen, maar wist niet precies wat het was! 😉
Holy manoly, wat ziet dit er ontzettend lekker uit!
Ik snij de tempeh in kleine reepjes en bak ze in olie bruin. Daarn marineer ik de reepjes in ketjap, sambal en knoflook. Heerlijk
Klinkt heerlijk! Ik heb nog een blok ingevroren tempeh liggen, nog niet wetende wat ik ermee zou gaan doen. Maar dit is een heerlijk idee, ga het zeker proberen!
Aha, handig, zo’n recept! Tempeh wil ik binnenkort eens uitproberen, maar ik wist niet goed hoe het te marineren. Hoe kom je aan misopasta? (En wat is het eigenlijk?)
En nog een dingetje.. het is als ik, niet als mij. Ik let daar nogal op, hoop dat het niet vervelend is dat je er op gewezen wordt.
Nee helemaal niet! Juist fijn 🙂 Dank je. Misopasta kun je bij de natuurwinkel kopen.
Mmm, ik hou ook heel erg van tempeh maar mijn vriend vind het vaak iets te bitter. Truukje daar tegen is het eerst een tijdje te stomen voor het marineren. Heerlijk!
Ah ik dacht dat ik de enige ben die wel eens rauwe tempeh at! Grappig dat jij dat ook doet.
Klinkt heerlijk, dit gerecht.
Ah fijn, ik was laatst al op zoek naar een fijn tempeh gerecht. Ik ga het snel proberen. X voor jou
Tempeh heerst idd, erg lekker (mits goed gemarineerd, vind ik dan wel weer)
Zal deze eens proberen….ziet er lekker uit