Vegan Hot Choc

Het is donker, het is koud, het waait hard, het regent, mijn handen zijn uitgedroogd en mijn huge regencape hangt standaard bij de deur. Om eerlijk te zijn geniet ik er best van (het zwarte gat na Thailand is tot nu toe uitgebleven). Natuurlijk klaag ik iedere dag over het Nederlandse winterweer, maar de gezellige kerstlichtjes, kaarsjes en overvolle cafe’s maken veel goed. Ik ben een echt kerstmens. Zodra eind november de eerste ‘Last Christmas’ gedraaid wordt, zet ik de radio weer iets harder en droom ik van een grote kerstboom en lange wandelingen door de sneeuw. Vervolgens leef ik toe naar kerstavond om met tissuebox plaats te nemen voor de televisie en ‘All you need is Love’ te bekijken. Heerlijk!

Maar goed, zo ver is het nog niet. Deze dagen ben ik gewoon aan het werk bij de Bagels (waar het trouwens ook heel gezellig is met kerstlichtjes en kaarsjes 😉 ) en heb ik veel afspraken met vriendinnen. Verder zit ik heel veel in bad om mijn handen en voeten te ontdooien.

De perfecte manier om jezelf weer even op te laden. Reserveer een avond voor jezelf en plan helemaal niks. Laat het bad vollopen met wat lekkere badolie (Kneipp blijft mijn all-time favorite), steek kaarsjes aan, zet een rustgevend muziekje op, verzamel al je oude tijdschriften naast het bad en zet je beautyproducten klaar. Het relax-avondje kan beginnen! Scrub je hele lichaam, neem een maskertje, verzorg je voeten, epileer je wenkbrauwen en smeer je helemaal in met een lekkere bodylotion.

Ik gebruik veel spulletjes van De Tuinen. Producten met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten hebben mijn voorkeur, omdat alles wat je op je huid smeert ook je lichaam binnenkomt. De Aloe & Apricot scrub ruikt heerlijk en gaat superlang mee! Echt een aanrader.

Tip: neem in de winter wat vaker een wisseldouche voor een betere bloedsomloop en een strakkere huid. Eindig altijd met koud water. Even doorbijten, maar ik voel me altijd vol energie na zo’n douche!

Warme Pure Chocolademelk

Voor 1 kop hete chocolademelk

225 ml amandelmelk (of soya)
1 tl cacaopoeder
25 gram pure chocolade, ik gebruikte 4 blokjes pure Tony’s Chocolonely
1 tl kokosolie (optioneel)
agavesiroop of ahornsiroop naar smaak (voor mij 1 el)
snufje zeezout

Verwarm in een klein pannetje de amandelmelk en voeg de kokosolie, het cacaopoeder en het snufje (paar korreltjes) zeezout toe. Roer goed en doe er dan de chocolade bij. Roer totdat de chocolade helemaal is gesmolten (niet laten koken). Giet de chocomelk in een mok en breng op smaak met agavesiroop of ahornsiroop. Extra lekker met soyaslagroom!!

ENJOY THE WINTER!

‎”I alone cannot change the world, but I can cast a stone across the waters to create many ripples.” — Mother Teresa

Mooi he? Kwam hem tegen op Twitter.

-x- Jolijn


4 Comments

 1. lisa 17 december 2011 at 11:47 - Reply

  Haai jo!
  Klinkt inderdaad heerlijk!! Lekker is dat zo’n verwen dagje!!
  Lijkt me leuk om binnenkort op n koude dag weer samen uit eten te gaan!
  Erg leuk dat je mee komt morgen! Heb fam arbeek echt al heel lang niet gezien!

  Tot morg! Xx

 2. ruud 17 december 2011 at 11:15 - Reply

  lieve dochter, ik zou er haast jaloers van worden. Maar gelukkig hebben wij ook een bad en wij hebben nog het reisje thailand tegoed!
  fijn om te lezen dat je zo goed in je vel zit . . .is dat niet iets voor all . . . .

  kus,paps

 3. De Groene Meisjes 17 december 2011 at 09:50 - Reply

  WOW! Heb jij gewoon een bad in je huisje?! Wij zijn jaloers… en niet een beetje ook 😉

  • Jolijn 17 december 2011 at 09:58 - Reply

   Jaaa, en ben er zo blij mee 😀 Vooral tijdens deze koude dagen…

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.