Soba Noedel Salade

Ik snapte leven in het moment nooit zo. Hoe kan je niet nadenken over vanavond, morgen, volgende maand of de volgende reis? Terwijl ik iets aan het doen was zat mijn hoofd alweer bij de volgende taak of zorg. Hierdoor kwam ik in een vicieuze cirkel terecht waarbij het eigenlijk niet meer uitmaakte wat ik aan het doen was, want ik kon er moeilijk van genieten.

In onze snelle, prestatiegerichte maatschappij is het soms moeilijk een stapje terug te doen. Er moet brood op de plank komen, er zijn ontelbare mogelijkheden op het gebied van uitgaan, reizen & carriere en dan willen we ook nog constant op de hoogte blijven door FB, Twitter, nieuws etc . Ik ontdekte dat een stapje terug vaak een hele grote stap vooruit is. Voor mij betekent dit:

* telefoon af en toe thuislaten (als ik hem niet meeneem mis ik hem niet en als ik hem wel meeneem kijk ik de hele tijd).
* geen televisie kijken. Het voegt weinig toe aan mijn leven. Ik ga liever dansen, rennen in het bos of met een vriend(in) koken.
* er even helemaal tussenuit. Weekendje kamperen of wandelen in de natuur.
* spontane beslissingen nemen en niet te veel plannen
* plannen op de wachtlijst zetten. BV. Hoe leuk ik het ook vind om een boek te gaan schrijven. Op dit moment ligt mijn focus bij mijn studie & koken voor retreats.

Wat de kwaliteit van mijn leven het meest heeft verbeterd: POSITIEF DENKEN :). Altijd! In welke situatie dan ook. Relativeren, accepteren, vergeven, vergeten, doorgaan en van het leven houden!

Door al deze keuzes die ik heb genomen leef ik in het moment. Ik geniet van iedere dag, ook de momenten dat het minder gaat. Want ik geloof en weet nu dat het altijd goed komt.

Leef jij met de dag of ben je veel bezig met de toekomst of het verleden?

Soba Noedel Salade met Tahindressing

Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit. Boekweit is glutenvrij en wordt langzaam in je bloed opgenomen, waardoor je urenlang een verzadigd gevoel hebt.

Voor 2 personen

150 gram sobanoedels

1 avocado, in blokjes
2 el sesamzaadjes
handje verse munt, in stukjes gescheurd
2 rijpe tomaten, in blokjes
1 wortel, in plakjes
1/4 komkommer, in blokjes
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes

6 el tahin
3 el sesamolie
3 el sojasaus
sap van 1 limoen
1 tl (geroosterde) paprikapoeder
1 tl agavesiroop
zout/peper

Mix in een oud jampotje (of gewoon een bakje) de ingrediënten voor dressing door elkaar en schud goed. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout/peper, agavesiroop of sojasaus.

Kook de sobanoedels gaar en spoel af met koud water.

Meng in een schaal de sobanoedels, groenten en 6 el dressing door elkaar en voeg naar smaak eventueel meer dressing toe. Serveer met de mint en sesamzaadjes.

2014-05-07T13:26:05+00:00Salade, Zomer|19 Comments

19 Comments

 1. Ilse 5 juni 2016 at 15:31 - Reply

  Heerlijk gerechtje
  En zalige dressing. Dit kan ik elke dag eten.
  Bedankt voor t recept.

 2. Ashley Madden 27 april 2016 at 11:31 - Reply

  making this!!!

 3. Joey 24 maart 2014 at 14:53 - Reply

  Vraagje. De meeste soba noodles zowel bij de toko als de biologische winkels bevatten nog steed deels tarwebloem. Waar haal je soba noodles die 100% uit boekweit bestaan?

  • Jolijn 28 maart 2014 at 11:18 - Reply

   Ook bij de natuurwinkel of bij de aziatische toko. Liefs Jolijn

 4. Janneke 16 februari 2014 at 18:05 - Reply

  Vandaag deze heerlijke salade gemaakt. Dank je wel voor het recept!

  De volgende keer, waarschijnlijk morgen al, ga ik de salade proberen met koriander ipv munt en met wat mierikswortel door de saus ipv peper.

 5. Sharon Cornelissen 4 februari 2014 at 10:30 - Reply

  Zou je dit ook een dag van te voren kunnen maken en dan aan het eind de dressing erdoor heen?

  • Jolijn 3 maart 2014 at 14:27 - Reply

   Absoluut!

 6. Amber Holmes 27 september 2013 at 15:00 - Reply

  Oooooooh wat was dit lekker. Vanavond maak ik het weer. Dankjewel!

 7. Shanna 4 september 2013 at 11:25 - Reply

  Extreem herkenbaar voor mij, wat je schrijft. Heb er zodanig veel last van dat het mijn dagelijks leven al heel lang negatief beinvloedt. Heb hier ook therapie bij/voor, maar wat mij het meest heeft geholpen is mindfulness en yoga. Sindsdien is mijn hele leven die richting in geslagen en voel ik me steeds positiever. Mijn hoofd is nog steeds snel megadruk, maar ik weet dat ‘lichaamswerk’/ bewegen voor mij de oplossing is om in het moment te (gaan) leven. Gewoon daarmee doorgaan dus 🙂 ‘Mindful’ koken is ook heerlijk om te doen met de heerlijk natuurlijke recepten zoals op jouw blog! 🙂 Ook werkt het bij mij om mijn telefoon niet altijd bij me te hebben (en al zeker niet in mijn zak) en ook zo min mogelijk tv te kijken of te lezen. Soms zijn er interessante programma’s, maar ik betrap mezelf er te vaak op dat ik toch ‘crap’ zit te kijken. En het is voor mij (onbewust) een vlucht (uit het moment)…fijne dag! groetjes, Shanna!

 8. The Vegan Cookie Fairy 29 augustus 2013 at 22:49 - Reply

  Ziet er heerlijk uit 🙂

  Ik heb de neiging om altijd te denken aan de toekomst, of me zorgen te maken over het verleden. Ik doe mijn best om elke morgen te mediteren en een uurtje yoga te doen, en dat helpt. Af en toe wordt het me allemaal te veel en moet ik gewoon verdwijnen in een goed boek. Het is niet altijd zo makkelijk om een goed evenwicht te vinden tussen werken en genieten, en ik wil er absoluut aan werken want anders voel ik me gewoon zot worden.

 9. Manja 29 augustus 2013 at 15:03 - Reply

  hmmm, wat klinkt dat goed!

  • Manja 29 augustus 2013 at 15:10 - Reply

   Wat betreft je vraag. Ik probeer steeds meer in het moment te leven. Heb het erg druk de laatste tijd en vooral afhankelijk van anderen en kan me daar ook erg druk om maken. Maar steeds vaker zeg ik tegen mezelf: STOP, je kunt hier op dit moment niks aan doen dus laat het. Dan stop ik het visueel of in een kast en knal ik de deur dicht en als ik wat meer tijd heb doe ik de deur open een veeg ik de gedachtes mn hoofd uit en dan is het ook goed. Ik wil het niet in de kast laten zitten, want dan blijft het ergens nog spoken. Ook probeer ik steeds positiever te denken. Osho heeft een mooie oefening, elke avond voordat je naar bed gaat 5minuten ‘JA’ zeggen. Ik ben trouwens fan van Osho. Vooral het boekje; leven, liefde, lachen.

 10. Denise 29 augustus 2013 at 13:51 - Reply

  Leven in het moment lukt op dit moment 😉 niet zo goed…ik start binnenkort met het geven van yogales en ben daar in mijn hoofd heeeel veeel mee bezig….(spannend!!!)

 11. Suzanne 29 augustus 2013 at 10:24 - Reply

  Wat een prachtige foto’s en wat ziet dat er heerlijk uit! En wat betreft je vraag, ik vind het maar lastig om met de dag te leven!

 12. Monique 29 augustus 2013 at 09:25 - Reply

  Oh, dit klinkt wel errug jammie! En laat ik nu nog een rijpe avocado en tomaten hebben liggen…Volgens mij weet ik mijn lunch voor morgen al 🙂
  Enne, dat plannen heb ik wel last van, maar met wat goede yoga oefeningen die een vriendin me heeft geleerd lukt het me al aardig om los te laten.

 13. Griet 29 augustus 2013 at 09:16 - Reply

  Mmmm dat recept ziet er heerlijk uit!

  Ikzelf zit ook veel met mijn hoofd in de toekomst, soms zelfs nog meer in het verleden. Loslaten, loslaten! zeg ik vaak tegen mezelf.

 14. Anne 29 augustus 2013 at 08:33 - Reply

  Heerlijk recept. Wat je schrijft over leven in het moment, daar kan ik nog wel wat van leren. Die prestatiegerichte maatschappij, daar zit ik helemaal in en laat ik me lekker door meevoeren. Niet goed, merk ik nu. Het geeft veel onrust en onvrede in je lijf. Meer rust nemen en afsluiten. Wat mij ook helpt is met aandacht koken. Bijvoorbeeld dit recept, en dan echt de tijd er voor nemen.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.