Simpele sandwich met zontomaathummus

vegan sandwich

Stop al je aandacht in wat je op dit moment doet. Waarom? Dat zorgt er vaak voor dat iets mooier of lekkerder wordt en leuker is om te doen. De afwas doen bijvoorbeeld. Kan vreselijk zijn als je er geen zin in hebt en je het snel afraffelt. Neem je er echter de tijd voor en zet je ondertussen je favoriete muziek op, dan kan je er zelfs van genieten.

Zo is het ook met het maken van deze hummus. Je kunt het snel doen en de kikkererwten niet pellen (dan is hij nog steeds goddelijk). Neem je wel de tijd en zie je het pelwerk als meditatie, dan word je beloond. Je zult dan de romigste hummus ooit eten.

De reden dat ik zo van sandwiches houd is dat je ze zo kunt oppimpen als je wilt. Ik kies meestal voor een basisspread, zoals hummus, pesto of linzendip. Gegrilde groenten erop, rauwkost en een augurkje en je hebt een goddelijke lunch! Simpel is het ook nog. Ik ga het liefst voor zuurdesembrood. Daar wordt mijn buik blij van en ik blijf er lang van vol zitten.

Simpele vegan sandwich met zontomaathummus

Voor 4 sandwiches

8 spelt boterhammen
4 el vegan mayonnaise

1 aubergine
1 portie hummus
6 zongedroogde tomaten in olie

Topping ideeen: augurken, tomaat, rode ui, komkommer, radijs, chilivlokken, rucola

Maak de hummus volgens het recept en doe de zongedroogde tomaten erbij in de keukenmachine. Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi die met zout. Laat 10 minuten staan en dep ze dan droog met keukenpapier. Smeer de plakken aan beide kanten licht in met milde olijfolie. Verhit een (grillpan) en grill de aubergineplakken zo’n 5 minuten per kant. Ze moeten heel zacht zijn.

Rooster de boterhammen. Leg een boterham op een bord, besmeer met een eetlepel mayonaise en dan rijkelijk met hummus. Beleg met de aubergineplakken en toppings naar keuze. Leg de andere boterham erop en steek er een prikker in om de sandwich bij elkaar te houden.

Ga jij deze vegan sandwich proberen? Leuk als je jouw versie deelt via de #vegadutchie tag!

X Jolijn

vegan sandwich
2017-02-07T09:23:23+00:00Lunch & Avond|6 Comments

6 Comments

 1. Merel 15 februari 2017 at 21:12 - Reply

  Mijn favoriet! Ik ga dit recept binnenkort proberen 🙂

 2. Claire 15 februari 2017 at 19:43 - Reply

  Wat een goed idee! Ik heb toevallig alles in huis haha.

 3. Demi | StudioKOOK 15 februari 2017 at 15:53 - Reply

  Wat een heerlijk idee voor hummus!

  • Jolijn 21 februari 2017 at 09:45 - Reply

   Dank! Heb je hem geprobeerd?

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.