Sapdetoxen met Sapje

dav

Heb jij weleens een sapdetox gedaan? Ik had nooit het gevoel dat het iets voor mij is, maar na mijn vakantie in Sri Lanka had ik er opeens zin in. Het voelde goed om een keer alles mijn lichaam uit te spoelen. En alsof het universum mijn wens hoorde kreeg ik die week een mail van Sapje. Of ik een 3-daagse detox voor ze wilde testen. Kom maar op!

De pretox schiet er een beetje bij in door allerlei leuke feestjes in het weekend, maar het scheelt dat ik eigenlijk altijd al heel gezond eet. Die ene appelcider op zondag zal me wel vergeven worden.

sapje-detox-4

Dag 1

Vol goede moed opgestaan, een half uur gemediteerd en op mijn yogamat gestaan. Ik draai de dop van het eerste sapje af en vul hem aan met heet water. Het is citroen, gember en gefilterd water. Het smaakt prima en ik heb nog geen trek. Een uur later mag ik mijn detoxsapje. Wederom lekker, maar ik krijg al warme havermout met banaan en pannenkoeken met chocoladesaus visioenen. Tot overmaat van ramp gaat Sjoerd havermout maken met geroosterde hazelnoten. Ik ben best een beetje chagrijnig en voel me draaierig. Ik kruip nog maar even terug in bed. Ik word nog duizeliger en heb enorme trek. Het zou vol te houden zijn als ik kon relaxen, maar ik moet gewoon flink aan het werk vandaag. Ben net een week in stilte geweest in Griekenland en dus wil er nu weer even goed tegenaan. Op weg naar De Bewustzijnsschool haal ik een klein bakje kokosyoghurt met een banaan en een eetlepel zonnebloempitten. Dit doet me goed en i’m ready to work! De rest van de dag gaat prima. De sapjes zijn superlekker. Favoriet is de Recharge met onder andere spinazie, munt, peer, snijbiet en zeesla. Als een collegaatje broodjes met avocado en falafel maakt denk ik wel even: ***!!!! Maar mijn buik houdt zich koest. ’s Avonds kom ik thuis en voel ik me flauw. Heb toch best veel gedaan vandaag. Sjoerd heeft voor zijn avonddienst een pan met dahl gemaakt en ik eet er een paar happen uit.

dav

Dag 2

Vandaag vlieg ik de hele stad door. ’s Ochtends naar yoga aan de andere kant van Amsterdam, daarna naar De Bewustzijnsschool, naar huis en ’s avonds weer naar de andere kant van de stad, want we gaan naar Jungle Book 3D (echt een aanrader). Overdag gaat het supergoed. Ik heb energie en mijn huid ziet er ook beter uit. Wel heb ik last van mijn tanden door al het sap dus de volgende sapjes maar met een rietje drinken. Ik heb geen trek, maar ik heb wel zin om te eten. Ik mis het koken en bedenken wat ik ga maken. Maar goed, nu nog even doorzetten. We gaan naar de film in De Hallen en ik heb mijn soepje meegenomen in een glazen pot. Binnen wordt mijn neus overladen met de heerlijkste geuren. Burgers, sushi, pita’s met hummus. Aaarrgghh. Dit is De Test. Sjoerd kiest voor een gevulde paprika met rijst en een Weedburger (my favorite). Pffff, ik snuf aan de burger en geniet daar ook wel een beetje van. Tijdens de film word ik erg flauw en eet ik een banaan. Ik heb ook echt wel kilometers gefietst vandaag dus het is niet heel vreemd. Als we thuiskomen voel ik me ergens boven de aarde zweven dus maak ik toch nog maar even een salade met romaine sla, zaden en dressing. Dat helpt en ik ga lekker naar bed.

sapje-detox-6

Dag 3

Oeh, vandaag is het koud en het regent. Brrrr. Ik begin met een meditatie en een kop thee. Daarna het kicksapje, maar ik voel dat ik meer nodig heb. Ik ben koud en heb geen energie. Ik maak toch maar een bak simpele havermout voor mezelf. Ik werk de eerste uren vanuit huis en na het lekkere detoxsapje begint mijn maag te grommen. Ik maak een pannenkoek van rijstmeel en water met een beetje tahin erop. Het doet me enorm goed! Toch blijft het gevoel van een tekort aan me knagen. Aangezien ik altijd naar mijn lichaam probeer te luisteren en dit geen gevalletje is van ‘ik heb gewoon zin in eten’ besluit ik vandaag gewoon te eten. Dat word me in dank afgenomen, want ik voel me weer aansterken. Voor het avondeten maak ik springrolls met groenten en een tahinsausje (uit mijn boek). Superlekker!

dav

Dus?

De sappen van Sapje zijn echt heerlijk. Je proeft dat ze met liefde zijn gemaakt. De sappen worden geleverd in een houten krat, samen met een soep, thee en een paar flessen gefilterd water met gember. Na de detox komen ze dit ook weer ophalen en wordt alles herbruikt. Dat vind ik echt tof! Het contact over de mail is allemaal hartstikke fijn en dat ze het persoonlijk bij je aan de deur komen afleveren geeft een goed gevoel. Voor mijzelf is deze detox niet geschikt als ik gewoon aan het werk ben en ik denk eigenlijk gewoon sowieso niet. Mijn lijf heeft meer nodig, want heeft in de basis al niet heel veel energie. Maar dat ben ik en ik weet dat heel veel andere mensen wel goed reageren op sapkuren. Mijn huid ziet er heel gaaf uit na deze 3 dagen en ik voel me licht dus het heeft zeker wat gedaan! Wil je het eens proberen? Kijk dan even op de website van Sap.je! Je kunt natuurlijk ook gewoon losse sapjes bestellen en die tussendoor drinken voor een healthy boost.

dav

X Jolijn

2016-07-13T07:33:15+00:00Detox|3 Comments

3 Comments

 1. Sap.je | Vega Dutchie 7 februari 2017 at 10:55 - Reply

  […] 12 juli 2016 De sappen van Sap.je zijn echt heerlijk. Je proeft dat ze met liefde zijn gemaakt. De sappen worden geleverd in een houten krat, samen met een soep, thee en een paar flessen gefilterd water met gember. Na de detox komen ze dit ook weer ophalen en wordt alles herbruikt. Dat vind ik echt tof! Het contact over de mail is allemaal hartstikke fijn en dat ze het persoonlijk bij je aan de deur komen afleveren geeft een goed gevoel. Lees hier meer […]

 2. hanne 13 juli 2016 at 11:26 - Reply

  Vreemd hoe dat verschilt van persoon tot persoon – ik ben zelf iemand die heel veel energie (lees: voedsel) nodig heeft: ik sport en beweeg heel veel, eet pure dingen die vlot verteren en heb een snelle verbranding. Maar een sapkuur op zijn tijd gaat mij heel goed af! ik deed al 3x de vijfdaagse kuur van JusJus (Antwerpen), heerlijke sapjes, goeie service (helaas momenteel nog in plastic maar ze werken er aan). daar krijg je voor s’avonds wel een notenmelk zodat je wat kan blijven sporten zonder al je spieren af te breken. het enige waar ik écht last van heb is koude, tijdens kuren!

  • Jolijn 14 juli 2016 at 12:10 - Reply

   Ja, ieder persoon is weer anders. En het hangt ook heel erg van het moment af hoe je reageert. Fijn dat het voor jou goed werkt! Tip is om veel gember & cayennenpeper theetjes te maken, zodat je wat warmer blijft.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.