Salade met gegrilde paprika en avocado

Ik heb vandaag weer eens in een zwembad gezwommen. Dagenlang had ik er al zin in. Dat gevoel van water dat langs je lichaam stroomt (en dan geen douchewater!) en de zwembewegingen die me aan vakanties herinneren..

Vanochtend viste ik mijn al zeven jaar niet gebruikte Speedo zwempak uit mijn kast. Hij leek een beetje klein te zitten (zie: het kruis zat heel hoog en mijn billen waren ook niet helemaal bedekt), maar ik kon me ook niet meer helemaal herinneren of dat eigenlijk wel moest? Met het plan om mijn handdoek tot op het laatste moment om te houden en dan snel het bad in te duiken ging ik op weg naar het Marnixbad.

Met kriebels in mijn buik (Oooh, die chloorlucht doet me denken aan het zakje snoep dat we vroeger na de zwemles kregen.) kwam ik het zwembad binnen en kocht ik een ‘los bad’ voor 3,70 euro.

Kan iemand me trouwens uitleggen wie die kleine zwembadhokjes heeft uitgevonden waarbij je beide deuren tegelijkertijd dicht moet houden om het hokje op slot te doen? Met mijn been tegen de ene deur en mijn rug tegen de andere lukte het uiteindelijk om mezelf op te sluiten.

Ik was helaas niet de enige met het idee om op de woensdagmiddag een uurtje te gaan zwemmen. Alle banen lagen al vol met in slierten zwemmende mensen. Ik voegde mezelf in in de langzaamste baan, maar al snel schoof ik een paar banen op. Ik kon niet snel want ’t zwembad was vol, ik kreeg veel water in mijn ogen want ik was mijn brilletje vergeten, maar ik genoot volop! Wat is zwemmen toch goed voor je lichaam. Je gebruikt volgens mij elk spiertje in je lichaam en het voelt tegelijkertijd als ontspanning.

En dan het gevoel van na het zwemmen. Ken je dat? Dat je in zo’n heerlijke roes zit en je je maag voelt rommelen. Dat je als kind dan naar de kantine rende voor een zakje paprikachips en een flesje AA. Ja, de herinneringen bleven maar komen 🙂
Door de stromende regen fietste ik snel naar huis en maakte daar een snelle, vullende salade.

Heb je geen zin om een uitgebreide lunch klaar te maken, maar wil je wel iets gezonds binnenkrijgen? Lees dan gauw verder over mijn:

Salade met gegrilde paprika en avocado

Ingrediënten voor een lunchsalade voor 1 persoon

– 1,5 gegrilde paprika, in blokjes. Ik gebruik de gegrilde paprika’s van het merk Merza. Die zijn superlekker en er zit geen suiker in. Je kunt ze gewoon bij de AH krijgen.
– 3 tasty-tom tomaten, in achtjes
– 1/2 avocado of een hele avocado, afhankelijk van hoeveel trek je hebt
– klein handje peterselie, fijngehakt
– klein handje alfalfa (optioneel)

Voor de dressing:

– 1 el extra vierge olijfolie
– 1/2 el granaatappelsaus
– zeezout en peper

1. Doe de groenten bij elkaar in een schaaltje of diep bord

2. Meng de dressing en giet over de salade. Mix goed door elkaar.

Geniet van deze heerlijke lunchsalade! Ik had er een grote kop gemberthee en een plak geroosterd speltbrood bij.

Avocado is echt een van mijn favoriete producten. Ik kan het elke dag eten! Het is lekker op brood, door een salade, als topping bij wraps of rijstgerechten of gewoon om uit te lepelen met een beetje citroensap en peper en zout.

Granaatappelsaus is heel geschikt voor dressings en geeft een bijzondere ‘touch’ aan je salade.

Ik maak ook wel eens zelf geroosterde paprika, maar deze vind ik eigenlijk bijna even lekker. En het scheelt weer een uur werk…

Plakje spelt/zadenbrood van de natuurwinkel. Het klopt dat brood van de natuurwinkel duurder is, maar ik doe er dan ook 2 x zo lang mee. Van het luchtige brood van de AH kon ik altijd wel 5 boterhammen eten en nu heb ik aan 1 of 2 sneetjes genoeg.

De perfecte lunch voor als je weinig tijd hebt, maar wel iets lekkers en bijzonders wil eten. Bon apetit!

Verder ontdekte ik vandaag een heel lekker nieuwe theetje bij de AH. Ik kan je deze echt aanbevelen!

……

Fleurige bloemetjes voor donkere dagen

Ik ga snel door met de voorbereidingen voor een veganistisch etentje dat ik zaterdag voor mijn vader, Marije en twee vrienden ga verzorgen. Ik heb een 4 gangen menu opgesteld en moet nu nog menukaartjes, planning en Vegadutchie kaartjes maken. Wish me luck 😉

En..Geniet van deze typische natte Hollandse avond!

-x- Jolijn

 

2014-05-08T14:49:58+00:00Salade, Zomer|2 Comments

2 Comments

  1. Marije 24 augustus 2011 at 18:03 - Reply

    I wish you luck! Heb hier nog 100% cacaoreep uit NYC voor je liggen, iets voor het toetje? Tot zaterdag!

    • Jolijn 24 augustus 2011 at 18:23 - Reply

      Wow, 100%?? Nog nooit gezien. Kan je dat gewoon eten?

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.