Romige Pompoen Smoothie
Als de eerste oranje pompoenen weer op de markt liggen maakt mijn hart altijd een sprongetje. Pompoenen zijn voor mij herfst. En herfst is gezelligheid. Regenachtige avonden onder een dekentje en lange wandelingen door de natuur. En ook al schijnt de zon nu nog en zit ik op dit moment op een terrasje in Amsterdam, deze romige pompoensmoothie smaakte er vanochtend niet minder om. Hoop dat jij hem net zo lekker vindt!
voor 2 personen
3 rijpe bananen
1 kleine, oranje pompoen, geroosterd*, pitten eruit en geschild
400 ml havermelk
1/2 cup / 45 gram havermout
2 tl amandelpasta
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/2 tl kurkumapoeder
snuf vanillepoeder
snuf zwarte peper
snuf zout
optioneel: toppings naar keuze, zoals pecannoten, walnoten, kokosrasp, cranberry’s, vers fruit of chiazaad.
* dit doe ik meestal de avond van te voren als ik het avondeten aan het koken ben. Verwarm de oven voor op 225 graden en leg de pompoen er in. Rooster hem in ongeveer 30 minuten gaar of tot je er makkelijk met een vork kunt inprikken. Bewaar hem daarna op een bordje op het aanrecht.
Doe alle ingrediënten in een blender en laat een romige smoothie ontstaan. Schenk over 2 glazen of kommen en versier met je favoriete toppings.
X Jolijn

Leave A Comment