Romige avocadopasta met tuinboontjes

Soms heb je van die klusjes die je almaar blijft uitstellen. Vaak zijn het juist van die kleine dingen waar je elke keer wel weer een excuus voor verzint om het niet te doen. Gister had ik zo’n dag dat ik ze wel deed.

Vorige week was ik voor een ontsteking in mijn oog bij de huisarts. Ze merkte op dat ik vorig jaar een tekort had aan vitamine B12 en dat mijn schildklier wat trager werkte dan normaal. Het leek haar een goed idee dit nog een keer te laten controleren dus ging ik gister met tegenzin (ben niet zo’n held als het om naalden gaat) naar het medisch centrum. Vol zenuwen kwam ik aan, om 10 minuten later alweer opgelucht weg te fietsen. Uiteraard stelde het weer niets voor..

Ik ben benieuwd of mijn trouwe inname van vitamine B12 pillen heeft geholpen.
Het is voor vegetariërs, maar vooral voor veganisten belangrijk deze pillen te slikken aangezien een tekort aan deze vitamine nare gevolgen kan hebben.

Het tweede klusje was er een die ik al meer dan een jaar uitstel: het ontdooien van de vriezer.

Het kon niet langer zo. Mijn bakjes pasten niet meer op de bovenste plank en als voorstander van een milieubewuste levensstijl kon ik de energieslurpende ijsblokken niet meer verantwoorden.

Ik plaatste een bakje heet water in de vriezer en wachtte 5 minuten. Geen resultaat. Ik pakte mijn föhn en richtte hem in de heetste stand op de ijsblokken. Wat waterdruppeltjes kwamen naar beneden. Uiteindelijk haalde ik mijn gereedschapsbak tevoorschijn. Met een spatel en hamer ging ik te werk. Succes gegarandeerd!

Wat was ik trots!

Na al die overwinningen was het tijd voor een lekker en vullend avondmaal. Ik besloot één van mijn favoriete recepten te maken. Linda kwam gezellig mee-eten dus ik deed extra mijn best.

Romige avocado pasta met tuinboontjes

Deze pasta is alles wat je nodig hebt na een dag hard werken. Hij is vullend, snel te bereiden en zoo lekker. Je kunt hem serveren met een lekkere rucolasalade, maar eigenlijk heeft hij geen bijgerecht nodig.

 

Geïnspireerd op recept van Oh She Glows

 

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram speltpasta
1 grote avocado of 2 kleinere avocado’s
Flinke hand basilicum
Halve citroen, uitgeperst
2 knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zeezout
Peper
100 gram tuinboontjes
Optioneel: edelgistvlokken, dit geeft een kaasachtige smaak

1. Kook de tuinboontjes en dop ze. Doe ze in een schaaltje en zet apart.

2. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water ‘al dente’.

3. Doe de avocado, citroensap, knoflook, olijfolie, zout en basilicum in de keukenmachine en laat draaien tot er een dikke saus is ontstaan. Proef of je eventueel nog meer zout of citroensap wil toevoegen.

4. Giet de pasta af en meng met de avocadosaus. Dien op met vers gemalen peper en de tuinboontjes. Strooi er eventueel wat edelgistvlokken overheen.

En geniet!

Neem er een lekker glas wijn bij

 

Avocado is een van mijn favoriete producten en hij kent vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat een avocado zowel eiwitten, koolhydraten en goede vetten en zorgt hij voor een stabiele bloedsuikerspiegel. De vrucht werkt ook preventief bij kanker. Tot slot bevatten avocado’s veel vitamines E en B6 die het cholesterol kunnen verlagen en de huid mooier maken.

Geniet nog even van deze mooie avond!

2016-01-04T15:18:35+00:00Avond, Lunch & Avond, Zomer|18 Comments

18 Comments

 1. […] Favoriete maaltijden: Naast een flink aantal mislukte gerechten – veganistisch gehaktbrood zonder smaak, zoete aardappelpannenkoekjes die echt geen pannenkoekjes werden maar eerder een soort stamppot – heb ik ook voor het eerst zelf risotto, tiramisu en groentelasagne gemaakt. Naast heel veel wraps, mijn favoriete maaltijd ooit, at ik ook een heleboel curry en pasta met avocado. […]

 2. Mike 1 september 2017 at 16:52 - Reply

  Leuk verhaal en het recept gaan we vanavond proberen! Bikken met gereedschap is overigens echt een slecht idee, zo heb ik eens een gaatje geslagen in de vloeistofreservoirs van de vriezer, gevolg? Vriezer stuk. Beter gewoon laten ontdooien 😉

  • Jolijn 11 september 2017 at 14:53 - Reply

   Ha Mike,

   Haha, dank voor de tip 😉
   Is het recept gelukt?

   Liefs Jolijn

 3. J. 16 juni 2016 at 18:35 - Reply

  Ik heb de tuinboontjes weggelaten en er vegetarische reepjes van de AH bijgedaan, was erg lekker! Ook wat vega parmezaanse kaas eroverheen. Een kwart citroen erin gedaan en grote avocados, was naar mijn mening nog wel iets te zuur dus volgende keer nog iets minder. Verder een top recept voor herhaling vatbaar!

 4. Saskia 18 maart 2013 at 19:20 - Reply

  Wauw! Heel verrassend en echt superlekker! Heb hem zelf met bruinerijstpasta gemaakt voor een glutenvrije variant.

 5. Anouk 3 januari 2013 at 18:43 - Reply

  Ha Jolijn! Vandaag dit recept uitgeprobeerd en het was erg lekker! Hij was iets te citroenig, maar dat pas ik volgende keer wel aan. Bedankt voor je blog vol inspiratie, het helpt me (nog) bewuster naar mijn eetgewoonten te kijken.

 6. Roos 20 april 2012 at 18:23 - Reply

  Hmmm, heerlijk recept was dit weer.
  thanks to vegadutchie 🙂

  • Jolijn 24 april 2012 at 20:54 - Reply

   Thx :o)

 7. Mischa 9 april 2012 at 18:13 - Reply

  Net deze pasta gegeten en ik vond het echt heerlijk! Net zoals veel van je andere recepten. Lees je blog met veel plezier en het heeft er ook voor gezorgd dat ik nu veel minder vlees en vis eet. Ga vooral zo door met het plaatsen van lekkere recepten en je leuke stukjes te schrijven!

  • Jolijn 14 april 2012 at 15:03 - Reply

   Dank voor je leuke reactie. Ga deze pasta ook weer een keer maken! Een van mijn favorieten 🙂

 8. paps 4 augustus 2011 at 17:30 - Reply

  Vandaag dit gerecht gemaakt van vegadutchie. Heeeeeeeeeerrrrrrrrrrrlijkkkkkkkkkk. Een absolute aanrader. Wel stiekum een beetje parmasaanse kaas overheen geraspt. Errruggg lekkerrrrrrr. Dank Vegadutchie.

 9. Lin 31 juli 2011 at 14:36 - Reply

  Was echt lekker, Jo! Ga ik ook zeker een keer maken deze ramadan!!

 10. inez arbeek 27 juli 2011 at 20:24 - Reply

  Jeetje Lijn, wat lekker dat dat allemaal weer achter de rug is. Schoon vriesvak en weer aale ruimte om van alles in te vriezen. Ga het gerecht absoluut uitproberen.

 11. Marije 27 juli 2011 at 19:49 - Reply

  Water loopt me in de mond… Vraagje; wat heeft spelt voor op bijv volkoren pasta?

  • Jolijn 27 juli 2011 at 19:56 - Reply

   Veel mensen (waaronder ik) zijn allergisch voor tarwe. Spelt is makkelijker te verteren en het beïnvloedt de bloedsuikerspiegel minder dan tarwe.

 12. ruud 27 juli 2011 at 19:41 - Reply

  potverpiellekus wat lekkur! Die vriezer ontdooit natuurlijk ook met een beetje geduld . . . .

  • Jolijn 27 juli 2011 at 19:44 - Reply

   Ja, maar dan ontdooien mijn spulletjes 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.