Romige Aardbeien & Kokos Smoothie

aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan3

Gisteravond lag ik in bed al uit te kijken naar het ontbijt. Op zich is dat niks uitzonderlijks, maar de reden was vooral dat Marije aardbeien had meegenomen voor ons. Hele lekkere! In mijn hoofd had ik al precies uitgedacht wat ik zou gaan maken. Omdat ik halverwege de ochtend een yogales had leek een smoothie me perfect. Romig & fris!

Vanochtend wandelde ik vanuit mijn bed regelrecht de keuken in. De blender keek me aan van ‘wat doe jij hier op dit tijdstip?’, maar ik was al goed op dreef. Aardbeien, bevroren banaan, kokosmelk en als finishing touch nog wat limoensap. Soms schaam ik me een beetje dat ik al zo vroeg me de blender in de weer ben. Toen ik op kamers woonde verstopte ik hem altijd onder een paar truien om het geluid te dempen voor mijn huisgenoten. Achteraf vraag ik me af in hoeverre dat lukte. Maar goed, de smoothie! Hij óntzettend romig. De kokosmelk doet natuurlijk zijn werk, maar ingevroren bananen helpen ook erg mee. Dit is een heerlijke voor zo’n dag als vandaag. Dat het buiten koud is, maar als je een fijn plekje achter je raam in de zon vindt. voelt het toch al een beetje als zomer. Happy weekend!

aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan

Romige Aardbeien & Kokos Smoothie

1 persoon

200 ml kokosmelk
handje aardbeien
2 kleine, rijpe bananen, gepeld en in stukjes ingevroren
sap van 1/2 limoen
1 tl amandelpasta
snuf vanillepoeder
snuf zout

Mix alle ingrediënten in de blender door elkaar tot een egale smoothie.

aardbeien-kokos-smoothie-banaan-vegan2

7 Comments

 1. Danique 15 juli 2017 at 19:55 - Reply

  Hoi Jolijn! Deze smoothie lijkt me echt heerlijk en ik wil hem binnenkort graag proberen, maar ik vraag mij af welke kokosmelk hier het beste voor is? Groetjes Danique

  • Jolijn 22 augustus 2017 at 11:55 - Reply

   Ha Danique,

   Ik koop vaak de kokosmelk van Go-Tan omdat ik die heel lekker vind. Ze hebben van de literpakken.

   Liefs Jolijn

 2. Brigitte 24 april 2017 at 16:44 - Reply

  Hoi ik heb een vraag veel smothies bevatten banaan. Daar ben ik helaas erg allergisch voor. Wat kan ik als alternatief gebruiken?

  • Jolijn 28 april 2017 at 10:29 - Reply

   Ha Brigitte,

   Ik vervang banaan meestal door avocado, een handje geweekte cashewnoten of sojakwark. Dat geeft ook die dikke structuur aan smoothies.

   Succes!

 3. Susanne 20 mei 2015 at 08:21 - Reply

  Hai Jolijn, ik had geen aardbeien in huis, dus vervangen voor bevroren frambozen, ging ook heel goed! Dank voor het recept 🙂

 4. Melanie 16 mei 2015 at 07:04 - Reply

  Goedemorgen Jolijn, wat een heerlijke smoothie! Ik had alles staan behalve de amandelpasta, maar die heb ik niet direct gemist! Heerlijk pre-workout smoothie!!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.