Roerbak Kipstukjes en Spruitjes

In het krat van de Streekmolen zaten deze week ‘Vegetarische Kipstukjes’ van de Vegetarische Slager. Aangezien ik de VS nog nooit had uitgetest was ik razend benieuwd. Ik maakte er een simpele roerbak van met wat groenten en gember. Ik moet zeggen dat ik de ‘kipstukjes’ nauwelijks kon onderscheiden van echte kip. De structuur was precies hetzelfde en ook de smaak was heerlijk. Op mijn Facebook was al een kleine discussie gaande vanwege de naam ‘Vegetarische Kipstukjes’. Ikzelf heb er niet echt problemen mee. Ik denk juist dat het veel vleeseters kan overtuigen om het eens te proberen. Vooral als je geen vlees wil eten uit principe (zoals ik), maar het wel lekker vindt, denk ik dat het aantrekkelijker is dan bijvoorbeeld ‘sojastukjes’ o.i.d.. Hoe dan ook, het is een goed product dat ik zeker nog een keer ga kopen om er ‘vega kip saté’ mee te maken 😉

Snelle roerbakschotel met vegetarische kipstukjes en spruitjes

1 persoon

1 el kokosolie (of olijfolie)
1 tl fijngehakte gember
1 tl fijngehakte knoflook
½ fijngehakte ui
¼ tl chilivlokken
½ tl paprikapoeder
½ tl kerriepoeder
½ bakje vegetarische kipstukjes (Vegetarische Slager)
8 spruitjes (in vieren)
8 cherrytomaatjes, gehalveerd

Verhit in een wok de olie en fruit de gember, knoflook, chilivlokken, paprikapoeder en kerriepoeder 1 minuut. Voeg de ui toe en bak 2 minuten. Voeg dan de spruitjes en een klein beetje water toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Doe de kipstukjes erbij een verhit nog ongeveer 3 minuten. Als laatste bak je de cherrytomaatjes nog 1 minuut mee. Een simpele en gezonde maaltijd voor een doordeweekse dag.

 

2015-02-19T16:16:33+00:00Herfst, Lente, Lunch & Avond, Winter, Zomer|9 Comments

9 Comments

 1. Geeske 6 december 2012 at 19:20 - Reply

  Ik ben een keer naar de kok van een restaurant in den haag gelopen om te vragen of het niet echte kip was.. In de angst dat ik toevallig vlees zou eten. Toen ik er van overtuigd was heb ik met smaak verder geten. Bij de vega slager in den haag hebben ze broodjes kip sate, ook erg lekker.

 2. Sophie 6 december 2012 at 18:50 - Reply

  De Vegetarische slager vind ik geweldig. Ze hebben er zovel keuze ook! Zoiets, vind je helemaal niet in België hoor! Een lekker recptje ook! Yum!

 3. De Bakparade 5 december 2012 at 09:27 - Reply

  Ik vond ze ook echt super lekker, en zelfs vleeseters konden ze niet van echt onderscheiden.
  Maar het hoeft voor mij ook niet altijd… maar af en toe..

 4. Winny 4 december 2012 at 20:32 - Reply

  Die kip stukjes kan je net als echte kip bijna overal voor gebruiken. Maar er zijn nog veel meer lekkere produkten bij de VS. Gelukkig woon ik dicht bij dus ga bijna ieder week wel langs. Ze hebben ook hele lekkere kroketten en bitterballen (vegan). Van de ‘no tuna’ ben ik niet zo gecharmeerd. Ik lust ook geen vis en dit produkt komt heel dicht in de buurt.

 5. Shanna 4 december 2012 at 19:25 - Reply

  Spruitjes op deze manier, interessant! Ga ik deze week eens uitproberen. En ja, de veg. kipstukjes ken ik al een tijdje en ik vind ze ook super qua structuur en smaak. In nasi vind ik ze eigenlijk onmisbaar, en dus niet omdat in nasi vlees zou ‘horen’, maar gewoon door ‘zichzelf’. 🙂

 6. Anita 4 december 2012 at 18:02 - Reply

  Inderdaad een leuke variatie voor de spruitjes. Ik ga zelf a.s. zaterdag de vegetarische kipstukjes uitproberen met een etentje voor (niet-vegetarische) vrienden. Ik ben benieuwd!

 7. Martine 4 december 2012 at 18:01 - Reply

  Ziet er heerlijk uit! Toen ik jaren geleden nog vlees had vond ik kipstukjes altijd erg lekker, dus dit lijkt me ook zeker het proberen waard.

 8. celine 4 december 2012 at 17:37 - Reply

  ik heb ook al vaak vleesvervangers uitgeprobeerd, in verschillende gerechten. ik heb gemerkt dat het voir mij niet zo nodig hoef. ik mis de struktuur van vlees niet. ik eet geen vlees uit overtuiging en ik vind het ook niet lekker, dus dat helpt:-) maar inderdaad, als je iets wilt dat op vlees lijkt is dit perfect.

 9. LNNK 4 december 2012 at 16:35 - Reply

  Leuk gerecht. Ik ga hem eens proberen. Ook omdat ik spruitjes echt altijd op dezelfde manier klaarmaak. Dit is eens anders.

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.