Raw Chocolate Milkshake

Het is alweer bijna 2013. Volgens mij is het echt zo dat ieder jaar sneller gaat. Het jaar is voorbij gevlogen! Ik heb in ieder geval enorm genoten van de kerst. Sushi, wijn, veel wandelen, sporten en familie en vrienden. Mijn arm probeer ik zo veel mogelijk te laten rusten dus ik maak het niet te lang. Morgen vertrek ik met Jorieke naar Hamburg om het nieuwe jaar tussen de Deutschers in te luiden 😉

Ik ben heel benieuwd naar jullie plannen. Ik proost alvast op het mooi nieuwjaar met deze>>

Raw Chocolate Milkshake

Ingrediënten voor 1 huge milkshake

200 ml amandelmelk
2 el rauwe cacaopoeder
1 banaan, in stukjes en bevroren
3 ijsklontjes
1 el sucanat (of agavesiroop/ahornsiroop)
50 ml water
2 el kokoscreme (bovenste laag in een blik goede kokosmelk)
snuf zout
1 tl amandelpasta (of tahin/pindakaas)

Mix alle ingrediënten door elkaar in een blender. Drink op met een rietje. Nomnomnom.

Twee beautytips om het jaar op je mooist uit te gaan

1. Maak je eigen masker door 2 el biologische koffie te mengen met 2 el rauwe cacaopoeder en wat amandelmelk te mengen. Laat 25 minuten intrekken.
2. Ga naar buiten! Ook al regent het en is het koud. Beweging is de beste tip om er goed uit te zien. Beweging=bloedcirculatie= stralende huid + ogen

HAPPY NEW YEAR! Geniet van de laatste momenten van dit jaar en vier feest maandag! Ik zie jullie in 2013!

xoxo Jolijn

12 Comments

 1. Roosje 27 juni 2013 at 09:58 - Reply

  Dit ziet er lekker uit! Ik heb alleen een vraagje, wat is een goede vervanger voor banaan? Ik heb echt een he-kel aan banaan, maar dat lijkt voor elk zoet verantwoord gerechtje wel een must. Help!

  • Jolijn 2 juli 2013 at 08:59 - Reply

   Probeer eens avocado of anders kun je het gewoon weglaten en krijg je een minder dikke shake.

 2. Martine 18 april 2013 at 14:12 - Reply

  Als ze bij de McDonalds nou eens dit soort Milkshakes zouden maken……….In ieder geval is dit voor mij een topper. Het is heerlijk op een warme dag en ik geniet hier veel meer van dan van zo’n milkshake bij de McDonalds (of waar dan ook…) aangezien dit niet slecht is voor je lichaam en ik me niet vervelend voel naderhand als gevolg van een overload aan suiker en andere “slechte” zaken. Ga door met het maken van dit soort geweldige recepten!

 3. Claudy 5 januari 2013 at 15:09 - Reply

  Chocolade milkshake klinkt heerlijk. Ben sinds gisteren aan het detoxen maar daarna ga ik deze zeker een keer maken….

 4. Geeske 2 januari 2013 at 23:28 - Reply

  Gelukkig nieuwjaar!

  Ik was ook in Hamburg!

 5. Shanna 1 januari 2013 at 17:35 - Reply

  Goed om weer wat van je te lezen!
  Het maskertje heb ik nu op. Het smeert goed op, een stuk beter dan mijn avocado-room maskertje (dat wordt zon groen prutje) Het is wel een te grote hoeveelheid, volgens mij heb je aan de helft genoeg…Ben benieuwd naar mijn huidje straks!
  Volgend jaar ga ik denk ik ook ergens heen, een andere plaats, want de traditionele manier van kerst en o&n vind ik echt saai en zo niet mijn ding…(kom ik nu pas achter na al die jaren? ;))
  Happy newyear!

 6. LNNK 30 december 2012 at 17:17 - Reply

  Dit lijkt me heerlijk! Ik ga hem binnenkort eens maken.

  Jij ook een heel fijn 2013!

 7. Linda Stommen 29 december 2012 at 21:41 - Reply

  Hi Jolijn,

  Wederom een heerlijk receptje! Alleen even een vraagje (sorry als het een domme vraag is): op de foto staat een banaan, maar die staat niet bij de ingrediëntenlijst. Zit deze toch in de smoothie, of heb je die er gewoon naast gegeten? 🙂 Kan me namelijk goed voorstellen dat banaan door deze milkshake heeerlijk smaakt!

  Alvast een fijne jaarwisseling en beterschap met je arm!

  Groetjes,
  Linda

  • Jolijn 2 januari 2013 at 15:19 - Reply

   Klopt! Nu veranderd 🙂 Thx

 8. celine 29 december 2012 at 14:45 - Reply

  Ik wens jou ook een mooi en vooral creatief 2013! Maar eerst een fijn feest in Hamburg, ik ben in Maastricht aan het feesten (dat is al bijna in Duitsland;-)

 9. Louise van Gend 29 december 2012 at 14:22 - Reply

  Ik wens jou ook een fijne jaarwisseling en een mooi 2013!
  Wat een mooi recept 🙂 Ik ga voor maandag een taart bakken voor bij vrienden en wil ik helemaal vegan gaan doen, dus ik ga jouw recepten eens allemaal bekijken hier 😉
  Veeeeeel plezier in Hamburg 😀

 10. Crista 29 december 2012 at 13:25 - Reply

  Jij ook een een mooi 2013!
  Ik doe eigenlijk nooit iets speciaals met oud&nieuw,
  bovendien wacht mij net na de feestdagen een mooi
  hertentamen biochemie, dus om goed te leren met oordopjes
  op tijd mijn bed in vrees ik…

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.