Life is really simple, but we insist on making it complicated.
Einstein
Dat gaat ook voor mij op en daarom geniet ik af en toe zo van het ‘simpele leven’. In het weekend rustig opstaan, een boekje lezen, door de natuur wandelen, inkopen doen op de markt, eten met vrienden en familie. Helemaal tot rust komen en genieten van de kleine momenten.
Raw Cheesecake
Gebaseerd op het recept van MyNewRoots
Ingrediënten voor +- 8 personen
3/4 cup amandelen
3/4 cup zachte dadels
1,5 cup rauwe cashewnoten, minstens 3 uur geweekt in water
1/3 cup kokosolie
1/3 cup ahornsiroop
sap van 2 limoenen
1 cup frambozen, ontdooid of vers
1 theelepel vanille-extract
snuf zeezout
Taartvorm 20 cm
1. Vet de taartvorm in met een beetje kokosolie.
2. Plaats de amandelen, dadels en een snuf zeezout in de keukenmachine. Laat draaien totdat de amandelen zeer klein zijn en het deeg plakkerig aanvoelt. Verdeel het mengsel over de taartvorm en druk goed aan.
3. Giet de cashewnoten af en plaats samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Laat draaien totdat er een egaal mengsel ontstaat. Proef en voeg naar smaak eventueel meer vanille of limoen toe.
4. Schep 2/3 van het deeg in de taartvorm en spreid goed uit met een spatel. Voeg de frambozen aan 1/3 van deeg toe en laat de keukenmachine voor 30 seconden draaien. Verspreid het frambozenmengsel dan over de andere laag.
5. Zet de cheesecake minstens een uur in de vriezer en haal hem een half uur voor het serveren uit de vriezer. Garneer met frambozen.
Een smaakexplosie! Zo simpel, maar enorm rijk van smaak. Een gegarandeerd succes als nagerecht, tussendoortje of als verjaardagstaart.
Wat een heerlijke cheesecake! Ik had ‘m meegenomen samen met een cheesecake van Kuyt van de Utrechtsestraat in Amsterdam. Wat denk je: die van jullie/mij was favoriet.
Een echte aanrader.
Ha Vidya,
Wow, wat een mooi compliment :-). Blij om te horen!!!! Liefs Jolijn
Oké.. Ik was reuze sceptisch. Cashewnoten? Serieus? Is dat lekker? Ja dus, de eerste bevestiging kwam al van mijn puberzoon die een hap wilde en enorm enthousiast was. Ik ben toen ook gaan proeven en ben om! Heerlijk!!!!
Haha. Yay, wat goed!
Als je in vier dagen twee van deze cheesecakes maakt heb je wel echt de bevestiging.. Ouders enthousiast, vriend enthousiast en mijn kind is niet te stoppen, die komt uit school naar huis geracet om weer taart te eten.;-)
Dank je wel!
Haha, te gek!!!!
Wat een prachtige blog! Wil graag dit recept uitproberen maar ben allergisch voor de cashewnoten, zou pecannoten of walnoten een goede vervanging zijn? En moeten die dan ook eerst geweekt worden? Vast bedankt
Dag Jolijn,
Gisteren de raw cheese-cake gemaakt met frambozen. Goed recept, erg goed gelukt, iedereen vond het erg lekker.
Heb de schil van de limoen door de witte vulling geraspt.
De bodem was iets te kruimelig, misschien moet ik voortaan zachtere dadels gebruiken en iets meer ,dan plakt het beter denk ik, of heb jij nog een tip?
groetjes Tosca
Meer dadels of een scheutje dadelstroop. x
Hoi Jolien,
Wat een heerlijke recepten heb jij op jouw site! Ik heb er een aantal geprobeerd en die waren echt delicious!
Nu heb ik een klein vraagje… Wat bedoel je precies met cups in het recept van de raw cheescake? Ik heb al even gegoogled en zie dat je “cups” kan kopen in diverse afmetingen. Bedoel je die? Ik heb ze dus niet, dus ik zou graag willen weten wat de hoeveelheden precies zijn (in grammen of eetlepels o.i.d.). Ik hoor het graag!
Groetjes en alvast bedankt,
Heidi
Hi Heidi,
Dank je! Een cup is een Amerikaanse maat. Het is heel handig om ze een keer aan te schaffen bij een kookwinkel of de Dille & Kamille, omdat ze op de meeste Amerikaanse en Canadese blogs worden gebruikt. Zelf vind ik het ook heel makkelijk om met cups te werken. In plaats van een cup kan je ook een middelgrote theekop gebruiken. Succes! Groetjes Jolijn
Hoi Jolijn!
Bedankt voor je vlotte reactie. Als ik ertegen aan loop zal ik ze zeker aanschaffen.
Groetjes Heidi
Gisteren gemaakt, wegens gebrek aan limoen en frambozen met citroen en bosvruchten uit de vriezer, vandaag de taart gegeten. Boven verwachting! Superlekker en ook niet zo machtig als ik had gedacht. Met zijn vieren net iets meer dan een halve op. Misschien neem ik zo nog wel een klein stukje! Dit is er één om te onthouden en lekker mee te variëren.
Alleen de bodem is al een feestje!
Oh wat makkelijk lijkt is toch ook weer moeilijk,
Had niet gelezen dat je de frambozen er pas de 3 de ronde
In de machine erbij doet,
Ik heb die leuke witte laag dus niet.
Klopt dat.
Hij gaat toch de vriezer in tot morgen hi hi
Gr. Ans
ik ben hem nu aan het maken, helaas is mijn bakvorm te groot en kwam ik daar eigenlijk te laat achter 🙁 Nu dus een hele dunne taart, hij gaat zo de vriezer in, ben heel benieuwd!
Mijn complimenten over je blog, foto’s en recepten. Erg inspirerend!
Ik heb 2 vraagjes over dit recept:
Dien je de kokosolie eerst te smelten?
En wat voor keukenmachine heb je? Ik wil eentje kopen en ben op zoek naar ervaringen van anderen met bepaalde merken/types.
Ga zo door en succes met je laatste detoxweek!
Hi Simone. Je moet de kokosolie inderdaad eerst smelten. Dit kan je doen door een glazen schaal met de kokosolie in een grote pan kokend water te hangen (au bain marie).
Ik heb een Kenwood keukenmachine. Deze was ongeveer 100 euro, met blender erbij. Geen topding, maar goed genoeg. Succes!
Bedankt voor de info!
Ik hou ook van deze lovely blog! Her recipes rock!
Yummmm! Excellent & very tasty good for you food!
Gister hebben we deze taart gemaakt, hij was echt heerlijk!
Lekker he! Ga hem volgende week ook weer maken voor mijn verjaardag 🙂
Lijkt me heerlijk… ! Is dit het complete recept of alleen voor de bodem ?
Dit is het hele recept.
Hallo!
Wat leuk jouw site te ontdekken! Kan geen genoeg krijgen van mensen die heerlijke recepten op internet zetten. Ik ben zelf niet zo creatief met recepten verzinnen 😉
Erg leuk om ze uit te proberen! Dus hartelijk bedankt!
Vraagje: hoeveel is een cup?
Groetjes Susan
Blij om te horen dat je er inspiratie vandaan kunt halen! 1 cup is ongeveer een normaal theekopje. Als je Google’d op: hoeveel is 1 cup vind je ook veel resultaten!
1cup is ongeveer een kwart liter
Oke, bedankt!
En kan ik de frambozen ook door aardbeien vervangen?
Of moet ik dan aanpassingen doen in het recept?
Zou ik zeker een keer proberen. Smaakt vast lekker!
Hai Jolijn!
Ziet er heerlijk uit.
Moet de taart echt in de vriezer? Of bedoel je koelkast?
Just checking, haha…?!
Moet echt in de vriezer 🙂 Maar wel 30 minuten voor het serveren eruit halen.
Hoi Jolijn,
Ik heb je blog dit weekend ontdekt, er is een wereld voor me open gegaan! Ik eet al ongeveer 11 jaar vegetarisch en ontdek op jouw blog heel veel nieuwe, lekkere en gezonde mogelijkheden die ik nog niet kende. Ik raak niet uitgekeken/gelezen, super! Ga zo door, ik blijf je volgen en ga zeker je heerlijke recepten uitproberen.
Groetjes,
Martine
Hi Martine,
Bedankt voor je leuke reactie! Heb de laatste tijd veel nieuwe recepten geprobeerd dus er komt weer een lading aan 🙂
Oooohh wat leuk dit te horen haha! Ook ik ben super enthousiast over je recepten, je schrijfstijl en je foto’s!
Dank je 🙂
wow, dit ziet er ook al zo lekker uit!
Lekker lijkt me het, maar waar koop je rauwe cashewnoten? of kan het ook met niet-rauwe?
Rauwe cashewnoten kun je bij de natuurwinkel kopen, maar soms hebben ze ze ook bij toko’s of notenwinkels.
Oke bedankt!! Dan ga ik deze taart binnenkort maar eens bakken 🙂
Bij de Lidl (waar ik boven woon, zo heb ik het ontdekt) verkopen ze ‘ongebrande, ongezouten cashewnoten’ van Alesto Fine. Niet duur.
Oeh lekker! Ik kan ook zó genieten van simpele dingen 🙂
🙂
Ziet er heerlijk uit!
Ik ga deze taart morgen maken!
Bedankt voor de tip, het is lekkerder denk ik dan die vette bodems met margarine e.d.
En het is denk ik ook een gezonde taart…
Eetsmakelijk alvast!