Quinoa met Pompoenmousse

[donotprint]

Wat inspireert jou?

Voor mij zit inspiratie in de kleinste dingen. Een lichtstraal die mijn huiskamer binnenschijnt, een glimlach van een vreemde op de fiets of meeluisteren met een gesprek in mijn favoriete koffietentje. Tijdens die kleine momenten ervaar ik geluk en poppen opeens de beste ideëen op. De állerbeste inspiratie doe ik echter altijd op tijdens het hardlopen. Gisteravond bijvoorbeeld weer. Rond een uurtje of vijf besloot ik spontaan een rondje door de regen te rennen in het Vondelpark. Muziekje op, capuchon op; weinig voelt beter dan dit!
Het beste advies wat ik aan iedereen kan geven is: beweeg! Het maakt je ECHT gelukkiger. Een feit.
Tijdens het rondje in de regen fantaseerde ik over mijn favoriete seizoensgroente: pompoen. Plotseling kwam dit recept in me op. Ik maakte het en het was een groot succes.[donotprint/]

Quinoa met pompoenmousse & pompoen


Voor 2 personen

1 kopje quinoa
2 kopjes water
1 middelgrote pompoen, in blokjes (met schil)
2 middelgrote uien, in blokjes
3 el olijfolie extra vierge (de beste die je je kunt veroorloven!)
½ tl kaneel
½ tl paprikapoeder
ongeveer 10 blaadjes verse munt
edelgistvlokken (optioneel)

Peper/zout

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de pompoen en ui erover. Meng met de olijfolie, kaneel, paprikapoeder en peper en zout. Rooster ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Schep de groenten na 15 minuten om.

2. Ondertussen was je de quinoa in een vergiet. Kook de quinoa in 15 minuten gaar, roer regelmatig door. Laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

3. Schep de helft van het pompoenmengsel in een keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en giet de overige olijfolie erbij + peper/zout. Zet de keukenmachine aan en wacht tot er een egale saus ontstaat. Voeg eventueel een beetje kokosroom of sojamelk toe (extra lekker!).

4. Verdeel de quinoa over  2 borden. Schep de pompoensaus erop en verdeel daarover de pompoen en uienmix. Garneer met de muntblaadjes en edelgistvlokken.

Mijn favoriete herfstrecept!

[print_link]
 

2014-10-14T07:38:12+00:00Avond, Herfst, Lunch & Avond|10 Comments

10 Comments

 1. Sigrid 24 december 2013 at 09:34 - Reply

  Erg lekker, wat gemberpoeder en een gesnipperd teentje knoflook maakt de mousse iets pittiger. Korianderblaadjes heb ik als variatie op de munt genomen

 2. Claudia 10 juli 2013 at 10:45 - Reply

  Is het de bedoeling dat ik de pompoen met uien eerst marineer met het olijfoliemengsel en dan op een bakplaat leg? Is het 200 graden voor een conventionele oven? Ik heb namelijk een combi oven en dan moet ik de temperatuur aanpassen.

  • Jolijn 10 juli 2013 at 15:30 - Reply

   Hi Claudia. Ja, dat klopt. Qua combi-oven is het volgens mij ook gewoon 200 graden. Anders zou je de gebruiksaanwijzing even moet raadplegen.

 3. Linda 17 november 2012 at 15:34 - Reply

  Afgelopen week gemaakt, héérlijk, heb echt ontzettend gesmuld! Misschien een rare vraag, maar waar heb je die super leuke bordjes (de hartjes op de foto) vandaan? 🙂

  Groetjes, Linda

  • Jolijn 20 november 2012 at 16:50 - Reply

   Hi Linda! Die heb ik voor mijn verjaardag gekregen 🙂 Weet niet waar ze vandaan komen.

 4. Paula 14 november 2012 at 23:18 - Reply

  Vanavond gemaakt. Ik vond het lekker, maar mag iets pittiger. Mijn zoon miste het vlees ;)!

  • Jolijn 17 november 2012 at 10:39 - Reply

   Voeg eens een tl chilivlokken toe. Of wat chili-olie! 🙂

 5. Neel 3 november 2012 at 19:55 - Reply

  Gisteren gemaakt, heerlijk! Wat een fijne toevoeging is, geroosterde hazelnootjes er over heen.

 6. Louise van Gend 31 oktober 2012 at 19:29 - Reply

  Hmmm, klinkt lekker! Ik had laatst ook een recept geplaatst op mijn blog, meer een puree. Maar ik weet wat ik dit weekend ook nog ga maken 😀 pompoenmousse met quinoa dus 😀

 7. Yasemin 31 oktober 2012 at 17:33 - Reply

  klinkt goed!! ga het zeker een keer maken 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.