Quinoa bieten & zoete aardappel salade

Wat is het prachtig buiten! Ik ben echt een herfstmens. Als die kleuren, de verandering van de natuur, de geur van de eerste koude dag. Het maakt me blij. Het wakkert mijn dromen aan. Ik sta op een punt in mijn leven dat ik voel dat er iets te gebeuren staat. Wat dat is weet ik zelf nog niet, maar als ik diep naar binnen kijk heeft het iets meer een grote reis te maken. Klinkt mysterieus haha. Ik ben een enorme dromer en reizen heeft altijd in me gezeten. En ondanks dat ik in Amsterdam een geweldig leven heb met veel vrienden en dat het zo goed gaat met mijn blog en werk heb ik het gevoel dat ik nog zoveel te ontdekken heb op deze aardbol. Ik wil meer zien, leren van andere culturen, mijn Engels verbeteren, bergen beklimmen, meer over voeding leren (hoe gaan ze er in andere landen mee om), op een organic farm werken. Zondag start ik mijn nieuwe terugkerende blogpost  ‘Count your blessings & Set your Goals’. Dan meer over al mijn ideëen!

Quinoasalade met bieten & zoete aardappel


Dit is nou zo’n lunch die je op zondag al klaarmaakt en die je dan  2 of 3 dagen als lunch kunt eten (maak dan wel een dubbel portie). Bereid alles op zondag (kook de quinoa, stoom de zoete aardappel en mix de dressing), zodat je er de rest van de week bijna geen werk meer aan hebt.

voor 1 persoon

50 gram gekookte quinoa
1/2 gekookte bieten, in maantjes of blokjes
10 cm komkommer, in blokjes
1/2 zoete aardappel, gestoomd
klein stukje rode kool, fijngehakt
paar walnoten in stukjes gebroken

Dressing

2 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl ahornsiroop
sap van halve citroen
snuf kaneel
snuf paprikapoeder
snuf komijnpoeder

venkelzaadjes (optioneel)

De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een vergiet met een deksel erop. Stoom tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jums!

It’s all about ♥

 

2014-10-14T07:38:12+00:00Avond, Herfst, Lunch & Avond|15 Comments

15 Comments

 1. […] Salade van quinoa, bieten en zoete aardappel (veganistisch) […]

 2. Hannah 12 januari 2015 at 04:00 - Reply

  THANKS!!!! Heerlijke salade. Én lekker makkelijk! Én het ziet er prachtig uit!

 3. […] J. Quinoa bieten & zoete aardappel salade. Geraadpleegd op 4 december […]

 4. Ellen 7 juni 2013 at 10:02 - Reply

  Ik heb 2 van je receptjes gecombineerd. Deze salade zonder zoete aardappel maar met avocado! Heeeeerlijk!! Bedankt om zo grote bron van inspiratie te zijn! 🙂 groetjes!

 5. Simone 12 januari 2013 at 17:14 - Reply

  Bedankt voor het delen van dit recept, Jolijn 🙂 Het is ondertussen winter, maar ook dan smaakt deze salade heerlijk! Ik had geen rode kool, maar heb een hele biet gebruikt. En agavesiroop i.p.v. ahornsiroop. Smullen!

 6. Flo 28 oktober 2012 at 22:54 - Reply

  Ziet er heerlijk uit en het klinkt ook erg goed! Zeker eentje om te onthouden! xxx

 7. Jo 27 oktober 2012 at 22:26 - Reply

  Ben het helemaal met je eens. Ga het deze week proberen. Komt het recept van het bananenbrood nog eens op de site of is dit geheim?

  • Jolijn 28 oktober 2012 at 17:36 - Reply

   Zet hem op mijn lijstje 😉

 8. Louise van Gend 27 oktober 2012 at 21:26 - Reply

  Ja, ik hou ook zo erg van de herft en alle kleurtjes.
  Wat ziet het gerecht er kleurrijk uit. Ik heb nooit echt bietjes gelust als kind en eet ze daarom nooit, maar dit mooie recept brengt toch wel een nieuwsgierigheid in mij op 🙂
  Toch maar eens bietjes weer proberen 🙂

  • Jolijn 28 oktober 2012 at 17:36 - Reply

   Laat me weten of je het lekker vond 🙂

 9. celine 27 oktober 2012 at 14:24 - Reply

  Ga ik zeker eens proberen, maar dan zonder de walnoten. En ik begrijp precies wat je bedoelt: ik ben ook een echt herfstmens: de kleuren, geuren en het gevoel van verandering. Dat wat de meeste mensen in de lente hebben;-)

  • Jolijn 28 oktober 2012 at 17:38 - Reply

   Hihi precies, heerlijk. Moest wel even wennen aan dat het zo vroeg donker werd vandaag.

 10. Benthe 27 oktober 2012 at 13:16 - Reply

  Ik ben totaal geen herfstmens, maar je aankomende blogjes benieuwen me wel 🙂 En deze salade ziet er heerlijk uit. Quinoa is een van mijn favoriete granen en zoete aardappel en bietjes doen het ook altijd erg goed! Gaat op mijn to-do lijstje.

 11. Daniëlle 26 oktober 2012 at 19:23 - Reply

  Leuk! Ben erg benieuwd hoe quinoa smaakt :).

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.