Post 21-day cleanse + green smoothie

Klaar. 21 dagen geen alcohol, maar 1 kopje koffie, 1 keer brood, verder geen gluten en geen suiker. De weken zijn voorbij gevlogen, maar toch ben ik blij dat ze erop zitten. Mijn eerste sojalatte en wafels met banaan en jam zitten er weer in. Ik heb mezelf alweer een beetje geretoxed.

Feiten

– Ik denk niet dat ik een gluten-allergie heb, maar voor mijn buik was het een stuk rustiger zonder gluten. Minder buikpijn en gerommel daarbinnen.
– Zonder koffie sliep ik veel beter en dieper.
– Misschien kwam het ook door het weer maar ik maakte enorm lange nachten van soms wel 10 uur.
РUiteindelijk was de detox geen wereld van verschil, omdat ik al heel gezond eet, zonder suiker, veel koffie en alcohol. Het sapdagje wil ik er echter in houden ̩̩n keer in de zoveel tijd.
– Wat er voor mij echt uitspringt is de dag beginnen met een juice. Daar krijg je zoveel energie van!
– Mijn sapdagje gisteren verliep zonder honger. Had ’s middags even een soort emotionele dip (hoort erbij), maar het voelde heel fijn. Ik kan het iedereen aanraden om eens in de zoveel tijd te doen! Maak een hele kan green juice, smoothies met avocado en banaan en ga er tegenaan. You can do it!
– Ik heb meer gemediteerd, vooral voor het slapen gaan. Ik merk dat hoe meer ik het doe, hoe beter ik mijn geest op ruststand krijg. Het hoeft allemaal niet te lang te duren en veel tijd te kosten. Plof gewoon 10 minuten voor het slapen gaan op een kussen neer en mediteer. Voel wat het voor je doet.
– Kris Carr is een ware inspiratiebron! Alleen van Crazy Sexy Diet lezen detox je al een beetje. Al haar tips en motivatie boodschappen slepen je de detox door.

Vanochtend stond ik op met het euforische gevoel dat ik weer alles kon eten. Met Joriek rende ik eerst een rondje door het Vondelpark en we deden nog een online pilatesles. Daarna mixte ik alle wafelingredienten door elkaar en zette het wafelijzer aan. Hoe kan je beter wakker worden op zaterdagochtend dan met de geur van warme wafels en koffie. Het was smullen.

Ik daag jullie uit om een sapdagje te doen! Met deze groene killer kom je zeker een paar uur door!

Green Killer

1 groot boerenkoolblad (zonder steel)
10 cm komkommer in stukjes
1,5 banaan, bevroren
1 kleine appel, in stukjes
1/2 avocado
1 tl spirulina
ongeveer 300 ml jonge kokosnootsap

Mix alles op de hoogste stand in de blender door elkaar.

12 Comments

 1. carlos 18 januari 2013 at 20:39 - Reply

  Hoi Jolijn,

  heb het boek van kris Carr niet gelezen,maar eigenlijk eenvoudig de 5 zaken uit mijn voedselpatroon gehaald (gluten/suiker/dierlijk/koffie/alcohol).
  Merk dat ik creatief aan het zijn ben met vooral de lunch (hoewel ik er niet altijd zin in heb om dat ’s avonds klaar te maken, maar op mijn werk gaat dat niet)
  Moet me nog aan de smoothies/juices wagen, dat zit niet echt in mijn systeem. Nu op dag 9 en sinds een paar dagen een enorme craving naar eten tussendoor, hoewel ik net gegeten heb. Ik verhelp het met fruit en af en toe wat pinda’s. Het zal de suikerspiegel wel zijn. Maar de geur van koffie is ook heerlijk (helaas….mag decaf?)
  Verder valt me op dat mijn energie level vrij gelijkmatig is, dus dat zit wel snor. Even de weken uitzitten en kijken of ik de suikers er helemaal uit kan houden en zuivel tot een minimum kan beperken….

  Maar fijne posts post je!

 2. Geeske 28 november 2012 at 18:12 - Reply

  Ben altijd een stille meelezer, maar top dat je het volgehouden hebt.
  Ik had mijn eigen variant er opgemaakt, met wel gluten en niet zo strikt met de regeltjes van tijden. Ik slaap ineens weer (Was slechte slaper) en ik voel me stukken energieker.
  Heb het er nu al weer 2 weken opzitten maar vond het zo leuk en creatief eten dat ik er maar mee ben doorgegaan. Niet alle dagen meer smoothies maar een paar keer in de week een smoothie als ontbijt of middageten. Goed te doen 🙂 Ben ook heel creatief mijn eigen thee gaan maken dus koffie hoef ik ook niet meer te missen. En de uitzonderingen zijn natuurlijk met feestjes

  Erg leuk om alle dagen je blogs te lezen

  • Jolijn 1 december 2012 at 18:13 - Reply

   Wat goed! Ik merk het ook direct als ik slechter eet dat ik dan minder goed slaap. Tof dat je ook je eigen theetjes maakt.

 3. Monique 25 november 2012 at 20:24 - Reply

  Complimenten dat je dit gedaan hebt, heel inspirerend om te lezen!
  Een vraag: veel juices zijn met banaan, en ik hou echt helemaal niet van banaan! Wat zou een goede vervanger hiervoor zijn, heb je een tip?

  • Jolijn 1 december 2012 at 18:14 - Reply

   Je kunt de banaan gewoon weglaten of een avocado gebruiken om het wat romiger te maken.

 4. Marianne 25 november 2012 at 19:15 - Reply

  Hi Jolijn,

  Ik heb weer van je verslag genoten, heel erg bedankt.

  Enne ik ben ook wel benieuw naar je wafel recept.

  Groetjes,

  Marianne

 5. Louise van Gend 25 november 2012 at 11:57 - Reply

  Wat moet dat heerlijk zijn om weer opeens ‘normaal’ te eten na 21 dagen detox. Ik ben helemaal enthousiast geworden van jouw blogposts en wil het boek van Kris Carr gaan aanschaffen (helaas had de bieb hem niet om eerst eens te zien wat het allemaal inhoudt). Weet niet of ik het kan om 21 dagen te detoxen, maar misschien dat ik elementen kan gaan toepassen 🙂 Bedankt voor de inspiratie en geniet lekker van je bakje koffie 😉

 6. Loes 24 november 2012 at 20:43 - Reply

  Al met al goede 21 dagen geweest dus!
  Goed van je, dat mediteren..zou ik ook vaker moeten doen alleen ik kan me er vaak niet toe zetten. Te onrustig om te mediteren, klinkt raar..
  Heb je een recept voor de wafels? Ben erg benieuwd! Heb pas een wafelijzer op de kop getikt maar nog geen wafels gemaakt..
  Groetjes Loes

 7. celine 24 november 2012 at 18:40 - Reply

  Je eet zowieso al super gezond dus daarom was het voor je niet zoÄn verschil denk ik. Het is een kwestie van omdenken en instelling denk ik ( merk ik zelf met eten) en dan gaat het ook! Wat doe jij eigenlijk in je wafels inplaats van suiker? zou ik graag willen weten. Cake bakken doe ik vaak met banaan.

  • Jolijn 1 december 2012 at 18:15 - Reply

   Je kunt agavesiroop of ahornsiroop gebruiken voor het bakken van wafels. Werk nog aan een recept 🙂

 8. Nancy 24 november 2012 at 16:15 - Reply

  Hoi Jolijn,

  Geniet maar weer van al dat lekkere eten wat jij altijd maakt. Ziet er altijd heerlijk uit.
  Jouw sapjes zien er ook altijd zo geweldig uit. Ik wil graag weten welke blender jij ervoor gebruikt.
  Geniet ze!!!!

  • Jolijn 1 december 2012 at 18:15 - Reply

   Ik heb een blender van Kenwood. Redelijk goed, maar zou het liefst voor een Vitamix gaan 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.