Pompoensnack uit Easy Peasy!

Al lentekriebels? Ik wel! Het is nu begin maart, maar de bloemen bloeien volop en tijdens het retreat dit weekend aten we aan de lange tafel in de tuin. De overgang van seizoenen, vooral van zomer naar herfst en winter naar lente, zorgt altijd voor wat onrust. De ideeën die in de winter zijn gevormd willen nu bloeien! Je kunt je lichaam en geest ondersteunen door tijdens de warmere dagen weer wat lichter en letterlijk groener te eten en lekker veel te bewegen in de natuur. Groenten als spinazie, sla en bleekselderij ondersteunen de reiniging van je lichaam en zorgen ervoor dat je fris de lente ingaat. Maak er simpele salades mee of een lekkere juice. Misschien overweeg je een korte of langere detox? Het begin van de lente is daar de perfecte tijd voor. Zelf ga ik begin april een korte detox doen van een week. Ik zal hier binnenkort een evenement voor aanmaken op mijn FB-pagina zodat jullie mee kunnen doen als jullie willen!

bron

Easy Peasy, het kinderkookboek van Claire van den Heuvel en Vera van Haren, lag een paar weken geleden op onze deurmat, net voordat ik naar Thailand vertrok. Ik bladerde er even doorheen en het eerste wat me opviel was de prachtige fotografie. Vorige week kon ik me eindelijk verdiepen in het boek.  Heerlijke smoothies, verse groentenhapjes in glazen potjes en lichte snacks voor kinderen. Het boek staat boordevol praktische tips om je kind zo gezond en gelukkig mogelijk groot te brengen. De toon is luchtig en positief en de prachtige plaatjes zorgen ervoor dat ik zelfs de hapjes voor peuters zelf wil uitproberen.

Het boek is ingedeeld in twee delen. FILOSOFIE: waarom is het beter om te beginnen met het geven van groente in plaats van fruit? Wat is het voordeel van een suikervrije start? Op wat voor manier stimuleer je de smaakontwikkeling? En hoe overleef je de “twee-is-nee” fase?! RECEPTEN: Easy Peasy staat boordevol eettips, handvatten voor slimme bewuste keuzes en meer dan 80 recepten verdeeld over vier leeftijdscategorieën:zwanger, baby, dreumes en peuter.

Wat mij betreft is dit hét boek voor iedere ouder die zijn kind gezond en bewust wil opvoeden. Je wordt op een prettige manier geïnspireerd door overheerlijke recepten die simpel  te bereiden zijn. Je merkt dat het boek geschreven is door ervaringsdeskundigen die veel kennis hebben en snappen dat af en toe zondigen er helemaal bijhoort. Een aanrader!

Pompoensnack uit Easy Peasy

Voor 20 kleine snackjes

100 gram pompoenpitten
50 gram zonnebloempitten
2 tl sesamzaadjes
1 el kokosolie
2 el olijfolie extra vierge
2 tl tamari
2 el rijststroop (of honing)
1 tl komijnpoeder
1 tl verse koriander, fijngehakt
snuf zout en peper
snuf cayennepeper

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Smelt de kokosolie op lage temperatuur. Roer de cayennepeper, zout, koriander en komijn erdoor. Mix de zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaadjes door elkaar in een kommetje en giet het kokosmengsel erover. Voeg ook de tamari, rijststroop en olijfolie toe.

Schep het mengsel op de bakplaat en schuif in de oven voor 10 minuten. Schep weer even om en rooster nog ongeveer 8-10 minuten. Let goed op dat het niet aanbrandt. Laat een kwartier afkoelen en breek dan in stukjes.

Lekker uit het vuistje of bij een salade. Enjoy!

2014-05-07T13:08:37+00:00Lente, Snacks, Winter|5 Comments

5 Comments

 1. Jantien 11 maart 2014 at 19:24 - Reply

  Hoi Jolijn!
  Ik geniet pas sinds kort van je website en ik vind het heerlijk om de recepten te lezen en te proberen. vanwege mijn darmen heb ik vaak last van mijn buik en voel ik me niet goed. Ik zou graag meedoen met de detox voor de lente! Kun je vertellen wat dat ongeveer inhoudt en kan ik me daar wat eten betreft vast op voorbereiden?
  Groetjes!

  • Jolijn 17 maart 2014 at 11:30 - Reply

   Hi Jantien, binnenkort zal ik het aankondigen op mijn Facebook! Het wordt een lekkere, lichte lentedetox met veel sappen en smoothies. Liefs

 2. lapurevie 11 maart 2014 at 17:36 - Reply

  Wow, ziet er echt een superleuk boek uit!

 3. Charlotte 11 maart 2014 at 15:47 - Reply

  Wat leuk! Ik wilde het boek al aanschaffen om mijn dochtertje gezonde gerechten voor te schotelen en nu ben ik helemaal overtuigd.

  Vanaf welke leeftijd is deze pompoensnack ok?

  • Jolijn 17 maart 2014 at 11:30 - Reply

   Deze snack kwam uit het hoofdstuk voor zwangere vrouwen 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.