Pompoenpuree

[donotprint]Ik ben groot fan van snelle, makkelijke gerechten. Vooral doordeweeks heb ik geen zin om uren in de keuken te staan. Vaak ga ik dan voor een lekkere pasta met avocadosaus, gegrilde groenten uit de oven of een salade met noten. Gisteren maakte ik voor vriendinnen een Franse aardappel en bloemkoolsalade met mosterddressing. Daarbij stoomde ik pompoen waarvan ik een puree maakte. Klaar in een paar minuten, maar ontzettend smaakvol. Ik kan me ook goed voorstellen dat je deze puree bij aardappeltjes uit de oven eet of bij gebakken rijst.

Ingrediënten
[/donotprint]
1 kleine flespompoen
olijfolie
paprikapoeder
komijnpoeder
peper/zout

stoommandje of zeef (geen plastic)

1. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Kook een laagje water in een pan en zet het stoommandje (of zeef) op de pan. Doe de stukjes pompoen in het stoommandje en stoom in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar of tot de stukjes goed zacht zijn.

2. Laat de blokjes 10 minuten afkoelen en prak ze dan fijn met een flinke scheut olijfolie, een theelepel komijnpoeder, een theelepel paprikapoeder en peper en zout.

Variaties zijn natuurlijk eindeloos. Denk aan: kokosmelk, sojaroom, koriander, Italiaanse kruiden etc.

[print_link]
[donotprint]

Bedankt voor jullie stemmen vandaag op FB! Volgende week zal ik eerst een uitgebreide blog posten over mijn favoriete yogahoudingen. De ‘sushiguide’ staat ook in de planning!

Fijne avond! Ik ga met Marcella Pad Thai maken en onze Thailand foto’s nog eens terugkijken.

xoxo
[/donotprint]

2014-05-08T14:01:04+00:00Snacks, Zomer|7 Comments

7 Comments

  1. Pompoen op je kop! | 29 oktober 2013 at 11:26 - Reply

    […] 2 eetlepels pompoenpuree […]

  2. […] ook dit supereenvoudige recept. , krijg je meteen nog wat varianten. Maar vergeet vooral niet een flinke scheut pompoenpitolie […]

  3. […] ook dit supereenvoudige recept. , krijg je meteen nog wat varianten. Maar vergeet vooral niet een flinke scheut pompoenpitolie […]

  4. peter 29 augustus 2012 at 16:25 - Reply

    Lekker receptje! Ook een lekkere variant: voeg een royale scheut pompoenpitolie toe. Smullen.

  5. Loes 22 augustus 2012 at 17:57 - Reply

    Pompoen is heerlijk! Ik eet het meestal gekookt of geroosterd uit de oven maar stomen lijkt me ook lekker en makkelijk, ga het zeker proberen! En

  6. linda 22 augustus 2012 at 16:06 - Reply

    oh lekker receptje weer :o) en iid lekker makkelijk!
    @tine;er zijn weer lekkere pompoenen hoor!

  7. Tine 22 augustus 2012 at 15:47 - Reply

    Dat is zooo lekker, hé!
    Kan je pompoenen al makkelijk vinden nu?

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.