Pompoen en Rode Kool uit de Oven

Eigenlijk was ik totaal niet van plan om over deze maaltijd te gaan bloggen, maar na 1 hap pakte ik toch snel mijn fototoestel.  Ik kwam gisteravond thuis na mijn werk en had nog twee ingrediënten in de koelkast liggen: 1/3 pompoen en 1/4 rode kool. Daar moest ik het mee gaan doen aangezien ik mijn pyama al aanhad. Al snel was duidelijk dat de pompoen de oven in zou gaan, maar what about de rode kool? Rode kool in de oven? Kan dat? Ach, een experimentje op zijn tijd kan ook geen kwaad. Het bleek een van lekkerste maaltjes van de laatste tijd te worden. Raar, maar waar. Vol met smaken uit het seizoen. Romige pompoen en knapperige rode kool. Paars, wit en oranje en een vleugje kokosolie.

Geen tijd, geen zin, maar wel iets lekkers op tafel?

Pompoen en rode kool uit de oven

Ingrediënten voor 1 persoon

1/4 rode kool, grof gesneden
1/3 pompoen, in blokjes
1 ui, in achten
1 el kokosolie (eventueel olijfolie)
1 flinke el zonnebloempitten
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de groenten erop en strooi de zonnebloempitten en peper en zout erover. Schep de eetlepel kokosolie erop en zet in de oven. Na 10 minuten even goed omscheppen zodat de kokosolie alle groenten bedekken. Daarna nog 15 tot 20 minuten in de oven zetten.

Smullen!

Geniet van de dag!

-x- Jolijn

 

 

2 Comments

  1. Tine 11 januari 2012 at 14:34 - Reply

    Wauw, rode kool ‘roosteren’, dat idee zou nooit in me opgekomen zijn! En de combinatie rode kool en pompoen evenmin! Leuk dat zo’n onverwachts receptje zo reuze meevalt!

    • Jolijn 14 januari 2012 at 15:46 - Reply

      Ja, moet je echt eens proberen! Vooral in combinatie met de kokosolie superlekker 🙂

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.