Mango Frambozen Taart met Sojaslagroom

[donotprint]

[/donotprint]

Perziken Frambozen Taart met Sojaslagroom

Voor de bodem

1 cup havervlokken
1/4 cup amandelen
1/4 cup walnoten of pecannoten
1/4 ahornsiroop (of agavesiroop)
1/4 cup kokosolie
75 gram speltmeel
1 el amandelpasta (optioneel)
1/2 tl zeezout
1 tl vanillaextract

Voor de vulling

250 gram frambozen
1/2 mango, in plakken
2 el ahornsiroop (of agavesiroop)
1 el kokosolie

Sojaslagroom
Springvorm 20 cm

1. Vet de springvorm in met een beetje kokosolie of zonnebloemolie. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Doe de noten in de keukenmachine en druk op de pulse knop totdat de noten zijn fijngehakt. Voeg de rest van de ingredienten voor de bodem toe en laat draaien tot en soort deeg is ontstaan. Kneed nog even goed door en bekleed de springvorm met het deeg.*

3. Mix in een kom de frambozen met kokosolie en ahornsiroop. Schep in de taartbodem en versier met de mangoplakken.

4. Bak in circa 35 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en snij hem dan in stukken. Serveer met een enorme portie sojaslagroom : )

*Je kunt het deeg het beste goed aandrukken met de bolle kant van een lepel.

[print_link]
[donotprint]

Fijn weekend iedereen! Geniet van de zomer. Wij gaan vanavond richting de Duitse bergen voor een paar dagen hiken, klimmen en zwemmen.
[/donotprint]

2014-05-08T14:01:55+00:00Zoet, Zomer|11 Comments

11 Comments

  1. […] cream pie Ca. 8 stukjes taart De taartbodem (gebaseerd op een taartbodem van Vegadutchie) ~ 1 cup havervlokken ~ 75 gram speltmeel ~ 1/4 cup zonnebloempitten ~ 1/4 cup […]

  2. […] cream pie Ca. 8 stukjes taart De taartbodem (gebaseerd op een taartbodem van Vegadutchie) ~ 1 cup havervlokken ~ 75 gram speltmeel ~ 1/4 cup zonnebloempitten ~ 1/4 cup […]

  3. Neliehemelrijk 6 april 2013 at 14:05 - Reply

    Hoi Jolijn,

    Wat een leuke recepten! Even een vraagje over de frambozen/mangotaart.
    Je schrijft 1cup, wat versta jij onder een cup?
    En op hoeveel graden bak je de taart af?

    Alvast bedankt!
    Groetjes Neliehemelrijk

    • Neliehemelrijk 6 april 2013 at 19:36 - Reply

      Heb m al gemaakt! Heerlijk 😉

  4. Linda Stommen 27 maart 2013 at 11:43 - Reply

    Maak je de sojaslagroom zelf, of heb je die in de winkel gekocht? Ik heb helaas nog nooit een versie zonder geraffineerde suikers gevonden 🙁

  5. Lin 15 augustus 2012 at 17:57 - Reply

    Oh! Deze had ik nog niet gezien! WAAROM maak je die als wij er niet bij zijn???

    • Jolijn 22 augustus 2012 at 15:27 - Reply

      Doe ik binnenkort 😉 Of wil je chocolate raw cheesecake 😉

  6. Des 7 augustus 2012 at 09:21 - Reply

    lijkt me heerlijk zoet, deze taart

Leave A Comment

Dans jezelf vrij ♡ Ontvang mijn DANCE IT OUT Spotify Lijst direct in je email.