Peppermint Bounty Bars & Essentiële Olie

bounty-bar-peppermint-recipe

Peppermint Bounty Bars & Essentiële Olie

Wist je dat essentiële oliën je stemming kunnen beïnvloeden? Ik was sceptisch, maar werd overgehaald door Hetty van Balans & Olie om het uit te proberen. We spraken af in SLA in Amsterdam waar ze me meenam in de wereld van de oliën. Om het zelf uit te proberen neem ik een aantal oliën mee op vakantie.

Ik voel me vaak heel erg in mijn hoofd zitten en neem snel energie van andere mensen op. En laat de frankinsence olie daar nu goed voor zijn! Volgens Hetty een ‘magische olie’. Hij beschermt je tegen ongewenste energie van buitenaf. Hij werkt goed bij ontstekingen en zorgt voor een mooie huid. Ik vind hem goddelijk ruiken, heel aards. Iedere dag druppel ik wat olie op mijn slapen, onder mijn voeten en een beetje onder mijn neus. Snuf. Het fijne vind ik dat ik meteen ontspan als ik de geur ruik. Dit flesje heb ik nu standaard in mijn tas zitten.

essentiele-olien-doterra

Natuurlijk medicijn

Pepermunt doet het ook goed! Voor een kick doe ik een druppel op mijn slapen en BOOST. Net een kop espresso. Hij werkt ook goed tegen hoofdpijn en verbetert de spijsvertering. Heb je last van dat laatste? Doe dan een druppie in een glas water en drink op. Ook handig als je zwaar getafeld hebt. Pepermunt werkt ook heel bevrijdend. Dus zit je hoofd vol na een meeting of een dagje computerwerk? Dan is dit de olie die je moet hebben. Als jij (of iemand anders) koorts heeft kun je een druppel pepermunt verdunt met kokosolie onder je voeten en in je nek aanbrengen. De koorts wordt dan niet onderdrukt, maar zakt wel. En je hoeft lekker niet aan de paracetamol.

Diepe slaap

Lavendel is nog zo’n favoriet. Samen met frankinsence & pepermunt werkt hij stressverlichtend. Druppel deze combi voor het slapen gaan op je slapen, voeten en polsen en je kunt bijna gegarandeerd direct naar dromenland. Lavendel helpt ook goed bij allergieën als hooikoorts. Je kunt hem dan door je smoothie doen of op je gehemelte smeren.

Kun je er ook mee koken? Jazeker! Limoen- of citroenolie is heerlijk in een glas water of door je smoothie, oregano voor in de pasta en pepermunt in je baksels. Benieuwd hoe dat dan smaakt? Check de peppermint bounty bars hieronder!

Winactie

Benieuwd wat deze olie voor jou doet? Like de pagina van Balans & Olie en laat hieronder weten waarom jij graag wilt winnen. Dan mag ik een van jullie blij maken met het volgende pakketje:

 • wild orange olie (heerlijk om te drinken, in te zetten bij angsten, immuunsysteem versterker,  voor kinderen vaak heel erg prettig, lekker in dressings, in een gezonde cake of in een kan fruitwater.
 • sachet natuurlijke shampoo met essentiële olie
 • natuurlijke tandpasta zonder fluor en met onguard olie (versterkt het immuunsysteem)
 • lippenbalsem met pepermunt en wildorange olie
 • Keelpastilles met onguard olie
 • Onguart beatlets, handig bij griep en verkoudheid
 • Drinkglas + deksel

PS. Balans & Olie geeft ook gratis workshops: ‘het natuurlijke medicijnkastje met essentiële oliën’. Interesse? Neem contact op via balansenolie@gmail.com

peppermint-bounty-bar-recept

Peppermint Bounty Squares

Voor 6 enorme of 24 kleine bounty blokjes

Voor de bodemlaag

1 cup amandelen / 140 gram, ik gebruikte geblancheerde omdat ik dat lekkerder vind
1 cup kokosrasp / 60 gram
75 gram medjouldadels, ontpit

1 el (rauwe) cacaopoeder
snuf zout
snuf vanillepoeder
2 el rijststroop
2 el water

Voor de bountylaag

1 cup cashewnoten, minstens 1,5 uur geweekt
2,5 cup kokosrasp / 150 gram
1/3 cup / 115 gram rijststroop
snuf vanillepoeder
snuf zout
1 druppel pepermuntolie

Voor de toplaag

1/4 cup / 50 gram kokosolie of cacaoboter, gesmolten
1/4 cup / 85 gram rijststroop
1/4 cup / 30 gram (rauwe) cacaopoeder
snuf zout

een kleine rechthoekige ovenschaal of vorm, die van mij is 22 cm bij 16 cm 
bakpapier
keukenmachine

Voor de bodemlaag

Bekleed de vorm met bakpapier. Doe de amandelen in de keukenmachine en laat ze tot een meel malen. Doe alle andere ingrediënten voor de bodem erbij en laat een plakkerig deeg ontstaan. Duw het deeg in de vorm, zodat het gelijkmatig verdeeld is. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel of lepel. Zet in de vriezer.

Voor de bountylaag

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het bountydeeg ontstaan. Haal de vorm uit de vriezer en verdeel de bountylaag gelijkmatig over de bodemlaag. Druk weer goed aan en maak glad. Zet terug in de vriezer.

Voor de toplaag

Meng in een bakje de kokosolie, rijststroop, zout en cacao door elkaar. Haal de vorm uit de vriezer en verdeel de chocola erover.

Laat minstens 2 uur opstijven in de vriezer. Je kunt ze goed afgedekt zeker een paar weken bewaren!

X Jolijn

peppermint-bounty-bar-chocolate
2016-09-07T06:40:15+00:00Glutenvrij, Inspirerend|16 Comments

16 Comments

 1. Mieke Rijpert 15 september 2016 at 12:28 - Reply

  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik veel last heb van migraine. Doordat ik veganistisch ben gaan eten, is het al enorm verbeterd maar ik geloof dat de essentiële oliën misschien nog een aanvulling kunnen zijn.

 2. Jolijn 12 september 2016 at 10:50 - Reply

  Christa heeft gewonnen! Gefeliciteerd! Geef je me even je emailadres door? Dan krijg je het pakket opgestuurd. Liefs Jolijn

 3. Christa 11 september 2016 at 05:05 - Reply

  Hi Jolijn!

  .ik doe graag mee met de winactie ondat ik gek ben op dat soort nieuwe uitprobeersels.
  De laatste tijd slaap ik niet lekker, meerdere keren per nacht wakker voor een toiletbezoek en dan slaap ik niet meer goed. Ik heb hier nooit last van gehad..ik ben de laatste tijd wel druk in me hoofd…wellicht dat dat ermee te maken heeft.
  Ik zou graag de olie e.d uitproberen.
  Leuke winactie!happy day! X Christa

 4. Britt 9 september 2016 at 10:31 - Reply

  Wat leuk dat je hierover post, Jolijn! Mijn vriend en ik heb de essential oils onlangs ontdekt in Engeland, hij is er met name ontzettend dol op omdat het hem helpt tegen stress en angstaanvallen. Ik doe graag mee om dit pakketje aan hem cadeau te doen voor als hij binnenkort op veldwerk gaat naar Brazilië.

 5. Martine 9 september 2016 at 07:01 - Reply

  Wat een heerlijk recept!
  Ik heb deze week weer de bounty’s gemaakt volgens een recept van jou en die blijven ook zalig :-).
  Ook een hele leuke winactie, ik doe graag mee!
  Ik ben heel erg geïnteresseerd in oliëen en ik gebruik deze ook dagelijks in mijn skincare routine.
  Laatst heb ik een gezichtsolie mix gekocht waar o.a. frankinsence inzit en deze bevalt heel goed.
  Maar nu ik lees dat ik EO ook kan gebruiken in mijn smoothies ga ik dat zeker ook eens proberen.
  En met dat pakket kan ik nog meer producten leren kennen waar EO in gebruikt zijn…….
  Dus ik hou mijn vingers gekruist.

 6. Wieneke 8 september 2016 at 07:30 - Reply

  Interessant! Een nog onbekende wereld voor me, maar zeker het onderzoeken waard. Ik werd getriggerd door de Wild Orange olie. Mijn dochter van vier is net begonnen op school en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Dus ik doe graag mee!

 7. Ilse 7 september 2016 at 20:13 - Reply

  Oh dat zou ik erg graag willen winnen, ik twijfel al zo lang om essentiele olien aan te schaffen en moet even over de drempel heen getrokken worden.

 8. Kristine Boey 7 september 2016 at 19:33 - Reply

  Hallo Jolijn,
  Op een gezonde manier omgaan met je lichaam, daar horen ook natuurlijke middeltjes bij om je te ondersteunen. De meeste mensen vinden het zo normaal om medicijnen te slikken, dat ze vergeten zijn dat er een veel logischere manier is om jezelf te helen.

 9. Mirjam 7 september 2016 at 19:17 - Reply

  Lijkt me super om te winnen, en om recepten etc uit te proberen…lekker handig zo n (t) huisapotheekje voor waar dan ook. Wil me verdiepen en uit proberen hoe ik het kan inzetten voor mijn gezondheid wat wel heeel wat gezonde hulp kan gebruiken.

 10. Ilse van der list 7 september 2016 at 18:53 - Reply

  Recept klinkt heerlijk en de actie super! Uiteraard wil ik die graag winnen! Waarom? Zaterdag start ik met n opleiding ‘de wereld van de kruiden’ waarbij je ook essentiële oliën aan bod komen bij t maken van natuurlijke cosmetica. Mijn eigen basis-oliën van lavendel, goudsbloem en rozemarijn staan in de maak in m’n vensterbank. Alles is nog heel nieuw en het lijkt me heel leuk om dit pakket te winnen om te ervaren wat er allemaal mogelijk is.

 11. Kirsten 7 september 2016 at 18:43 - Reply

  Ik ben ook dol op essentiele olieen maar nog nooit gebruikt om te koken. Dat pakket wil ik zeker winnen. Ik zag in het e-book dar je de olie ook aanraadt, dat zou mooi van pas komen dus!

 12. Marielle 7 september 2016 at 18:23 - Reply

  Hoi Jolijn,

  bijzonder koken met deze olie. Smaakt naar meer! Wat fijn dat je iemand mag verwennen.

  Naast dat het een fijn gevoel geeft om een keer wat te winnen ben ik aan het zoeken naar een natuurlijkere haarverzorging. Dus komt als geroepen. Vriendinnen om me heen zijn ook veel aan het zoeken naar gezondere producten dus deel het graag met hen. Warme groet, Marielle?

 13. Debby ter Voert 7 september 2016 at 18:17 - Reply

  Wauw wat een tof win pakket!
  Ik zou deze graag willen winnen omdat het met ee n mooie kennismaking lijkt van de combi reguliere producten met olie. Ik zou graag de overstap maken naar dit soort producten dus dan is dit probeer pakket ideaal!

 14. Carmen 7 september 2016 at 16:48 - Reply

  Dank voor dit bericht Jolijn! Ik merk ook dat ik heel vaak en snel in mijn hoofd zit. Vooral na een werkdag vind ik het lastig om bijvoorbeeld bij een meditatie goed in mijn lichaam te komen. Ik ga zeker op de situatie kijken en de frankinsence proberen!

  Lieve groet,
  Carmen

 15. Monique 7 september 2016 at 16:38 - Reply

  He Jolijn, wat een leuke actie!

  Ik ben al een tijdje bezig de beste versie van mijzelf te zijn. Gezond eten, sporten, aan mijzelf werken. Dit heeft voor meer energie gezorgd en veel inzichten in mijzelf en mensen in het algemeen. Ik zou heel graag willen ervaren wat deze geuren hier aan bij kunnen dragen!

  Liefs, Monique

 16. Janneke 7 september 2016 at 14:13 - Reply

  Hi!

  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik dergelijke producten echt super interessant vind. Vooral de orange olie ben ik benieuwdnaar. Mijn immuunsysteem kan wel een boost gebruiken.

  X

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.