Peer & Chocolade Liefde

2013 was het bijzonderste jaar van mijn leven tot nu. In een paar woorden blik ik terug.

Liefde. Verdriet. Canada & New York. Vertrouwen. Avontuur. Ontdekken. Hoepelen in het park. Verliefdheid. Dansen. Verlies. Leven in het Nu. Loslaten. Eenzaamheid. Verbondenheid. Koffie. Coffee Company. Raw Chocolate – veel en vaak -. Amsterdam Oost. Koken voor yogaretreats. Spirituele ervaringen. Boek plannen. Buiten festivals. Thuis voelen in Nederland en beseffen dat thuis in mij zit. Dingen proberen, zien dat ze niet werken en weer verder gaan. Strawberry Cheesecake ijs van IJscuypje. Glimlachen op straat. Minder streng zijn voor mezelf. Om te reizen hoef je niet op reis te gaan. Onzekerheden uitspreken. Genieten van -heel cliché- het alledaagse. een vlinder. de zon die doorkomt. rennen door het park. een praatje met het kassameisje. een knuffel. klaarmaken van het ontbijt. Trots zijn op vrienden en familie.

Ik kan niet wachten op alles wat er in 2014 gaat gebeuren!

Hoe kijk jij terug?


Peer & Chocolade Liefde

Mijn laatste recept voor dit jaar is het perfecte weekendontbijtje. Vol met chocolade, peer en spicey gember.

Voor 2 personen

1 kopje havervlokken
1 kopje water
1 kopje rijst- of havermelk
2 el chiazaden
2 el cacaopoeder
2 el dadelstroop
1 peer, in stukjes gesneden
1 el kokosolie
snuf zout
1 cm gember, fijngehakt
1/2 tl kaneel

handje amandelen, fijngehakt en eventueel geroosterd

1. Verhit de kokosolie in een pannetje en bak de gember, kaneel en peer ongeveer 3 minuten op zacht vuur.

2. Voeg de havervlokken, rijstmelk, water, chiazaden, cacao en zout toe en laat zachtjes koken tot er een dikke pap ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

3. Roer de dadelstroop erdoor en serveer met de gehakte amandelen.

Lieve lezers, ik wil jullie bedanken voor al jullie berichtjes & mails. Het maakt me blij en zorgt ervoor dat ik iedere keer weer zin heb een recept of ervaring te delen. Zonder jullie geen blog! Ik wens jullie een 2014 vol met liefde, avonturen en heerlijk & gezond eten. HAPPY NEW YEAR!

16 Comments

 1. Christy 23 oktober 2018 at 05:57 - Reply

  Nu ik zwanger ben eet ik dit ontbijtje ineens weer heeel vaak… zo lekker comfort food! & die gember erbij is echt perfect

 2. Gerrie 20 januari 2014 at 14:11 - Reply

  Hoi! Zou je deze ontbijtjes ook de avond ervoor kunnen maken voor de volgende ochtend?

 3. Marion 13 januari 2014 at 17:42 - Reply

  Erg lekker! En een super fijne site! Misschien een domme vraag; welke kopjes-maat gebruik jij voor je recepten? Ik heb de Amerikaanse cup aangehouden weet alleen niet of dat de bedoeling was want voor de havervlokken werd dat best een beetje veel. Groetjes!

 4. Maartje 2 januari 2014 at 09:11 - Reply

  Een gezond en gelukkig 2014 toegewenst! Dank je wel voor alle heerlijke recepten die je met ons deelt en daarnaast de openheid en kwetsbaarheid die je toont in je verhalen. Door jouw verhalen besef ik me dat ik mezelf niet voorbij moet hollen, maar de kleine geluksmomentjes van alledag in ogenschouw moet nemen en waarderen. Zoals suizend over de grachten fietsen en de lichtjes van de Magere Brug in me opnemen, genieten van mijn warme havermoutpapje en herfstbladeren verzamelen. Ga zo door in je zoektocht door het leven en ik kijk al uit naar je boek… 🙂

  • Jolijn 5 januari 2014 at 17:22 - Reply

   Dank je. Je tovert een glimlach op mijn gezicht 🙂

 5. Nicole 1 januari 2014 at 20:15 - Reply

  Mmmm, was lekker! Die houden we er in!

 6. Angelique 1 januari 2014 at 20:09 - Reply

  Bedankt voor alle inspiratie en lekkere recepten. Ik wordt altijd blij als ik in mijn mailbox weer een nieuwe blog van jou zie staan.

 7. Erika 31 december 2013 at 15:26 - Reply

  Dank je wel voor je inspirerende recepten. Erg genoten én steeds meer mensen enthousiast zien worden voor je recepten.
  Een mooi en inspirerend 2014 gewenst!

 8. Nadia 31 december 2013 at 11:49 - Reply

  Ik wens je een gelukkig 2014 Jolijn!

 9. Tessa 31 december 2013 at 10:42 - Reply

  @Mila: same here. Maar het kan alleen maar beter worden 🙂

  Lekker ontbijtje! Ik maak wel vaak chocolade havermout met banaan of aardbeien, maar heb het nog nooit met peer gecombineerd, binnenkort maar eens doen.

  De beste wensen voor 2014!

 10. Eugenie 31 december 2013 at 10:14 - Reply

  Jij ook bedankt weer voor het delen. Telkens als je weer een gedachten en recept plaats komt dat vaak zo overeen met het moment waar ik in zit of in vast zit . Hierdoor komt er vaak weer beweging in mijn gedachten en gevoel. Zo fijn te ontdekken en lezen dat iemand is die dezelfde belevingswereld heeft (voor zover ik daar over mag oordelen natuurlijk :-)) bij dingem, natuur, mensen, het leven. En als jij dat dan ook weer weet te vertalen in heerlijke gerechten: Heerlijk en wat een verrijking. Een (h)eerlijk 2014 toegewenst. Hartlelijke groet eugenie d.

  • Jolijn 5 januari 2014 at 17:24 - Reply

   Super om te horen. Herkenning hebben we allemaal nodig! Een heel mooi 2014!

 11. Mila 31 december 2013 at 10:13 - Reply

  2013 was een absoluut dieptepunt in mijn leven. Ik zal vanavond afsluiten met ‘dit was eens, maar nooit meer’. 2013 gaat bij mij de boeken in met een groot zwart kruis erover. Rotjaar!

  • Jolijn 5 januari 2014 at 17:24 - Reply

   Ik wens je heel veel moois en liefde voor 2014

 12. Sophie 31 december 2013 at 10:12 - Reply

  Een heerlijk ontbijtje, I agree! 🙂 MMMMMM!

  A Happy 2014 to you & your loved ones & Keep on blogging with your cool blog in 2014!!! 🙂

  Many greetings from a foodie fan from Belgium!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.