Peanut Butter Smoothie

 

pindakaassmoothie-smoothie-banaan-ontbijt3


To live a simple life is complicated, to live a complicated life is simple

De herfst is alweer drie dagen begonnen en ik heb aan de eerste herfstmaand het thema ‘keep it simple’ gekoppeld. Het is makkelijk overspoeld te worden door alle informatie, mail, to do’s en sociale activiteiten. De uitdaging is jezelf niet te verliezen en te leven met het motto ‘morgen weer een dag’. Ik merk aan mezelf dat ik vaak vastklamp aan to do’s die eigenlijk niet persé vandaag hoeven. En een keer een afspraak afzeggen is ook niet zo erg. Door mijn burn-out merkte ik: het leven gaat gewoon door als ik even niks kan doen. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat we allemaal achterover gaan zitten, maar hé, even een half uurtje buiten zitten met een kopje thee – ook al heb je het zo druk- mag best! Uiteindelijk gaat het leven om genieten en niemand wil terugkijken op een gestrest en volgepropt leven. Neem een flinke hap adem en let go.

Nog zoiets simpels: Pindakaas. I LOVE IT. Op een rijstwafel met een beetje sambal of in raw chocolate bonbonnetjes, maar vooral ook in smoothies. Het geeft zo’n lekkere nootachtige smaak en bevat ook nog eens veel eitwitten die onze bloedsuikerspiegel op peil houden.
De peanut butter smoothie hieronder is een supersnel ontbijtje, maar ook perfect om twee uur voordat je gaat sporten te drinken. En oh, je kunt er ook nog een lepeltje rauwe cacaopoeder aan toevoegen. Just sayin.

pindakaassmoothie-smoothie-banaan-ontbijt2

Peanut Butter Smoothie

Voor 1 persoon

2 bananen
125 ml amandelmelk of havermelk
1 flinke el pindakaas
snuf zout
paar ijsklontjes

Mix alles in de blender tot een gladde smoothie. Serveer met een rietje!

pindakaassmoothie-smoothie-banaan-ontbijt4

 

 

7 Comments

 1. Jeroen 1 maart 2015 at 12:43 - Reply

  Bedankt voor dit recept!

  Ik heb het zojuist geprobeerd en vond het erg lekker. Ik het er net als Nicky ook een beetje cacao bij gedaan.

 2. Nicky 4 oktober 2014 at 23:04 - Reply

  Vandaag uitgeprobeerd, met een beetje cacao erbij, heerlijk! Ik vond hem eerst vrij machtig maar kwam er toen achter dat ik de ijsklontjes was vergeten 🙂
  Heb meestal ’s ochtends weinig trek in een groot ontbijt dus een goedgevulde smoothie zoals deze is perfect!
  Met een beetje cacao erin doet het qua smaak en textuur trouwens niet onder voor een chocolademilkshake, dus ik ga hem ook maar eens voorzetten aan mijn broertje (heeft een lactose-allergie).

 3. LNNK 27 september 2014 at 16:47 - Reply

  Pindakaas door een smoothie blijft zo lekker! En je foto’s.. daar krijg ik sowieso trek van.

 4. Els 25 september 2014 at 14:50 - Reply

  Waarom heb ik dit niet eerder gedaan!
  Geweldig, dankjewel :).
  Heb 2 halve gemaakt, helft met en helft zonder cacaopoeder.

  • Jolijn 1 oktober 2014 at 05:30 - Reply

   Wat lekker! Yummy 🙂

 5. Elsbet | La Vie Pure 24 september 2014 at 15:18 - Reply

  Oh, heerlijk!

 6. carolien 24 september 2014 at 13:38 - Reply

  Erg herkenbaar je verhaal…. Ik ben ook altijd maar bezig met lijstjes en kan er ook echt gestrest van raken dat ze nooit korter worden…

  De smoothie lijkt me erg lekker, ik ga hem gauw proberen!

Leave A Comment

Ontvang mijn Emotional Release Oefeningen om je vrijer & meer ontspannen te voelen.